Luonnollisesti

20.31

Yhteistyössä Greenlips Beauty

Minä ja luonnonkosmetiikka

Äidiksi tultuani on kiinnostukseni luonnonkosmetiikkaa kohtaan ollut jatkuvassa kasvussa. Onhan tässä kasvettu samaan aikaan aikuisemmaksi muutenkin, mutta kun yhtäkkiä on vastuussa jonkun toisen, pienen ja viattoman hyvinvoinnista, on kaikenlaisia valintoja tullut pohdittua ihan erityisellä tavalla. Valitettavasti äitinä on tullut myös aika kiireiseksi ja usein sitä jää omine toiveineen sinne prioriteettilistan hännille. Tämä on tarkoittanut myös sitä, ettei minulla ole ollut aikaa perehtyä luonnonkosmetiikkaan sen vertaa, että minulla olisi ollut mitään käsitystä siitä, mitä kannattaisi hankkia ja mitkä tuotteet minulle sopivat ja siksi koko homma on siirtynyt aina vain eteenpäin.

Minä ja Greenlips Beauty

Tietämättömyyteni pelastus oli tutustua Turkulaiseen Greenlips Beautyyn, kun saimme yhteistyön merkeissä testiin ihania Petit & Jolien lasten tuotteita, joista lisää kokemuksiani täällä.) Järjestimme Greenlipsin tiloissa myös Varpublogien pikkujoulut, joihin liittyvän postauksen löydät täältä. Joka kerta vierailtuani liikkeessä olen vaikuttunut kaikesta siitä tiedosta ja intohimosta mitä heillä luonnonmukaista kosmetiikkaa kohtaan on, ja kaiken lisäksi heillä palvellaan ja kerrotaan eri vaihtoehdoista mielellään, joten oloaan ei voi olla tuntematta tervetulleeksi.

Kohti luonnonkosmetiikkaa

Varpublogien vierailulla tuli puheeksi myös Greenlips Beautyn tarjoamat lukuisat hoidot ja palvelut, muun muassa meikkikonsultaatiot, joita löytyy monista eri aiheista moniin erilaisiin tarpeisiin. Voitteko kuvitella mitään sopivampaa ihmiselle joka ei ole tietämättömyytensä takia uskaltanut juurikaan luonnonkosmetiikkaan tutustua, kuin Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan-meikkikonsultaatio?

Meikkikonsultaatiossa

Niinpä sitten sain nyt keväämmällä ajan vihdoin varattua ja eräänä aurinkoisena lauantaiaamuna istuin meikkaustuoliin ja sain eteeni kupillisen kuumaa teetä. Olin vienyt mukanani meikkipussini, esittelin Greenlipsissä hiusmuotoilijana ja meikkitaiteilijana toimivalle Monalle päivittäiset meikkaustottumukseni ja käyttämäni tuotteet. Olen sellainen tosi perusmeikkaaja, teen aina samanlaisen arkimeikin, johon tulisi kuulua mahdollisimman vähän eri vaiheita ja mennä mahdollisimman vähän aikaa.

Monan kanssa lähdettiin siis etsimään tarpeisiini ja ihotyypilleni sopivia tuotteita, joiden kanssa tehtiin samalla meikki. Lopputulos oli kevyempi, raikkaampi versio arkimeikistäni. Tuotteisiin tutustumisen ohella sain siis myös vinkkejä itse meikkaamiseen ja ammattilaisen näkökulmaa siitä mikä minulle voisi sopia ja miten voisin korostaa omia hyviä puoliani.

Tuotteet testissä

Meikkikonsultaatio on siitä aika kiva diili, että kotiin saa valikoida tuotteita konsultaation hinnan arvosta, eli toisin sanoen maksat palvelusta 90 euroa ja saat 90 eurolla tuotteita mukaasi. Omaan ostoskassiini pakattiin lähinnä niitä tuotteita, mitä Mona konsultaatiossa meikkiini käyttikin, eli:
 • Uoga uogan mineraalipuuteri
 • Puuteriin sopiva Uoga uogan oma puuterisivellin
 • BareFaced Beautyn mineraaliposkipuna
 • BareFaced Beautyn ruskea mineraaliluomiväri
 • Couleur caramelin Matte effect huulipuna
 • Petit & Jolien Baby massage oil
Hintaa taisi yhteensä kyllä tulla muistaakseni hiukan yli 90, mutta kuitenkin! Näistä tuotteista oma suosikkini on tähän mennessä ollut ehdottomasti tuo Uoga uogan mineraalipuuteri. Sillä saa tosi kivasti tehtyä kevyen meikkipohjan ja tarvittaessa myös peittävämpää jälkeä, ja sen myötä mun meikkirutiinista ovat tippuneet pohjustus- ja peitevoiteet, sillä en ole kokenut niille enää oikein tarvetta. Myös poskipuna oli kiva uusi lisä meikkiin. Olen jotenkin vierastanut sitä, mutta Monan rohkaisemana olen ottanut sen nyt käyttöön ja kyllähän se kieltämättä aika kivalta ja raikkaalta näyttää!

Luomiväri ja huulipuna ovat vielä jääneet vähän vähemmälle käytölle, sillä haluan ensin käyttää niiden edeltäjät loppuun. Huulipunassa tykkään kuitenkin siitä, että levitys on helppoa sellaisen huulikiilloista tutun levityspään avulla ja sävykin on aika herkullinen. Petit & Jolien Baby oilia sen sijaan olen nyt ennen vauvan tuloa käyttänyt vatsakummun rasvailuun. Samalla merkillä olisi ollut myös ihan äideille raskausaikaan tarkoitettu öljy, mutta tuote vaikutti niin riittoisalta että valitsin tämän vauvaöljyn jota voi hyödyntää sitten raskausajan jälkeenkin.


Mitä muuta jäi käteen?

Koen että sain meikkikonsultaatiosta juuri sen mitä siltä odotinkin, eli tietoa luonnonkosmetiikasta, vinkkejä omaan meikkirutiiniini ja täsmätuotteita sen toteutukseen. Jos sieltä löytyy joltain samanlaista epätietoisuutta ja -varmuutta kuin minulta, voin vain lämpimästi suositella kokeilemaan Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan-konsultaatiota tai jotain muuta lukuisista vaihtoehdoista, joista löydät lisää tietoa täältä. Greenlips järjestää luonnonkosmetiikan tutustumisiltoja ja erilaisia kursseja myös ryhmille, jos porukalla tutustuminen tuntuu helpommalta. Jos alkoi yhtään kiinnostamaan, osoitteesta www.greenlipsbeauty.com löytyy kyllä kattavasti tietoa kaikista heidän tarjoamistaan palveluista ja kokonaisuuksista.

Löytyykö sieltä samanlaisia tarinoita kuin minulta?
Onko luonnonkosmetiikka teille tuttua, tai edes kiinnostuksen kohde?

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä! Juuri menneellä viikolla pohdin, että tällaiseen meikkikonsultointiin pitäisi lähteä ja luonnonkosmetiikka on juuri sellaista mitä itse kaipaan ja arvostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että oli hyödyllinen vinkki. Toi konsultaatio oli kyllä tosi hyvä, sai tietoa ja samalla vähän omaa aikaa. :)

   Poista
 2. Itse olen kokoajan jossain määrin ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja nyt pienokaisen myötä ehkä vielä laajemmin tuo luonnollisuus on alkanut kiinnostaa ennen kaikkea muiden kodin tuotteiden kohdalla kuten pyykinpesussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika tyypillistä että viimeistään oma lapsi herättää ajattelemaan vähän enemmän näitä juttuja. :) Onneksi nykyään on niin paljon hyviä vaihtoehtoja tarjolla!

   Poista
 3. Kauniit kuvat ja kiitos vinkeistä. Olen itsekin suuri luonnonkosmetiikan fani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Kiva että luonnonkosmetiikka on nykyään jo ihan tavallista, eikä sitä pidetä minään hippien hörhöilynä. :D

   Poista
 4. Olipa hyvä kirjoitus, selkeä ja ihanat kuvat. Ja oma aika äidille on tosi tärkeää. Hyvä että olet löytänyt asian, joka kiinnostaa :)

  Helka /www.vauva.fi/eta-aiti

  VastaaPoista
 5. Itselläni lasten myötä kemikaalitietoisuus on ajoittain nostanut päätään. Siinä mielessä helppo miehenkin samaistua tähän.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä, minulle nämä olivat ihan uusia tuttavuuksia. Käytän ihan joka päivä luonnonkosmettiikkaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe