Kiitos 2015

15.37

Mä tykkäsin vuodesta 2015. Kasvoin lasteni mukana, ja tuntuu hassulta miettiä miten monta erilaista vaihetta tähänkin vuoteen on lasten kanssa mahtunut. Esimerkiksi vuoden alussa Stellan nukkuminen tuotti vielä aika paljon päänvaivaa. Siitä ollaan tultu tähän pisteeseen, jossa istun tässä koneella näpyttämässä postausta, kun Harri pötköttää lastenhuoneessa katselemassa, miten molemmat lapset nukahtavat omiin sänkyihinsä ihan nätisti. Se on oikeasti iso juttu. 

Ja on tässä muutama jotain muutakin ehtinyt vuoden aikana tapahtua...


Tammikuussa ehdittiin juuri toipua uudestavuodesta, kun tajuttiin, että Felix täyttääkin jo kaksi vuotta. Joka vuosi sama juttu! Ensin stressataan joulua ja uutta vuotta, ne synttärithän ovat vasta ensi vuonna, mutta yhtäkkiä ensi vuosi onkin muuttunut ensi viikoksi. Synttäreitä juhlittiin kuitenkin onnistuneesti ensin oman perheen ja sitten kavereiden ja suvun kesken. Stella-Bella taas täytti kahdeksan kuukautta.

Kaksi vuotta täyttänyt Felix pääsi myös päiväkotiin ensiksi tutustumaan ja lopulta ihan oikeaksi päiväkotilaiseksi. Omia pohdintojani päiväkodin aloittamisesta löytyy täältä.


Helmikuussa sitten sairasteltiin vuorotellen, tietysti. Niinhän siinä aina käy kun päiväkodissa on paljon lapsia ja erilainen bakteerikanta. Mutta saatiin olla kyllä paljon ulkonakin! Laskiaisena laskettiin mäkeä ja nautittiin ravintolapäivän sopat ulkona, sekä metsäretkeiltiin anoppilassa.

Stella oppi kuukaudessa ihan hirmuisesti uusia juttuja, ja yhdeksänkuisena osasi vilkuttaa, taputtaa, seistä tukea vasten, kontata ja sanoa äiti!


Maaliskuussa me innostuttiin puistoilemaan ja käytiin jopa ensimmäisellä terassilounaalla Tintåssa! Seikkailupuisto ja kirjasto olivat ne kuukauden hitit. Kirjaston kirjat piristivät myös kotona vietettyjä päiviä, kun sairastelu jatkui edelleen. Onneksi myös Stellan uusien taitojen myötä lapset alkoivat enemmän leikkiä keskenään, niin suloista seurattavaa!Pääsiäisenä piilottelin suklaamunia poikien nukkuessa kuumeisena sohvalla, eikä me tytötkään siltä flunssalta onnistuttu välttymään. Harri järjesti mulle (taas) yllätyssynttärit, ja ne sentään onnistuivat, eikä kukaan sairastellut!

Huhtikuu oli myös jostain syystä aikamoinen kirppiskuukausi. Nettikirppisteltiin, käytiin Punaisen norsun lastenkirppistapahtumassa, Fabriikki 8:n pop-up-versiossa ja järjestettiin seurakunnalla oma hyväntekeväisyyskirppis.


Toukokuu alkoi elämäni ensimmäisellä, vieläpä aika rajulla rintatulehduksella, jonka kanssa vappu sujui rattoisasti. Vastapainona ne tärkeämmät juhlat, eli Stellan ensimmäiset synttärit ja Felixin eka kevätjuhla olivat ihanat!Kesäkuu ja sweet nothing. Todella tavallinen kesäkuu sisälsi päivän Forum Marinumilla, piknikherkuttelua Kupittaalla, leikkimistä Seikkiksessä, juhannuksen mummilassa ja Helluntaiseurakunnan kesäleirin. Tosin tänä juhannuksena kävin ekaa kertaa tansseissa ja katsomassa kokkoa!


Leirit jatkuivat vielä heinäkuun puolelle, joilta kotiuduttuamme suuntasimme taas mummilan hoiviin, ja tehtiin sieltä retki ihanaan Mathildedahliin. Tehtiin reissut myös Fiskarsiin, Tampereelle ja Helsinkiin, jossa yövyttiin hotellissa ja juhlittiin myös Harrin hoitotädin ja kummitädin yhteissynttäreitä. Hääpäiväämme vietimme Naantalissa nauttien auringonlaskusta ja hyvästä ruuasta.


Elokuussa me varastettiin lasten kanssa jokainen aurinkoinen hetki joka pystyttiin, ja vietettiinkin paljon aikaa terasseilla. Aurinkoista oli myös silloin, kun skeittailtiin ja Felix maalasi ekan graffitinsa jokirannassa, ja kun piipahdettiin taas Tampereella tapahtumien yössä (no, päivässä kyllä lähinnä.) Loppukuusta osallistuttiin Harrin kanssa lapsuudenystäväni häihin, ja meillä oli siellä älyttömän hauskaa.


Syyskuussakin oltiin mummilassa ja käytiin metsäretkellä. Sitä ollaan näköjään tehty aika paljon, ja toivottavasti jatkossa lisääkin. Tehtiin myös koko perheenä retki Koroisten sadonkorjuun kyläjuhliin, ja erään puistopäivän jälkeen jouduttiin Felixin kanssa ensimmäistä kertaa päivystykseen. Kuun lopussa lausuttiin haikeat heipat kuluneelle kesälle.

Syyskuussa koitin vihjata Lumoblogeihin liittymisestä, mutta onnistuin vain herättämään epäilyjä perheenlisäyksestä.


Lokakuussa tehtiin vielä yksi reissu Tampereelle lastenjuhliin, tällä kertaa Felixin kanssa ihan kahdestaan. Oli ihana viettää kunnolla laatuaikaa yhdessä. Synttäriherkkujen lisäksi nautittiin brunssista kavereiden kanssa, sekä Pink breakfast HK-areenalla tärkeän asian takia. Näin Harrin ekaa kertaa räppäämässä, kun heidän kaveriporukallaan oli keikka Salossa. Näpyttelin myös 500. postaukseni.


Marraskuuhun heräsin hotellissa Helsingissä, jossa yövyimme Indiedays Inspiration dayn ja illalla järjestetyn blogigaalan jälkeen, jonne pääsin ensimmäistä kertaa Annukan seurassa. Kuukauden muita ekoja kertoja olivat eka muotinäytös ja eka sienireissu - molemmat samana viikonloppuna. Yritin myös moneen kertaan napata Stellasta puolitoistavuotiskuvia, jotka lopulta onnistuivat ihanasti ensilumessa.


Ja joulukuu, suloinen joulukuu, joka on vielä niin tuoreessa muistissa. Ihana joulujuhla, lasten kanssa askartelua, vietettiin ystävien kanssa pikkujouluja ja itsenäisyyspäivää, käytiin myyjäisissä ja markkinoilla, Stella pääsi ekaa kertaa teatteriin ja me Harrin kanssa irtauduttiin arjesta ja vietettiin viikonloppua Helsingissä. Ja sitten oli joulu ja uusivuosi. 

Niin paljon kirjoitettavaa ja ihan liian vähän aikaa. Kuten eilen, jolloin piti julkaista tämäkin päivitys. Päätin silti käydä perheeni kanssa illalla juhlissa ja nauttia juustoista, viinistä ja leffasta rakkaan mieheni kainalossa loppuillan lasten mentyä nukkumaan. Hyvä päätös, ja tänäänhän tämänkin ehti.

Kiitos 2015, tervetuloa 2016!You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe