Helmikuun ruokahaaste: Peruna

1.36


Sain jokin aika sitten ainakin omasta mielestäni ihan superhauskan idean, jonka sitten jaoin bloggaajien yhteistyöryhmässä. Itse nimittäin ainakin kaipaan välillä inspiraatiota ja uusia ideoita ruuanlaittoon. Ideoimme siis yhdessä muiden bloggaajien kanssa haasteen, jossa valitaan kuukauden ruoka-aine, ja jokainen sitten kokkailee ruuan, jossa raaka-ainetta käytetään, ja jakaa ohjeen blogissaan.

Tässä kuussa oli tarkoitus kokata perunasta, jonka kanssa tietysti olisi aika helposti voinut mennä siitä mistä aita on matalin, mutta koska tarkoituksena oli kuitenkin käyttää mielikuvitusta, päätin kokeilla jotain, mitä en ole koskaan ennen tehnyt - perunarieskoja. Suolan jätin suosiolla ohjeesta pois, sillä nuorimman syöjän ruokavalioon sitä ei juurikaan kuulu. Menekin perusteella testiryhmän äänesti perunarieskat jatkoon äänin 3/3, eli näitä tullaan valmistamaan meillä jatkossakin. 

Peruna ei oikeastaan ollut oma ideani, vaan se tuli joltain ryhmäläisistä. Valitsin sen helmikuun raaka-aineeksi, koska ajattelin sen olevan helppo homma (ei ollut) kun aikaa ei ollut ihan hirveästi. Muillakin kuin minulla taisi helmikuun äkillinen loppuminen tulla yllätyksenä, ja tähän mennessä Maatuskamaassa -blogista löytyy vinkkejä perunamuusin valmistukseen ja Mammalaiffii -Milla taas on jakanut herkullisten perunaröstien ohjeen. Ensi kuussa saadaan varmasti muitakin mukaan, ja ehkä joku innostuu vielä jälkikäteen ottamaan potun kauniiseen kätöseen, ja pyöräyttämään siitä jotakin herkullista!Mutta pitemmittä puheitta, saanko esitellä:


Perunarieskat

5 dl perunoita soseutettuna
1 dl kaurahiutaleita
3 dl perunajauhoja
1 kananmuna

Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinakasat painellaan madollisimman ohuiksi rieskalevyiksi leivinpaperille. Itse tein kymmenen vähän isompaa leipästä, mutta ehkä ensi kerralla voisin kokeilla pienempää kokoa, sillä rapsakka reuna oli mielestäni se paras osuus. Rieskoja paistetaan uunissa 250 asteessa 15 minuuttia, ja nautitaan tietysti heti!

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe