Lupaan ja vannon

21.18


Muutos jota juhlii koko maailma. Vuosi vaihtuu, onhan se iso juttu. Uusi vuosi on kuin uusi koti, kuin suuri, henkinen muutto-operaatio. On aika pakata mukaan kaikki se hyvä, mitä kulunut vuosi on antanut. Huonot jutut saavat jäädä. Surut, murheet ja syyllisyydet. Heippa 2016, täältä tullaan 2017! Taskut täynnä positiivisuutta, energiaa ja muutoksenhalua. Ilmassa on taikaa.

Uusi vuosi, uusi minä ei kuitenkaan ehkä ole se realistisin yhtälö. Tipaton tammikuu kaatuu juhliin, joissa nappaat skumppalasin, koska et kehtaa olla epäkohtelias. Ne uudet, tsemppaavat jumppahousut ovat kyllä aika mukavat myös sohvalla loikoiluun. Ja ketä sitten yritit huijata sillä, että lupasit muuttaa itsessäsi jonkun merkittävän ominaisuuden tai luonteenpiirteen, josta et ole niin kovin ylpeä? Niinpä, kuka sitä viitsisi edes yrittää.

Siltikin, koska meitä on täällä monta, löytyy uskomattomalta kuulostavia tositarinoita sitäkin enemmän. Olen varma, että ainakin joku on onnistunut pudottamaan pysyvästi sitä painoa, siirtymään kasvisruokavalioon, rajoittamaan herkutteluaan, lopettamaan tupakanpolton tai jopa jonkun vuosia kestäneen tavan josta ei uskonut ikinä pääsevänsä, ihan vaan niin luvattuaan. Jos on pienikin mahdollisuus onnistua, miksei antaisi sille mahdollisuutta? 

Uudessavuodessa on taikaa, ja se taika on tehty unelmista. Unelmista, joita me kaikki tarvitsemme. Ja kun kello vuosien vaihteessa lyö kaksitoista, lupaan unelmoida rohkeammin. Koska unelmat toteutuvat. Mulla on siitä henkilökohtaista kokemusta, ja täällä ainakin odotetaan suuria tulevalta vuodelta.

Mistä sä unelmoit tai mitä sä lupaat vuodelle 2017? Kommentoi tähän postaukseen, niin mä lupaan arpoa voittajan keskiviikkona 4.1.2017 klo 22.00 ja keksiä juuri voittajan tarpeisiin sopivan yllätyspalkinnon! Onnea arvontaan!

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Lupaan vähentää puhelimen räpellystä ja olla enemmän läsnä lapsilleni <3

  VastaaPoista
 2. Lupaan yrittää olla kärsivällisempi lasten kanssa. Laskea siihen kymmeneen, ennen kun kilahtaa. Ja lupaan myös vähentää puhelimen käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Airiina
  Lupaan nukkua enemmän ja kukkua vähemmän. Syödä myös paremmin.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 4. Mä haluisin ja yritän! - luvata olla mulle taas kerran armollisempi kunhan tästä vielä kuus kuukautta paisun. Kolme lasta on kuitenkin aika "saavutus" ja mä haluan olla armollinen kropalle sen suhteen, vaikka tuntuu vaikeelta.

  VastaaPoista
 5. Lupaan hiljentää tahtia, kun saan opinnot päätökseen huhtikuussa. Ja palkita itseni esimerkiksi vaikka kampaajalla, enemmän kuin pelkkä tukanleikkuu...
  Arvontaan leenvikki(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Lupaan opetella hemmottelemaan ja arvostamaan itseäni.

  VastaaPoista
 7. Tämä vuosi on ollut monella tapaa rankka, näyttänyt elämän koko haurauden ja toisaalta sitkeyden. Ensi vuonna haluan elvyttää omat jutut, jotka nyt on olleet syrjässä. Haluan taas harrastaa kieliä ja kirjoittaa kirjeitä. Mutta samalla kun haluan omaa aikaa, niin yhtä lailla haluan viettää aikaa rakkaitteni kanssa ja todella iloita yhteisistä hetkistä. Tehdään arjesta juhlaa, katetaan pöytä vähän nätimmin. postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Henna28
  Lupaan antamaan enemmän aikaa myös itselleni.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Lupaan nukkua enemmän ja paremmin tänä vuonna!

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mun suurin unelma vuodelle 2017 on saada opiskelupaikka haluamaltani alalta. Aion kyllä tehdä kaikkeni saavuttaakseni sen. <3

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Lupaan lisätä liikuntaa (ei todellakaan ole vaikea toteuttaa, kun nyt istun vain sohvannurkassa lukemassa ja neulomassa) ja syödä terveellisemmin ja jopa rehuja!
  pirjo.holanti@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Lupasin itselleni lopettaa limukan juomisen, sillä hampaani ovat sen verran huonossa kunnossa. :( Tästä alkaa terveellinen elämä :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Kiitti muru hyvästä kirjoituksesta taas! <3 M lupaan olla itselleni armollisempi, ja kuunnella enemmän elimistön merkkejä siitä, milloin pitää levätä enemmän. Yritän oikeasti opetella ihan oikeasti rakastamaan itseäni. :) Lupaan myös harjoitella flegmaattisuutta. :D Flegut ei stressaa niin paljon, ja mun hyperaktiiviset suorittaja-aivot tarvii lisää flegmaattisuutta..

  anitta.saren@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Lupaan mennä aikaisemmin nukkumaan ainaisen kukkumisen sijaan! Uni on tärkeää :)

  hoo_vee@hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe