Täydellisesti kulutettu lauantai

21.48


Huh mikä viikko takana! Mun on pitänyt koko viikon fiilistellä tänne blogin puolelle viime lauantaista Helsingin reissua, mutta viime päivät ovat olleet niin täynnä työkiirettä, huonosti nukuttuja öitä ja stressiä, ettei vaan kapasiteetti ole riittänyt. Päätinpä raskaan viikon vielä lähtemällä töistä suoraan TYKSiin näyttäytymään kipeiden supistusteni kanssa, mutta selitystä näille ei onneksi löydetty, eli toisin sanoen kaikki on hyvin. Joten jos viime lauantain vietin tuulettaen päätä reissussa, on tänä viikonloppuna kropan vuoro levätä.

Mutta viime viikon lauantaina tein siis päiväreissun Helsinkiin. Voitin syksyllä facebook-arvonnasta farkut ja palkinnon lunastaminen (vihdoin) oli reissun suurin missio, mikä kuulosti juuri sopivan vapaalta ja rennolta matkaohjelmalta. Rentoutta omalta osaltaan lisäsi myös se, että reissua suunnitellessani Harri ehdottikin, että voisin pyytää seuraksi jonkun kaverin, ja hän taas viettää lasten kanssa laatuaikaa. Matkaseuraksi valikoitui hyvä ystäväni ja Felixin kummitäti.

Kello kymmenen jälkeen istuimme siis bussissa, kertasimme kuulumisia ja selailimme Helsingin museoiden ja ravintoloiden tarjontaa. Mielenkiintoinen näyttely löytyi helposti, mutta ravintolan valinta tuotti hiukan enemmän päänvaivaa, sillä olen nyt tammikuun ajan ollut mukana vegaanihaasteessa. Lopulta päätimme vain etsiä Kampista jonkun sopivan vaihtoehdon ja päädyimme yläkerran ravintolamaailman Storyyn, jossa söin ihan älyttömän hyvän vegecurryn.

Kun maha oli saatu täyteen, oli hyvä lähteä ostoksille. Hyppäsin ratikkaan ja seurasin tarkasti kartasta etten ajaisi ohi. Malou C:n showroomilla minut otti vastaan iloinen kauppias, jonka kanssa todettiin että mun maha tuskin mahtuisi yksiinkään liikkeen farkkuihin. Sen sijaan ihastelin kaupan valikoimaa ihan rauhassa, join kupillisen teetä, kuulin jälleen yhden inspiroivan naisyrittäjän tarinan ja viimein valitsin mukaani täydelliset nahkakengät.

Keskustaan takaisin päästyäni kello oli sen verran paljon, että lähdimme samantien Taidehallille katsomaan Suomen yhden tunnetuimman graffititaiteilija EGSin näyttelyä, joka oli itse asiassa aika erilainen kuin odotin, mutta ihan positiivisella tavalla. Ehdittiin vielä nähdä meidän ihanaa yhteistä ystävää drinksujen (kyllä!) merkeissä ennen kuin aloitettiin kotimatka. Ja matkaevääksi tietty Pizzariumin herkullinen vegepizza kätevästi siitä Kampin alakerrasta.

Oli siis todella ihanan rentouttava reissupäivä, ilman mitään turhia paineita siitä mitä pitäisi ehtiä tekemään. Olisi tietysti ollut ihan kiva ehtiä kirppiskierrokselle ja kiertämään ne muutkin näyttelyt joita ajateltiin, mutta toisaalta jäi sellainen kiva, odottava fiilis, kun sovittiin että ne toteutetaan sitten seuraavalla reissulla. Mutta tänä viikonloppuna siis tosiaan on ohjelmassa ihan vaan lepoa. Muistakaa te muutkin rentoutua!

Ps. Kiinnostaisiko teitä kuulla miten vegaanihaaste on sujunut? Ehkä jotain parhaita ruokaohjeita?

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe