Turkulainen äitiyspakkaus + arvonta

20.24

Kaupallinen yhteistyö, postauksen tuotteet saatu

Rakastettu mutta sisällöltään kiistelty äitiyspakkaus herättää keskustelua aina silloin tällöin. Uuden pakkauksen julkistusta odotetaan jännittyneinä, joku kehtaa arvostella sitä jälleen liian poikamaiseksi jolloin joku toinen arvostelee arvostelijaa pinnalliseksi ja kiittämättömäksi sekä huomauttaa, ettei muualla maailmassa edes ole tällaista etua. Mutta yhtä kaikki, äitiyspakkaus on oikein hieno suomalainen innovaatio.

Koen että kolmen lapsen äitinä minullakin on sanottavaa tähän keskusteluun, erityisesti kun pienin heistä täyttää vasta kuukauden ja olen juuri hiljattain pohtinut ottaako äitiysavustukseni pakkauksena vaiko rahana. Valinta on kuitenkin aina ollut helppo ja ratkaisu oikea; esikoiselle pakkaus, muille rahana. Pitihän se pakkaus saada kerran kokea ja tuoreelle vanhemmalle siinä olikin paljon hyödyllistä, mutta kyllä niistä vaatteista jäi suurin osa pitämättä.

Jos minulta kysyttäisiin, saisi äitiyspakkaus painottaa erityisesti paikallista yrittäjyyttä ja tuotantoa, mihin suuntaan se käsittääkseni on kyllä menossakin. Minkälainen sitten olisi paikallisten yritysten tuotteista koostettu äitiyspakkaus? Me kokosimme muutaman turkulaisen yrityksen kanssa äitiyspakkauksen ja se näyttää tältä:


Li'l Decor

Li'l Decor on paitsi monipuolinen verkkokauppa, myös suloinen kivijalkaliike joka avautuu pian uusiin tiloihin Turun Forumiin ja toimii niinikään showroomina kauniille, skandinaavisille ja hiukan tuntemattomampienkin pienyritysten tuotteille. Li'l Decorin valikoimista löytyy laadukkaita tuotteita sisustukseen, ruokailuun, leikkeihin ja unille, upeista kerrossängyistä käytännöllisiin tuttiketjuihin.

Turkulaiseen äitiyspakkaukseen valikoitiin CamCam Copenhagenin pehmeä peitto ja sen pariksi täydellisesti sopiva, saman merkin harso. Peitto on ihanan suuri ja sen saa lämpimämmällä kelillä heitettyä kevyesti pienten jalkojen päälle suojaamaan auringolta ja viileämmällä kiedottua hiukan tiukemmin lämmikkeeksi. Kongens Sløjdin ihanista pehmohelistimistä valitsin pitkän harkinnan jälkeen pupun ja uskokaa tai älkää, Stella on sen avulla onnistunut jo hillitsemään alle kuukauden ikäisen pikkusiskon itkuja siihen saakka, että olen ehtinyt paikalle!

Rusetti 

Rusetti on mitä suloisin turkulainen lahjatavaraliike, joka on toiminut Hansakorttelissa niin kauan kuin muistan. Kaipasitpa sitten muistamista opettajalle, viemisiä tuttavan mökille, lahjaa kummitytölle tai sitten ihan vain jotain pientä ja ihanaa itselle, voit olla varma että löydät sen Rusetista.

Valitsin Rusetin valikoimista äitiyspakkaukseen A Little Lovely Companyn yövalon. Sellaista ei ehkä ihan ensimmäisenä kuvittelisi perinteiseen äitiyspakkaukseen, mutta toisaalta yövalo voi sitten pimeämpään aikaan olla yöimetyksissä yllättävän hyödyllinenkin, puhumattakaan pimeän pelosta hiukan isompana. Ja onhan se sitä paitsi älyttömän suloinenkin.KUI Design

KUI Design on todellinen turkulainen yritys, nimeään myöten. Kuoseissa seikkailevat niin ikioma Förimmekin, kuin suloiset puput jotka saivat minut ja tyttäreni lopulta rakastumaan KUI:hin. Sittemmin olemme päässeet tutustumaan heidän Manillan työhuoneeseensa, jossa yhä edelleen valmistuu suurin osa heidän tuotteistaan, sekä luultavasti Turun sympaattisimpaan liiketilaan aivan joen varrella. KUI Designilla on aina mukava käydä ja ihan lähellä valmistettuja tuotteita ilo ostaa.

Vauvalle KUI Designin tuotannosta valittiin iloinen, tuplanepparein varusteltu Tälpuol ja toispuol-bodyPupuset-neuvolakortin kannet ja saman kuosin superpehmeät harsoliinat, jotka kaikki pakattiin vielä Föri-kuosiseen säkkireppuun.


KUKUTI mini concept store

KUKUTIn ovat perustaneet kaksi iloista, luomusta ja ekologisuudesta innostunutta yrittäjänaista, jotka kutsuvat liikettään paikaksi, "joka on vähän enemmän kuin pelkkä lastenvaatekauppa" ja totta se on. Kauppa on kuin karkki ja herkullisen lastenvaatevalikoiman lisäksi sieltä voi löytää myös kauniita naistenvaatteita, kosmetiikkaa, kortteja, leluja ja sisustustuotteita. Onneksemme nämä naiset toivat KUKUTIn Forumiin, se oli jotain jota Turusta oli puuttunut jo pitkään!

Pohdimme yhdessä Nean ja Antonian kanssa mitä ihanaa voisimme äitiyspakkaukseen keksiä, eikä muuten ollut mikään helppo tehtävä. KUKUTIn muutettua isompiin tiloihin oli valikoimakin kasvanut aika tavalla, sisältäen valtavasti kaikkea suloista, hyödyllistä ja tarpeellista pienille ihmisille. Lopulta valitsimme lämmikettä päälle ja varpaille, eli Metsolan kauniin nauhapipon ja Liewoodin suloiset pandasukat, sekä pehmeät pesulaput lempeisiin kylpyhetkiin. Luonnonkosmetiikan hyllyltä valittiin monikäyttöinen MOA The Green Balm -voide, jota voi käyttää esimerkiksi ihottumaan tai imetyksestä kipeisiin rintoihin.

Greenlips Beauty


Kuten olen blogissani aiemminkin kertonut, on niinikään Greenlips Beauty tarpeen ja intohimon aineksista naisenergialla perustettu paikallinen ilon ja ylpeyden aihe. Greenlipsistä on pikkuhiljaa muodostunut luonnonkosmetiikan luottomyyjäni ja jälleen viimeksi heillä käydessäni jäin jutustelemaan Sharonin kanssa niin pitkäksi aikaa, että seuraavaan paikkaan meinasi tulla kiire.

Greenlipsin porukka oli taas innoissaan mukana ideassani ja heillä olikin heti ehdotus sopivista tuotteista pakkaukseen. Petit & Jolien tuotteet ovat meille ennestäänkin tuttuja, tykättyjä ja toimivia. Pienet purkit ovat yllättävän riittoisia, niissä on ihanan mieto tuoksu ja tietysti tärkein ominaisuus niissä on se luonnonmukaisuus. Tällä kertaa saimme vauvalle Baby Massage Oilin ja Diaper Creamin testiin ja tällä käyttökokemuksella olen ollut niihin yhtä lailla tyytyväinen kuin jo meille tuttuihin Petit & Jolie -tuotteisiin.


Huipuin juttu tulee tässä: koska Turku ja turkulaisuus on ihan parasta, ovat nämä upeat yritykseet lahjoittaneet näin mahtavan paketin arvottavaksi:

KUKUTI - 50 € lahjakortti
KUI Design - 30€ lahjakortti
Li'l Decor - 30€ lahjakortti
Greenlips Beauty - Petit Jolie Baby massage oil ja Lotion
Rusetti - Vapaavalintainen A Little Lovely Companyn yövalo

Osallistua voit kommentoimalla tämän viikon loppuun mennessä (sunnuntai 23.59) postauksen kommenttikenttään tai facebookiin, mitä sinä lisäisit Turkulaiseen äitiyspakkaukseen, sekä tykkäämällä Mom is the new blackin facebook-sivusta. Jätäthän blogiin kommentoidessasi toimivan sähköpostiosoitteen. Mikäli en jostain syystä saa voittajaa kiinni viikon kuluessa arvon uuden voittajan.

Onnea arvontaan!


You Might Also Like

53 kommenttia

 1. Vauvakirja.
  elina_jokitalo(at)outlook.com

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä ihanuuksia kaikki, en keksinyt mitään mutta jokin vauvakirja voisi olla. En kuulu Facebookiin mutta silti haluaisin osallistua arvontaan jos vain käy.

  aiholapp(at)lailanet.fi

  VastaaPoista
 3. Nyt on arvontavoitto kohillaan! Olispa kiva voittaa :) en osaa sanoa mitä lisäisin.

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen jokin vauvalaukku johon saa vauvan tavarat. Ei taida olla Saana ja Olli-merkillä sellaista? Tai jollain muulla?

  VastaaPoista
 5. Jonkun pienen käsityöyrittäjän itse tekemä tuttinauha niistä silikonisista helmistä :)

  VastaaPoista
 6. Tuoreelle äidille lahjakortti vaikka hierontaan tai jalkahoitoon turkulaiseen kauneushoitolaan. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana hienossa arvonnassa ja vaikkapa pienet vauvan tossut tuli mieleen. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Punaisen Norsun Herra Hauki -peitto

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 9. No, joitain ihania vaatekappaleita varmaan. Mahtava arvonta! Oispa ihana voittaa elokuun alkupuolella syntyvälle vauvalleni! markettavesala@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Äidille unimaski :D
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Käsintehdyn tuttinauhan tai vauvakirjan.<3 Upea arvonta!! emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Helistin ois kiva

  evetu@hotmail.fi

  VastaaPoista
 13. Lahjakortti johonkin leipomoon tms. (Gryn, Manna), sillä herkkuja tarvitaan aina ☺

  VastaaPoista
 14. Joku kiva kotimainen vauvakirja, Pienen suuri seikkailu esimerkiksi. Tai silikonikoru imetys-/kantohetkiin. Tai Punaisen norsun Herra hauki pipo ja tumput.
  herttalehti (at) gmail.com

  VastaaPoista
 15. Tukisin turkulaista ravintolayrittäjyyttä lahjakortilla paikalliseen ravintolaan.
  laurasyvasalmi@yahoo.co.uk

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana äitiyspakkaus. Tykkään niin näistä Turku-jutuista <3
  Niin mukana tässä kivassa arvonnassa!

  "Varför Paris, vi har ju Åbo" -kassi vois olla hauskaa aivopesua turkulaislapsille.
  Neuvolasta sai ennen sellaisen värikkään vauvanaama-julisteen. Sen tilalle joku hauska Turku-aiheinen juliste. Vaikka karttapohja silmäkalvoille poltettavaksi :D
  Ja tietysti Tomi Leppäsen "Turun aakkoset".

  Myös Punaisen Norsun ihanat hauki-sarjan vaatteet olis kivoja turkulaiseen äitiyspakkaukseen. Sieltä löytyy lapsille kivoja vaatteita, pipoa ja peittoa. Tai ehkä vois laittaa äidille hauki jumpsuitin niin on helppo ja nopea äitiysvaate :)

  Oon jostain joskus kuullut (kyllä, aika epämääräistä), että turkulainen on vasta X vuoden päästä siitä, kun on ekan kerran matkustanut förillä. Niin ehkä joku hauska föri-passi. En siis muista tuota vuosi määrääkään. Olen joskus yrittänyt netin ihmeellisestä maailmasta tuota tietoa metsästää, mutten ole löytänyt.

  VastaaPoista
 17. Piti vielä tulla lisäämään edellisen kommenttini lisäksi, kun tuli pari mielestäni niin sopivaa turkulaista juttua mieleen.

  Lisäksi pitäisi olla Simppeliä Sormiruokaa -kirja. Onhan ihana "sormiruokamuija" Turusta. Vastapainoksi tietysti vauvan ruokia, Pilttiä ja Bonaa, suoraan Turun tehtaalta. Bon appetit!

  VastaaPoista
 18. Joku imetyskoru äidille. =)

  Tän voiton antaisin ystävälle, joka saa pian esikoisensa.

  k.kanerva@hotmail.fi

  VastaaPoista
 19. Ihana kokonaisuus. :) Lisäisin mukaan ainakin villasukat sekä äidille että lapselle,esim. käsityöläismarkkinoiden myyjiltä hankittuna. :)

  marianne.salonen(a)hotmail.fi

  VastaaPoista
 20. Suklaata lisäisin. :).

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 21. Kaulakoru silikonihelmistä sekä äidin että vauvan iloksi. :)

  aino.luoma(at)outlook.com

  VastaaPoista
 22. Lisäisin pakkaukseen Punaisen Norsun Herra Hauki vaunusuojan ja tumput. :) <3
  hanna.m.salmi@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Lisäisin pakettiin turkulaisen ruokakaupan lahjakortin, joka toimittaa ruokaa kotiin. Ensimmäisillä vauvaviikoilla on muutakin puuhaa, kuin juosta ruokakaupassa, joten siitä olisi varmasti iloa koko perheelle! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Punaiselta norsulta jotain ihanaa. Tai sitten vaikka Myssy Farmin lämmin pipo.

  sievki(at)utu.fi

  VastaaPoista
 25. Käsin tehdyn tuttiremmin, ehkä niistä silikoninappuloista joista niitä imetyskoruja tehdään. Pienen virkatun ötökän jonka voi laittaa roikkuun vaikka vaunuisiin tai tuttiremmiin autossa. Raskauspäiväkirjan äidin raskauden dokumentointiin (ja tietty sen mikä mun päässäni on ideana valmiina, mutta joka vielä vaatisi toteutuksen ;)

  ansori81@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Imetyskoru olisi aivan ihana lisä ja sellaista ihanuutta ei tavallisesta pakkauksesta löydy :D Olis kyllä varmasti joka äidin unelma ja tosi tarpeellinen :)

  samppinen@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Vauvakirja olisi ikimuistoinen valinta mukaan pakkaukseen, joten se sinne mukaan ehdottomasti!

  mehukattinen@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Mhh.. vaunulelu?

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Joku ihanan pehmeä vauvan pyyhe :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 30. Oi mikä arvonta <3 Täällä on ensi viikolla laskettu aika, joten mukana ollaan =)
  Sanoisin, että voisin lisätä jotain villaista ja sehän voisi olla nimenomaan kotimaista/ lähellä tuotettua. Se meidän ilmasto on kuitenkin valitettavasti niin kylmä, että pienille pitää olla kaikkea suurimman osan ajan vuodesta jotain lämmintä päällepantavaa.
  Hyvää kesää! :)

  johanna.tuulia@hotmail.fi

  VastaaPoista
 31. Ihana pakkaus ja mukana arvonnassa! 😊💦 Minä lisäisin pakkaukseen luonnonkumitutin ja housut pienokaiselle sekä äidille imetyskorun tai laadukkaan vesipullon, koska veden juominen imetysaikana on huipputärkeää.
  Sposti reetta.kylmakoski(a)gmail.com

  VastaaPoista
 32. Punaisen norsun pienet tumput tai vaununsuoja :)

  naspit(at)utu.fi

  VastaaPoista
 33. Punaisen Norsun Herra Hauki -pyjama oli mitä mahtavin oloasu ekat viikot vauvan kanssa. Helppo imettää, eikä painanut sektioarpeen :) Tällainen siis ehdottomasti äidille pakkaukseen.

  Toinen idea ois lahjakortti hyvälle äitiysfyssarille.

  piia.lerkki@gmail.com

  VastaaPoista
 34. En tiedä tuliko tekstini, joten pistän vielä uudestaan🙊

  Niin kun aina arvostellaan pakkauksen vaatteita, niin eikö voisi laittaa suoraan lahjakorttia vaikka johonkin blogissakin mainittuihin liikkeisiin.. Saisi kaikki hakea itselle mieluisat tuotteet😅

  snellman.csd@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Hauska idea! Hmm, varmaan jotain vanhemmille voisi lisätä. Tai joku kiva unipussi, se kun oli ainakin meidän lemppari äitiyspakkauksesta. :)
  nea.martikainen@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Pehmeä kylpypyyhe
  ninahakonen@outlook.com

  VastaaPoista
 37. Ehdottomasti lahjakortti hierontaan! Näin pienen vauvan äitinä niskat ovat jatkuvasti jumissa.

  katarina.ojanpera@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Jotain hemmottelua äidille :) sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 39. Ehkä joku villainen vaate voisi täydentää pakkausta 😊

  VastaaPoista
 40. Imetyskoru olisi ihana lisä, siitä on iloa niin äidille kuin vauvalle. <3

  heidi.neva@outlook.com

  VastaaPoista
 41. Imetyskoru tai tuttinauha <3

  Karoliina.myllykangas@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Vauvakirja olisi kiva lisä 😊

  Oona.ko@hotmail.fi

  VastaaPoista
 43. Pyykkietikkaa vauvan vaatteille, luonnonkumitutti taikka vaunuverho 😊

  VastaaPoista
 44. No tietty turkulaisessa äitiyspakkauksessa pitäis olla turkulaisen sormiruokamuija Marjutin kirjoittama kirja Simppeliä sormiruokailua!

  susaruu@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Vuodenajasta riippuen Punaisen Norsun vauva-lippis, talvilippis tai myssy tietenkin. Meidän neiti tarvitsisi tuollaisen Föri-bodyn aivan ehdottomasti. Ja muutenkin pakkaus on aivan mahtava! Josko onni suosisi meitä.

  mkmustakallio(at)gmail.com

  VastaaPoista
 46. Lisäisin Punaisen Norsun vauvalippiksen, joka etenkin näillä keleillä olisi toimiva. Mahtava pakkaus, josta meidän perheen ainoalle turkulaiselle, pikkuneidille, pitäisi ehdottomasti saada Föri-body. Kunpa meillä olisi arpaonnea!

  mkmustakallio(at)gmail.com

  VastaaPoista
 47. Lasinen tuttipullo, ollut meillä ainakin ihan ykkönen, kun sillon tällön pitää antaa pumpattua maitoa pullosta! Lisäksi, kuten joku ylempänä mainitsikin, vaikka ne pari pulloa sitä Auraa isälle 😂

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe