Rakkaalla lapsella ei ole nimeä

20.27


Rakas, Nyyti, Muru, Pirpana, Vauva...

Nimen keksiminen lapselle on vaikeaa. Todella vaikeaa. Ainakin kun on melkoisen huono ylipäätään tekemään päätöksiä ja erityisesti koska tämä päätös on ISO, kokonaisen elämän mittainen. En ymmärrä miten jotkut osaavat päättää lapselle nimen jo odotusaikana. Me olemme joka lapsen kohdalla pyöritelleet nimiä etukäteen, listanneet suosikkejamme ja päättäneet katsoa keneltä vauva sitten näyttää, mutta eipä se nimi sieltä vauvan kanssa ole vielä kertaakaan syntynyt.

Felixin ja Stellan nimien taustalla ei ole mitään suuria tarinoita, mutta molempien nimillä on sattumalta latinankielinen merkitys. Lisäksi lasten nimet ovat aika kansainväliset, kaksitavuiset eivätkä ihan yleisimmästä päästä. Molemmilla on yhteensä kolme nimeä, joista yksi on peritty joltain lähisukulaiselta, ja jokaisen perheenjäsenemme nimi alkaa eri kirjaimilla. Näillä kriteereillä sitten nimeä miettimään! "Helppo nakki" kuten Felix sanoisi, erityisesti kun sen nimen pitäisi olla kaiken lisäksi vielä kauniskin, sekä minun, Harrin ja toivon mukaan myös kantajansa mielestä.

Onhan meillä monta ihanaa nimeä jo mietittynä. Itse asiassa näin odotusaikana unta, jossa kuulin päiväkodin pihalla vieressäni seisovan isän huutavan omia lapsiaan, tyttöä ja poikaa. Pojan nimeä en muista, mutta tytön nimestä ajattelin, että tuon haluan tytölleni, jonka jälkeen heräsin. Nimi jäi mieleen ja sen kaveriksi olen miettinyt myös toisen ja kolmannen nimen. Kokonaisuus on Harristakin kaunis, mutta hän odottaa vielä että vastaan tulisi joku ihan tajunnanräjäyttävä. Felix on ehdottanut vauvan nimeksi Kukkaa ja salakavalasti alkanut myös kertomaan kaikille sen olevan jo päätetty juttu. Stella taas on ehdottanut nimeksi Arielia siitä päivästä lähtien kun kerroimme heidän saavan pikkusiskon. 

Kyllä, olen hyväksynyt että tuskin onnistumme löytämään nimen joka täyttää kaikki kriteerini ja se on ihan okei. Silti tiedän että onnistumme keksimään juuri täydellisen nimen juuri ajoissa, sillä niinhän me ollaan onnistuttu jo kaksi kertaa tätä ennenkin. Ja hei onhan tässä sekin hyvä puoli, ettei ole ollut lainkaan vaikeaa olla paljastamatta vauvan nimeä ennen nimiäisiä!

Vai keksikö joku jo täydellisen, kaikki kohdat ruksittavan nimen?
Mikä nimi meidän neidille teidän mielestänne sopisi?

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Siis en kestä miten kauniita kuvia ja miten kauniita olette molemmmat!

  VastaaPoista
 2. Nimen keksiminen on hankalaa ja siksi kuopuksen kutsumanimen sai mies päättää. Ja hyvä siitä tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh kun itsekin osaisi antaa ohjat joskus jollekin toiselle. :D

   Poista
 3. Oi ihana, kamala nimeäminen.. Jotenkin tuntuu aina yhtä suurelta vastuulta ja onhan se. Teillä on kyllä isommilla lapsilla tosi kauniit nimet, joten sellaisen varmaan pikkuinenkin saa.
  Tässä mun tämän hetken suosikkeja tyttöjen nimistä: Inga, Tilda, Frida, Saaga, Hertta, Ebba, Inna, Alva & Marilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Itse asiassa noista lähes kaikki on olleet meillä listoilla, mutta tipahtaneet syystä tai toisesta pois. Hylkäämisperusteluita on varmaan yhtä monta kuin nimiäkin - nimenomaan ihana, kamala nimeäminen. :D

   Poista
 4. Olivia, Telma, Oili, Essi, Ada, Amanda, Mona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania! Tuo Telma on tosi kaunis. Ei tullut missään vaiheessa mieleen vaikka olenkin sen joskus kuullut.

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe