Kuule äiti

1.32


Äiti rakas, anna kun mä kerron sulle jotain. Me arvostetaan kyllä, että koitat keksiä kaikkea kivaa tekemistä, mutta ei me oikeasti kaivata mitään hurjia ohjelmanumeroita. Ei me jakseta istua rattaissa kauhean kauan katselemassa tätä ihmeellistä maailmaa. Meidän täytyy saada kokea, tuntea, maistaa ja haistella sitä myös.

Meille tämä kaikki on vielä niin uutta, että jokaiseen yksityiskohtaan on tutustuttava ihan perinpohjaisesti. On tunnusteltava hiekkaa jalkojen alla, kokeiltava miltä siihen tuntuu pyllähtää, pyöritellä kuravelliä pienten sormien välissä ja lopulta ihan varovasti maistaakin pikkuisen. Sinunkin pitäisi kokeilla äiti, vaikka se onkin sinulle jo arkipäiväisempää. Se on ihan tosi hauskaa!

Se tutkiminen on toisinaan myös aika kiireistä. Ei meillä oikeastaan olisi aikaa istua ravintolan pöydässä odottelemassa. Kun nälkä on hoidettu päiväjärjestyksestä pois, on taas kova kiire leikkimään autoilla ja kiipeilemään joka paikassa. Etkö sä äiti voisi laittaa sitä kahvia pahvimukiin ja ottaa mukaan? Me syödään ihan mielellään karjiksia, croisuja, kirsikkatomaatteja ja pähkinöitä puistossa. 

Ei tätä kuitenkaan kestä ikuisesti. Eikö voitaisi vaan nauttia näistä ihmeellisistä puistopäivistä? Vielä jonain päivänä meitä ei voisi puistot vähempää kiinnostaa, ja silloin sä kuitenkin kaipaat niitä. Sitten me voidaan käydä huvipuistoissa, museoissa ja kahviloissa, ja lentää vaikka Aruballe. Mutta eikö nyt voitaisi vaan olla, ihmetellä maailmaa käsi kädessä?


Niinpä niin rakkaat lapseni. Enemmän tällaisia puistopitoisia reissuja, kuin päivä Tampereella.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Voi ihana kirjoitus! Usein sitä jotenkin yrittää keksiä kauheasti kaikkea ohjelmaa, tekemistä ja menemistä, vaikka usein lapsille ne parhaat jutut on just ne pienet ja yksinkertaiset. Meillä ainakin usein ihan perus pustohommat sujuvat tosi hyvin, mutta kaikki retket ja "spesiaalimmat" jutut saa aikaiseksi jonkinlaisen kiukun jossain vaiheessa päivää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   No niinpä! Varsinkin kun loppujen lopuksi ne spesiaalimmat kohteet on usein sellaisia, jossa lasta on aika paljon vaikeampi valvoa kuin vaikka aidatussa puistossa, jolloin äidin ja samalla koko perheen stressitaso nousee. :/

   Poista
 2. Oon miettinyt juurikin samoja asioita :) Ei ne pienet kaipaa mitään sirkushuveja, kiireetön yhdessä olo riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Miksi siis maksaa koko porukan vaikka Muumimaailmaan, kun lapset ovat vähintään yhtä innoissaan ihan tavallisessa puistossa? :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe