Väliaikatsek

16.57

Keskikesä juhlineen tuli ja meni, ja meilläkin on lomailut suunnilleen puolivälissä. Mulla on ollut tapana kesän lopuksi kertailla mitä kaikkea ollaankaan tehty, mutta nyt ajattelin tehdä tällaisen väliaikakatsauksen siitä, mitä jo ollaan ehditty tekemään ja mitä vielä aiotaan ehtiä. Pidemmittä puheitta siis...

Lasken toukokuun aurinkoiset päivät jo aika kesäksi. Kesäfiilis taisi saada alkunsa Köpis-Malmö- reissustamme ja lasten kanssa vietetystä laatuajasta rannalla heti sen jälkeen. Sen jälkeen ollaan nautittu auringosta syömällä herkullista grilliruokaa, monta terassilounasta sekä paljon herneitä, mansikoita ja jäätelöä. Tehty puistoreissuja, muunmuassa Portsan Annanpuiston kesäjuhliin, joiden jälkeen kävimme Felixin kummitädin lapsuudenkodissa extempore-kakkukahveilla. Vanhempien omalla laatuajalla on syöty intialaista kavereiden luona myöhään yöhön ja käyty pitkästä aikaa skeittaamassa.

Ollaan käyty markkinoilla, torilla, Harjattulassa, Naantalissa sekä ihanassa Mathildedahlissa syöttämässä alpakoille vähän ruohoa. Ollaan vietetty aikaa mummin luona, jossa on ehditty tehdä pihatöitä, katsella naapurin heppaa, tehdä uimareissuja ja opetella pyöräilemistä. Kerran käytiin jäätelöautollakin. Ollaan leivottu kakkuja ja juhlittu synttäreitä, tupareita ja juhannusta. Osallistuttu useampaan mielenkiintoiseen kuvausprojektiin kameran molemmin puolin.  Kukkia on sekä poimittu itse, että ostettu. Saippuakuplia on puhalleltu. Lakattu kynsiä. Kesälomaa meillä on vielä koko heinäkuu jäljellä, mutta kiirehän tässä tulee, jos meinataan kaikki kunnianhimoiset kesäsuunnitelmat toteuttaa! Elokuussa alkaa taas päiväkoti, mutta silloinkin käytetään hyväksi viikonloput ja vapaapäivät. Eletään taas aika paljon Harrin työkuvioiden mukaan, ja pidetään pidempi koko perheen loma sitten syksymmällä - jos pidetään.


Lapset tahtovat päästä ainakin junaan, laivaan ja Lintsille, ja koska mulla taas on mielessä jokakesäisten Tampereen- ja Helsinginreissujen lisäksi vierailu Tukholmaan, saadaan varmasti nämä toiveet toteutettua. Seuraavana edessä on kuitenkin Ruisrock ja lasten uimakoulu. Hääpäiväkin on ihan pian, eikä vielä mitään havaintoa miten aiomme sen viettää. Suunnitelmissa olisi käydä myös kesäteatterissa, Ydintalvipuutarhassa, muskikassa ja mansikassa, sekä kuvata yhdet häät. Loput päivät täytetään sitten picniceillä, puistoretkillä ja kaupunkitapahtumilla. 

Ehtii, ehtii, jaksaa jaksaa vai mitä? En mä aio tästä silti mitään stressiä ottaa. Vaikka kesä päättyisi jo huomenna, se olisi silti ollut ihana - lyhyt, mutta ihana. Kaikkein tärkeintä on nyt kuitenkin syödä lisää niitä mansikoita, herneitä ja jäätelöitä, istua maahan piirtämään katuliiduilla ja juosta karkaavien saippuakuplien perässä. Ja tehdä kaikki muu sitten sen jälkeen. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe