Kaunis Mathildedal

1.06


Oletteko koskaan käyneet Mathildedalissa? Minä en ollut, kun taas mies oli hengaillut teininä räkimässä siellä hiekkakentän laidalla muitten mopopoikien kanssa. Sinne se sitten vei minut treffeille, ja onneksi veikin, vaikka pienen kinastelun jälkeen meinasin kieltäytyä koko reissusta.

Joskus on hyvä päästä johonkin ihan epätavalliseen ympäristöön. Kun päivät noudattavat aina samaa kaavaa, voi laiturilla ilta-auringossa huomata jutelleensa ihan hetkisessä enemmän kuin koko kuluneen viikon aikana. Sellaisista tärkeistä asioista, kuten miksi me ollaan hyvä tiimi, ja mitkä sen tiimin toiveet ja unelmat ovat. Ja sellaisen tiimipalaverin jälkeen maistuu vähän tukevampi ateria, vaikkapa halloumihamppari Ruukin Krouvin terassilla.

Sellaisten päivien jälkeen muistaa taas olevansa myös (arvostettu) vaimo, eikä vain äiti.Heti seuraavana päivänä kävimme lasten, mummin ja Heli-tädin kanssa toteamassa, että kaunis ympäristö sopi muuhunkin kuin kesäillan viettoon kaksistaan, ja sieltä löytyi oikeasti yllättävän paljon nähtävää. Lapset viihtyivät, mutta meillä ei ollut rattaita, joten hirveän pitkää visiittiä emme ehtineet tehdä.

Nopean piipahduksemme aikana kävimme katsomassa alpakoita, kävimme kurkistamassa kesäteatterin lavasteita ja ihmettelimme hienoa vesiratasta. Hienot kyläpanimot, leipurit, puodit ja hierontahoidot saivat siis jäädä seuraavaan kertaan. Leikkipaikkakin olisi ollut, mutta kahvilan pihalta löytynyt kuorma-auto vei tällä kertaa voiton.Oma suosikkini Mathildedalissa kuitenkin oli, yllätys yllätys, pieni ja suloinen Kahvila Kyläkonttori, jossa kävimme retkemme päätteeksi maistelemassa herkullisia kakkuja. Yläkerrasta löytyi upea taidenäyttely, jonka ehdin sopivasti vilkaista sillä aikaa, kun lapset tutkivat kahvilan pienille vieraille tarkoitettua lelukoria.

Joten kyllä, voisin suositella Mathildedalissa vierailua kenelle tahansa. Ensi kerralla otan varmaan piknikeväät ja koko pikkuisen perheeni mukaan, ja vain nautin kiireettömyydestä koko päivän. Käyn jossain välissä ravintolassa, sitten kahvilla ja lopuksi toivon vain, etten poksahda.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Kauniilta näyttää kuvat ja paikka. Kiva oli myös viettää aikaista aamuhetkeä blogiasi lueskelen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi Minna kun vastaan näin hitaasti! Sun kommentti kuitenkin piristi kovasti päivää, kiitos siitä. <3 :)

   Poista
 2. Jos tulette lämpimänä, kesäisenä päivänä, ottakaa uikkarit mukaan. Sataman vieressä on aivan ihana pieni meriuimala, jossa on oikein hyvä ja loiva hiekkapohja pientenkin lasten leikkiin. Syksyllä Marinan alue menee remonttiin ja ensi kesänä alue on toivottavasti entistä ehompi, leikkipaikkoineen kaikkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me tullaan kyllä varmasti toistekin, viimeistään sitten ensi kesänä leikkimään ja pulikoimaan! :) Toivottavasti olis vielä tänäkin kesänä lämpimiä uintipäiviä.

   Poista
 3. Vieressä myös Teijon Kansallispuisto, missä voi vaelella upeissa maisemissa, uida, grillailla ja nauttia luonnosta. Lisätietoa alueesta, paikoista ja tapahtumista: http://www.meri-teijo.fi/fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Siellä päin aika paljon liikutaankin, ja itse asiassa viikonloppuna lähdetäänkin retkeilemään jos vaan säät sallii. :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe