Muumirakkautta

20.50


Rakastan kauniita lastenvaatteita, jos ette vielä tienneet. Valitettavasti kauneimmastakin vaatteesta on ihanuus kaukana, jos se on ensimmäisen tai toisen pesun jälkeen täynnä nukkaa, haalistumaa tai saumat alkavat repsottaa. Nukkaisille, reikäisille vaatteille ei löydy meidän talosta käyttäjiä, eikä kirppareilta ostajia ja niinpä huonolaatuiset rätit jäävät ongelmajätteenä nurkkiin pyörimään – eihän niitä huolita enää edes kaatopaikalle! Ja hyvä niin...

Se että vaate näyttää kivalta ei siis riitä, vaan laadun kanssa olen vähintäänkin yhtä tarkka. Siinä missä Henkkamaukan nukankerääjät jäävät kauppaan, ei meille osteta myöskään esimerkiksi Rodinin printtipaitoja enää, sillä niiden halkeilevat printit ärsyttävät. Hassua, mutta lasten myötä musta on tullut aika ekspertti näissä. Useamman kerran on käynyt niin, että olen kommentoinut kaverille miten nuo kengät tulevat varmasti hiertämään tai tuo neule venahtaa ekassa pesussa ja ennustukset ovat osuneet oikeaan. Meillä siis pyörii kaapissa, pesukoneessa ja päällä aika lailla ne hyväksi havaitut merkit ja tuotteet, joista mulla onkin nyt jo yli viideltä vuodelta hyvinkin kattavaa tutkimustulosta.

Yksi ei vain minun, mutta erityisesti Stellan kelpuuttama lastenvaatevalmistaja on Martinex. Vauva-aikana muumipyjamat olivat kummallakin lapsella ne suosikit. Ne olivat ainoat jotka eivät venähtäneet, kulahtaneet ja nyppääntyneet, ja itse asiassa Stellan 62-koon yöppyhaalari on meillä edelleen tallessa ja odottamassa seuraavaa käyttäjää. Kun Martinex pisti verkkokaupan pystyyn, löysin heidän lastenvaatteensa taas uudelleen ja jälleen suloiset kuosit ja kestävyys nostivat ne kestosuosikeiksi.

Muumien lisäksi meille on muuttanut Martinexin myötä myös Vaahteramäen Eemeli ja Peppi Pitkätossu, mutta omat suosikkini ovat kyllä nuo ihanat, ihanat virtahevon näköiset otukset. Tykkään siitä että muumi-vaatteiden kuosit mukailevat sitä vanhaa, kuitenkin ajatonta kuvitustyyliä, ollen samalla iloisia, raikkaita ja lapsekkaita. Uusimpaan mallistoon rakastuin ihan päätäpahkaa ja sain onnekseni valikoida meidän tytöille muutamia uutuuksia testiin. Stellalle valitsin ihanan keväisen Tivoli-mekon ja Pirpanalle piti saada juurikin yöpuku, joista päädyin suloiseen Pouta-pyjamaan. Lisäksi tilasin tytöille samaa Myy haaveilee-kuosia, vauvalle bodyn ja S:lle leggingsit, ja nään jo mielessäni meidän omat söpöt Myyt – kyllä, pakko sanoa se – samistelemassa.

Minkälaisia lastenvaatekriteerejä teillä on?
Entä mitä tykkäätte Martinexin uutuuksista?

Meidän neiti ainakin ihastui kovasti omiinsa.

Kaikki vaatteet saatu Martinexilta.


You Might Also Like

15 kommenttia

 1. Muumit ja Martinexit on IHANIA! <3
  Meillä on vähän kaikkea. Mikään ei oo sellanen ykkönen tai lemppari, enkä oo missään nimessä merkkivaatteiden perässä menijä.
  Mut noita muumeja meilläkin on aika paljon. Ne on ihania ja kestäviä.
  Mun yks oma lempparitunika on muuten Martinexin muumi.
  Kauniita kuvia Mere, niinkuin aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida <3
   Ei oo mullakaan oikeastaan mikään merkki ylitse muiden, mut kestävä ja silmää miellyttävä on oltava, siitä lähdetään!

   Poista
 2. Minun lapset ovat melkein aikuisia. Mutta kivalta näyttämisen lisäksi lasten vaatteet pitää olla hyvälaatuisia. Muumit on aina ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä ihan ehdoton juttu! Turhauttaa sekä ympäristön että kuluttajan puolesta, että sellaisia kestämättömiä vaihtoehtoja saa edes valmistaa!

   Poista
 3. Huonokuntoiset vaatteet laitetaan sekajätteeseen. Menevät polttoon. Meillä ei ole käytössä mitään tiettyä merkkiä paitsi Adidas. Teen lähes kaikki vaatteet itse tai hankin kirppareilta, en juurikaan katso merkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun itsekin osaisin ja ehtisin tehdä itse! Kirpparivaatteissa on se hyvä puoli, että ne on jo ns. koekäytetty. Tai itse ainakin olen tehnyt tosi kestäviä löytöjä käytettynä. :)

   Poista
 4. Ihania muumijuttuja. Muumit olivat tärkeitä myös meidän pojille silloin kun he olivat pieniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En useistakaan "hahmovaatteista" itse perusta, mutta muumit on aina in! :)

   Poista
 5. Mulla kriteerinä on lastenvaatteissa etenkin mukavuus ja kestävyys. Vihaan niitä muoviprinttisiä vaatteita, mitä ollaan saatu paljon lahjaksi. Myös heikkolaatuiset vaatteet harmittavat, niitäkin saa lahjaksi. Mieluiten ostan muutamia laadukkaita vaatteita, kuin 10 pilipalilaatua.

  Ostan paljon käytettynä hyvälaatuista ja säästän kuitenkin verrattuna halppisvaatteisiin. Kalleimmat merkit, joissa se merkki maksaa laadun lisäksi, jäävät suosiolla hyllyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, toi on niin tylsää! Pystyisikö asiasta mitenkään sanomaan, tai sitten toivomaan jotain tiettyä? Lasten kanssa turhaa tavaraa kertyy niin helposti, joten olen rohkeasti opetellut pyytämään järkeviä ja tarpeellisia juttuja. :) Pääsee kaikki osapuolet vaan vähän helpommalla.

   Meille harvemmin kukaan tuo lapsille lahjaksi vaatetta, ovat varmaan huomanneet että olen aika tarkka niiden kanssa. :D

   Poista
 6. Martinexin vaatteet on myös meille tuttuja, itselläni on se ihana muumitunika ja tytöillä myös muumivaatteita. Martinexin vaatteiden laatu on mielestäni parantunut parin vuoden takaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! No hyvä että olen nyt reilu vuosi sitten löytänyt ne uudelleen. :D Mun mielestä vaatteet ovat myös nykyaikaisempia ja kuosit ovat vaan parantuneet!

   Poista
 7. Kauniita kuvia!

  Lastenvaatteissa on selkeitä laatueroja, sen olen itsekin huomannut.

  Meillä tytöt (3v ja 5v) käyttävät monia merkkejä, Ralph Laurenista Gantiin ja Gugguuseen ja Lindexin yökkäreihin. Itselle on tärkeää mukavuuden rinnalla vaatteiden yhteensopivuus moneen muuhun vaatteeseen.

  Toisaalta näen, että vaatteet ovat vain vaatteita. Käytettäväksi tehtyjä, ja siten saavat olla kaikkialla mukana. Päiväkodista kotiin ja harrastuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Joo lastenvaatteet meilläkin nimenomaan ostetaan käyttöön ja kulutukseen. Stella erityisesti tykkää itse valita vaatteensa ja saakin mun puolesta pukea päiväkotiinkin mitä haluaa. Aika hyvin meillä kaikki sopii keskenään, kun on ostanut niitä oman maun mukaisia vaatteita. Tietty sitten on niitä päiviä kun neiti haluaa pukea collegehousut ja kaksi mekkoa samaan aikaan. :D

   Poista
 8. Meillä rakastetaan Muumeja myös! <3 Minä ja avopuolisoni olemme rakastaneet niitä lapsesta lähtien, ja ollaan ilmeisesti onnistuttu "aivopesemään" myös yksivuotiaamme.

  Martinexilla on kyllä aivan upeita Muumi-vaatteita! Meillä on muutamia ollut, ja ne on tosiaan älyttömän hyviä laadultaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe