Liian hyvä mies

20.54


Sä olet huono mies, mulle maailman rakkain.
Sä olet huono mies, en päästä suo koskaan.

Lauloin tuota Jipun kappaletta joskus kauan sitten, ennen kuin häistä, lapsista tai edes seurustelusta oli puhetta. Harri oli pahoittanut mun mielen ja huomauttanut, ettei hän aikonut rakastua. Siitä ollaan tultu pitkä, kuoppainen matka tähän hetkeen. Ei meillä ole ollut aina helppoa, mutta ei koskaan erityisen vaikeaakaan, sillä toisen tukeen on aina voinut luottaa.

Näiden vuosien aikana olen oppinut, ettei tuo mies ole lainkaan huono. Tottakai se mokailee ja sillä on omat, ärsyttävät tapansa. Mutta se on hyvä mies ja sillä on kaunis sydän.

Ystävänpäivänä se tuo K-marketista Pirkka-tulppaaneja ja Panda-suklaata, mutta ihan tavallisena lauantaina, jonka olen voinut vähän huonosti, saankin sidotun kukkakimpun ja juuri sen haluamani muumimukin, mitä en ole itse raaskinut ostaa.

Se opiskelee netistä, miten voisi helpottaa mun raskausoireita, tuo mulle rautaa appelsiinimehun kanssa, hieroo levottomia jalkoja ja rauhoittelee kärsivällisesti paniikkikohtauksen toisensa jälkeen.

Se tutkii uuden lempisuklaani käärepaperia tarkasti ja lopulta nappaa siitä kuvan kännykällä, jotta osaa pahan paikan tullen tuoda oikeaa lohtusuklaata.

Se on aina mun puolella. Silloinkin kun mä olen itseäni vastaan.

Ja mikä tärkeintä, juuri kun peilistä katsoo niin uupuneen, kulahtaneen näköinen tyyppi, että tekisi mieli vähän itkeä, se tulee viereen, kertoo kuinka kaunis olen ja halaa tiukasti.

Joskus tuntuu että se on vähän liian hyvä mulle.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Hienoa, että meidän miesten panosta arvostetaan. Raskausaika ja vauva-arki ovat meillekin melkoisia mullistuksia.

  VastaaPoista
 2. Juuri tuollaisia ovat ne oikeat, todelliset rakkauden osoitukset jotka tulevat eteen arjessa ja luottamuksessa! Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pienet, arkiset jutut ovat oikeasti paljon merkittävämpiä kuin jotkut suuremmat lahjat. <3

   Poista
 3. 💖💖💖👌 Ihana mies! Ihania pieniä juttuja jotka pakahduttaa sydämen. Miehen ostama suklaa maistuu paljon paremmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta. Eikä sitä tarvii ikinä syödä samanlaisen syyllisyyden kanssa kuin jos olisi itse päättänyt herkutella. ;)

   Poista
 4. Oi voi voi. <3 Mä ihan herkistyin.
  Samaistun, välillä tuo minunkin on kuin mikäkin mörkö, mutta useimmiten hän on kyllä just ihan parasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe