Ikuisesti ekalla

22.35


Muistatteko miltä tuntui mennä ensimmäistä kertaa kouluun? Siitä oli puhuttu paljon, oltiin käyty tutustumassa ja harjoiteltu koulumatkan kulkemista. Kesäloman leikit sujuivat sellainen kutkuttava, huumaava jännitys vatsanpohjassa. Upouudesta repusta napattiin lappu irti ja sen sisään pakattiin hyvissä ajoin iskemätön penaali täynnä teräviä kyniä ja valkoisia kumeja, ehkä enemmänkin kuin olisi tarvinnut. Voin edelleen nähdä itseni mustissa reisitaskuhousuissa ja valkoisessa raitapaidassa, selässäni viininpunainen reppu jossa on nallejen kuvia, hymyillen hermostuneena kameralle ensimmäisenä koulupäivänäni.

Ekaluokkalaisen elämä oli aika hienoa. Oli niin merkittävää ja merkillistä olla jo koululainen. Tunsi itsensä niin isoksi, vaikka olikin koulun pienin. Oli kiinnostunut kaikesta ja innostunut oppimastaan. Ja sekin oli aika hienoa, ettei vähätellyt itseään, eikä turhautunut kun ei osannut, sillä kaikkihan oli opittavissa. Maailma oli niin avoin ja niin kiinnostava. Kuvitelkaa jos sellainen tunne voisi kestää ikuisesti. Jos voisi kulkea elämänsä yhtä avoimen innostuneena ja kiihkeän kiinnostuneena kuin viaton, etuhampaaton lapsi, jonka poskille aurinko on painanut pisamoita. Eikö se olisikin ihanaa?

Mä olen päättänyt harjoitella ekaluokkalaisuutta. Harjoittelin sitä esimerkiksi viime sunnuntaina Turun kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa pääsimme pienen bloggaajaporukkamme kanssa tutustumaan. Ei ollut edes vaikeaa, heittäydyin vain ihailemaan niitä erilaisia värejä ja muotoja, isoja ja pieniä, tuttuja ja ihan outoja kasveja. Aika ehkä hiukan pysähtyi. Undulaatit äännähtelivät ja isot, oranssinkirjavat kalat parveilivat altaassaan.

Siellä me oltiin joukko bloggaajia, jokunen ennestään tuttu, mutta suurin osa ihan uusia kavereita. Esiteltiin itsemme hiukan jännittyneinä ja lähdettiin kotiin siinä kutkuttavassa alkuhuumassa, kun jotain ihanaa ja odotettua on vihdoin tapahtumassa, sillä seuraavana päivänä avattiin meidän yhteinen, upouusi blogiyhteisö Varpublogit. Omalta osaltani haluan toivottaa teidät kaikki heti alusta asti mukaan, ihmettelemään elämää meidän kanssamme ja meidän kauttamme. Ihan muina ekaluokkalaisina.

www.varpublogit.fi
Tervetuloa! Olemme avoinna!

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Kuules, sulle olis niinku sellanen niinku vanha kunnon haaste :D

    http://www.annueblogi.com/2017/04/bloggaajan-ystavakirja.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe