Kannattaako haalarista maksaa?

20.41


Toppahaalarin ostaminen voi kuulostaa yksinkertaiselta hommalta, mutta sitä se ei ole. Suomen kylmässä, viimaisessa, toisinaan niin kovin märässä talvisäässä on ulkovaatteella aika kova vaatimustaso. Vaatteen on kestettävä kulutusta, siedettävä likaa ja ennen kaikkea pidettävä lapsi kuivana ja lämpimänä. Perheen isä haluaisi lisätä checklistille edullisen hinnan, mutta äidin ulkonäköön liittyvät vaatimukset ajavat usein sen toiveen yli. Onhan niitä haalareita katsottava koko talvi ja ehkä toinenkin, jos haalari periytyy perheessä seuraavalle käyttäjälle. 

Uskokaa huviksenne, että meidän lasten haalareita on tänäkin vuonna huolella harkittu ja niiden valikoimiseen on käytetty työtunteja. Olen kysellyt kokemuksia kavereilta ja Facebookin lastenvaateryhmistä, ja käynyt syynäämässä myytäviä haalareita niin kirppareilta kuin kaupoista. Kuulostaa ehkä hukkaan heitetyltä ajalta tai muuten vaan hulluudelta, mutta jos kaikki se työ johtaa äitiasiakkaan haalarityytyväisyyteen, it was worth it.

Viime vuonna valitsin Reimaa, tänä vuonna Molo kidsiä. Reiman haalareissa ei varsinaisesti ollut mitään vikaa, mutta kieltämättä erityisesti Felixin musta haalari näytti lopputalvesta aika roisilta. Tänä talvena päätin siis satsata haalareihin hiukan enemmän nähdäkseni, voisinko sillä tavoin saada myös enemmän laatua vastineeksi rahoilleni. Mutta kannattiko se?

Molon Polaris-haalarimalli istuu ainakin meidän lapsille loistavasti. Missään ei ole liikaa väljyyttä, eikä mikään kinnaa. Hihan ja lahkeensuut ovat juuri sopivan jämäkät, joten toppahanskan saa sujautettua läpi ilman ylimääräisiä hikikarpaloita. Ihan superison plussan saavat näyttävät heijastintähdet ja -saumat, ja olen tänä vuonna voinut unohtaa häiritsevien, jatkuvasti hukassa olevien heijastinten kanssa tuskailun. 

Haalareiden valintaan vaikutti ratkaisevasti se, että kangas oli mielestäni jämäkämpää kuin monissa muissa toppahaalareissa, joten enää piti valita mieleiset kuosit monien ihanien vaihtoehtojen joukosta. Kun sitten huomasin Stellan haalarin polvien karhentuneen olin harmistunut, mutta siitä yli päästyäni pohdin, että ei sellaista haalaria varmaan olekaan, joka ei käytössä kuluisi. Felixin polvien kohdalla ei tällaista kulumaa näy, joten tulin siihen päätelmään, että kuosien lisäksi kankaat ovat myös ominaisuuksiltaan hiukan erilaisia. Ja ominaisuuksista puheenollen, näiden haalareiden vedenpitävyys on muuten ihan 10/10.

Joo, kyllä mä olen näihin tyytyväinen. Ehkäpä haalarien valinta on ensi talvena jo hiukan helpompaa.Entäs te, kannattaako teidän mielestänne haalarista maksaa?You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Olen ollut sitä mieltä, että kolme numeroa yhden talven (tai vaikka kahdenkin) on ihan liikaa. Nyt taaperolla on kuitenkin uutena ostettu, yli sadan euron Reima, ja se on kyllä joka sentin arvoinen. Tosin kotiutin sen puoleen hintaan viime kevään alesta, ennen tämän talven käyttökokemusta en olisi raaskinut maksaa täyttä hintaa. Jopa mies sanoi (kysymättä), että "paras haalari ikinä", joten ehkä raaskin maksaa ensi talven haalarista vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten nappaat taas alesta haalarin ensi vuodeksi. ;) Mulla on vähän sama juttu, että meidän kolmen talven kokemuksella olen tullut siihen tulokseen, että tämä on se juttu, mihin kannattaa satsata. Saako udella mikä Reiman haalari on kyseessä? :)

   Poista
  2. Pitää olla tarkkana keväällä, viimeksi kävi mieletön tuuri ja haluamani haalari oli Reiman nettikaupassa lopulta puoleen hintaan :) Meillä oli harmaa kettuhaalari, instassa näkyy useammassakin kuvassa :)(@piiawilhelmiina)

   Poista
  3. Hei joo se on ihana! Harkitsin sitä myös koska se oli niin söpö. :) Täytyy itsekkin pitää nyt silmät auki kun kaupat alkavat myymään tämän vuoden varastoja tyhjiksi!

   Poista
 2. Meillä 4 lasta joista vanhin täyttää tänävuonna jo yhdeksän eli kokeiltua on tullut useaa merkkiä vuosien varrella. Mielestäni haalarista kannattaa maksaa vähän enemmän että saa vedenpitävä ja kulutustakestävän ja tietenkin sen täytyy miellyttää myös äidin ja vanhemmilla lapsilla myös käyttäjän silmää. Meillä kuitenkin suuntaus on vähän että palataan takaisin reimaan. Jonathan ja Travalle ovat olleet käytössä myös hyviä mutteivät yleensä hivele äidin silmää niin ei tule hankittua. Reimasta valikoituu varsinkin vanhemmille lapsille kiddo joka on vahvistettu polvista ja pepusta ne on meillä kestänyt parhaiten, toinen joka kestää on polarn o pyret, nekään haalarit vaan ovat harvemmin makuuni kauniita. Molokidsin ulkovaatteita on meillä ollut useita ja nyt taitaa nuorimmalla olla perheen 4 tai 5 molokidsin toppahaalari, mielestäni kangas on mennyt jo liian kovaksi ja 2v sanookin ettei pidä haalarista kun on niin kova. Liika Kovuus on myös se mikä selvästi lisää kulumista lahkeissa ja saumoissa olen tähän uusimpaan siis vähän pettynyt. Vanhemmat molon haalarit ovat kestäneet paremmin ja olleet silti notkeampia. Mini rodinia tekisi mieli koittaa kun sitä ei vielä meillä ole ollut mutta mietinässä on ylittääkö siinä hinta jo kipurajan.

  Venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä onkin siellä sitten jo kokenut testiryhmä! :) Mä kiinnitin huomiota, että noi meidänkin haalareiden kankaat on vähän erilaisia! Tuon rainbown polvet ovat vähän karheutuneet, ja tuon harmaan pinta taas menee heti läikikkääksi jos kastuu. Olen pessyt nämä kerran koneessa ja muuten pinnan käsin, ja kangas tuntuu vielä ainakin tosi hyvältä. Aika jännä ja toisaalta tylsä juttu tuo vaihtelevuus kankaissa, kun ei eroja sitten oikein voi ennakkoon tietää. Laita ihmeessä palautetta menemään, jos et ole tyytyväinen. :)

   Poista
 3. Meillä myöskin vain Moloa, mut ehkä uskallan laajentaa mini rodiniin ensi vuonna 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tykännyt tän vuoden haalarikuoseista :D Tai Pingviinistä kyllä, mut siinä taas tökki väri. Täytyy tosiaan kattoo sit ensi talvena. :D

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe