Kööpenhamina

22.34Siitä taitaa nyt olla suunnilleen kuukausi kun kävimme Harrin kanssa Malmössä työasioissa ja yhdistimme samaan reissuun myös rentoutumista ja parisuhdeaikaa Kööpenhaminassa. Joten nyt on varmaankin sopiva aika postailla siitä, eikö?

Ennen reissua kyselin ihanan Eppusen kaapilla -blogin Heidiltä jotain pientä vinkkiä Köpiksen reissulle, mutta Heidipä kokosi ystävällisesti vinkkilistaa oikein ajan kanssa. Shoppailuvinkit menivätkin käyttöön, ja oli kiva kun tiesi mitä etsiä hiukan vieraampien liikkeiden joukosta. Heidin vinkkaamaa ravintolaakin koitettiin silmäillä, mutta sitä emme löytäneet, eikä kännyköiden netistäkään ollut paljoa iloa.

Napattiin myös lentokentältä kartta, jossa oli kattavasti nähtävää listattuna, ja se kädessämme kävelimme pitkin Kööpenhaminan katuja. Mä olen ainakin toistaiseksi ollut sellainen matkailija, että tykkään vaan kävellä, katsella ja ihan vaan hengittää sitä vierasta kaupunkia. Ihastella rakennuksia, istua kahvilassa seuraamassa paikallisten meininkiä ja tehdä huomioita siitä, mikä meillä on toisin. Varsinkin kun kyse on hiukan lyhyemmästä ajasta.

Kööpenhamina oli yksinkertaisesti ihana, varsinkin tällaiseen vaeltelutarkoitukseen.Värikkäitä taloja, satamaa, kahviloita, arkkitehtuuria, kauppoja, puistoaluetta ja paljon, paljon fillareita. Ensi kerralla ajattelinkin vuokrata polkupyörän ja jatkaa kaupungin ihastelua siitä mihin jäin. Sitä ennen täytyy kuitenkin säästää hiukan taskurahaa, sillä mikään Euroopan edullisin matkakohde se ei kyllä valitettavasti ollut!

Loppuun vielä muutama vinkki Köpikseen suuntaaville!

+ Jos suuntaat lentokentältä keskustaan, kannattaa kysyä metrovirkailijoilta edullisin lippuvaihtoehto. Esimerkiksi me ostimme perhelipun Malmöön, jolla saimme saman päivän aikana kulkea myös metrolla Köpiksen keskustan ja lentokentän välillä vapaasti saman päivän aikana.
+ Kööpenhaminan lentokentällä on kätevä matkalaukkujen säilytys, joka maksetaan kortilla.
(- Joka ei kylläkään toisena päivänä hyväksynyt Harrin Visaa.)
+ Shoppailukatu Strogetilta löytyvät parhaat kaupat ja kalleimmat ravintolat.
+ Fillarivuokrauspaikkoja on ympäri kaupunkia, ja hintatasoa kannattaa tarkistaa etukäteen netistä.
+ Etsi ihania pikkukahviloita syrjäkaduilta. Jos kuppila on paikallisten suosiossa, se on todennäköisesti hyvä!

Entäs löytykö sieltä Kööpenhaminassa käyneitä? Mitä vinkkejä lisäisitte listalle?
Entä mitä matkakohdetta suosittelisitte seuraavalle reissulle?

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe