Markkinoista parhaat

8.56

Ihana juttu lapsissa on se, että heidän kanssaan elämä ei ikinä pysähdy. Eteenpäin mennään aina, ihmettelemään seuraavaa ohikulkevaa koiraa, haastattelemaan seuraavaa poliisia pysäköimässä moottoripyöräänsä ja hyppimään seuraavaan kuralätäkköön. Se on parasta lääkettä silloin, kun kaipaa muuta ajateltavaa kuin omat aikuisten murheensa.


Jos asut tässä Turun lähistöllä, etkä vielä tiedä mitä tänä viikonloppuna tekisit, niin nyt tiedät! Meillä on täällä kolmet markkinat meneillään, joita tutkiessa saa varmasti kulutettua kokonaisen kesäpäivän ihan kevyesti. Käsityöläismarkkinat ovat vallanneet Vähätorin puolen, Keskiaikamarkkinoilla voi viihtyä Vanhalla suurtorilla ja siitä muutaman askeleen keskustaan päin voi pitää evästauon Ranskalais-italialaisilla ruokamarkkinoilla. Jos nämä nimet eivät sano mitään, voi kierroksen aloittaa Tuomiokirkon edustalta, siitä kyllä osaa jatkaa matkaa.

Me tykätään käydä markkinoilla, mutta ne reissut ovat sellaisia hiukan verkkaisempia päiväkävelyjä. Ei viitsi pysähtyä katselemaan mitään ihan hirveän pitkäksi aikaa, ettei tarvitse ostaa kaikkea a) siksi, että lapset näkivät jotain mikä on pakko saada tai b) koska se meni jo rikki. Mutta keskiaikamarkkinat ovat enemmän kuin markkinat. Ne ovat kokonainen keskiajan henkeen rakennettu tapahtuma, missä on lapsille paljon nähtävää ja tehtävää - ja meillä jo jokavuotinen perinne.

Markkinoilla kävimme tosiaan eilen. Tänään meillä on jo muut jutut mielessä, mutta voi olla, että markkinoilla on vielä sen verran piipahdettava, että saadaan yhden pienen pojan mieltä kaihertava jousipyssy ostettua. Olen luvannut yhdestä kuvaushommasta lapsille palkaksi omat paperirahat, joilla he saavat ostaa mitä tahtovat, ja sorminäppäryyttä harjoittava, käsin valmistettu puulelu ei ole mielestäni ollenkaan huono ostos.

Mitä mieltä olette, voiko taaperoille opettaa jo rahankäyttöä ja työn merkitystä?

Ihanaa viikonloppua, missä ikinä kuljettekaan!

You Might Also Like

2 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe