Pysähdys - eli herkullinen brunssivinkki

21.31


En olisi ikinä uskonut, jos joku olisi ennalta kuvaillut miten vaikeaa on palata lasten kanssa vietettyjen vuosien jälkeen työelämään. Tai ehkä raskas on parempi sana kuvaamaan tätä muutoksen laatua. Kahden ja puolen kuukauden jälkeen me edelleen sopeudutaan. Päivä päivältä kaikki on tutumpaa, mutta kuitenkin niin pyörryttävän uutta ja ihmeellistä.

Olen harjoitellut armollisuutta itseäni kohtaan. Kahdeksan tunnin työpäivien jälkeen ei tarvitse seikkailla jos ei vaan jaksa. Me tykätään enemmän kaikesta jännästä ja kivasta, mutta juuri nyt Pikku kakkosen aikaan kokattu päivällinen ja taistelu siitä, kuka syö ja mitä kasviksia ovat ihan okei.

Silti meidän -meidän ja minun- elämään mahtuu paljon muutakin kuin työ- ja päiväkotipäiviä ja verkkaisia arki-iltoja. Edelleen lupaudun ehkä hiukan liian moniin projekteihin mukaan, vaikka olenkin opetellut sanomaan ei. Yritän saada lisäenergiaa treenaamalla kuntoa ja liikkuvuutta salilla. Koitamme Harrin kanssa antaa toisillemme tasapuolisesti aikaa ystävien kanssa hengailuun, ja samalla järjestää parisuhdeaikaa, vaikka treffi-ilta vietettäisiinkin kainalokkain sohvalla. Läsnäolon merkitys meidän perheessä on korostunut, kun yhteistä aikaa onkin yhtäkkiä vähemmän, ja samalla se on vaatinut enemmän pinnistelyä kuin ikinä, kun väsyneenä olisi niin helppoa unohtua puhelimelle roikkumaan.

Viikko sitten sunnuntaina istuin Villa Järvelän ruokasalissa, ikkunan takana jäinen Littoisten järvi ja kirkas kevätaurinko. Saman pöydän ympärillä istui iloisesti jutustelevia ystäviä ja lautaset olivat täynnä herkullisia värejä ja makuja. Kaksi ystävistä oli laittanut pystyyn yrityksen nimeltä Gather ja olivat todellakin onnistuneet kokoamaan tarjolle huikean ekan brunssinsa, sekä ihmisiä saman katon alle kiireettömästi nauttimaan. Voitte varmaan kuvitella, miten ihanalta tuntui käskeä ympärillä vilisevän ja kuhisevan maailman pärjätä hetken ilman minua, ja istua alas nauttimaan hyvästä ruuasta, ystävistä ja ihan vaan pysähtymisestä. Vitsi että mä tarvitsinkin sitä.

Lisää ottamiani kuvia ja tietoa tulevista brunsseista löytyy Gatherin tuoreelta Facebook-sivulta!

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe