Uskomattoman täysiaikainen

9.16

Kuvat ovat hovikuvaajieni Josen ja Kiran tuotantoa.


Tuntuu aika uskomattomalta olla nyt tässä. Yhtäkkiä mittarissa on 38 viikkoa, raskaus on täysiaikainen ja vauva voisi rauhassa syntyä hetkenä minä hyvänsä. Merkkejä synnytyksestä ei vielä kuitenkaan ole ja toistaiseksi koen, etten itsekään ole ihan vielä valmis lähtemään synnärille. Viime viikolla synnytystapa-arviossa lääkäri kuitenkin totesi pirpanan olevan jo pää alaspäin ja pikkuhiljaa hän tuntuu painuvan myös alaspäin, mikä tietysti on hyvä ja toivottavaa edistystä. Toivon kovasti tämänkin synnytyksen lähtevän spontaanisti käyntiin, sillä ajatus käynnistyksestä tuntuu vähän pelottavalta.

Ihmeissäni ja kiitollisena olen seurannut kroppaani, kun se jälleen tekee tärkeän työn ja vaihe vaiheelta mukautuu; ottaa vastaan uuden elämän alun, hiljalleen kasvattaa siitä aivan oikean, täydellisen ihmisen ja lopulta valmistautuu saattamaan tämän turvallisesti maailmaan. Siinä missä keho tekee väsyneenäkin tunnollisesti työtään, ei pää tunnu aina olevan ihan menossa mukana, ja toisinaan havahdun yhtäkkiä siihen ajatukseen, että meillä ihan oikeasti on taas pian vauva.

Uskomatonta tai vähintäänkin huvittavaa on myös se, miten ihmeelliseltä, jännittävältä ja uudelta tämä tuntuu näin kolmannella kerrallakin. Kehon muutokset, niihin suhtautuminen, oireiden seuranta, kaikki yhtä hämmentävää kuin esikoista odottaessa, vaikka toisaalta raskaus on ollut taas ihan omanlaisensa. Samalla tavalla olen viikko viikolta lukenut vauvan kehityksestä ja yhtä lailla synnytys jännittää, vaikka nyt vähän paremmin tietääkin mitä on tulossa. Tai siksi ehkä jännittää jopa pikkuisen enemmän.

Kuten sanottu, on tämä kolmas raskaus ollut aivan erilainen kuin ensimmäinen tai toinen. Jokainen raskaus on tietenkin omanlaisensa jo ihan lähtökohtaisesti, mutta myös henkisellä tasolla kaikki on toisin. Välillä olen hämmentynyt ja huolestunut kuin ensikertalainen, toisinaan taas tiedän tasan tarkkaan mistä on kyse ja osaan myös suhtautua sen mukaan. Tärkein oppi edellisistä raskauksista varmasti onkin varmuus siitä, että tämä on ohimenevä, lopulta aika lyhyt vaihe tässä elämässä ja että mä kyllä pystyn tähän vaikka päällä seisten.

Uskon että ainutlaatuisin osa tätä mahdollisesti viimeistä raskautta on ollut saada kokea se yhdessä lasten kanssa. Tulen muistamaan tarkalleen heidän suloiset reaktionsa kun kerroimme heidän saavan pikkusisaruksen ja myöhemmin vauvan sukupuolen. Muistan lämmöllä yhteiset keskustelumme, lasten innon ja sen, miten he aina juoksivat silmät säihkyen painamaan pienet kätensä masulleni ja jääden jännittyneinä odottamaan kun kerroin vauvan potkivan. Juuri nyt tämän ajan päättyminen tuntuu hiukan haikealta, mutta toisaalta en malta odottaa sitä iloa, riemua ja intoa, kun lapset pääsevät vihdoin tapaamaan vauvan. Siitä alkaa jälleen uusi vaihe, uusi seikkailu.

Täällä odotellaan siis vielä ihan rauhallisin mielin, onnellisena ja kiitollisena.
Welcome baby!

You Might Also Like

15 kommenttia

 1. Hän saapuu kun valmis ❤️ Ja vaikka merkkejä ei ole, se voi olla milloin vain!

  VastaaPoista
 2. Varmaan tosiaan kolmannen kohdalla osaa raskausajankin hieman levollisemmin ottaa ehkä jopa nauttienkin siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan se kun tietää, että raskaus menee lopulta aika nopeasti ohi ja oireet sen myötä. Tai sitten se kun on valmiiksi asennoitunut siihen että on todennäköisesti viimeinen raskaus. :)

   Poista
 3. Ihanaa kun osaat olla noin positiivinen <3 Tsemppiä loppuviikkoihin ja loppurutistukseen. Mä vähän itekin toivon, että olisin jo noilla viikoilla. Oon ollut jo monta viikkoa kypsä tähän raskauteen, nyt menossa rv33. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos!
   Valtavasti tsemppiä! Kaikki raskaudet ovat niin erilaisia ja me ihmiset koetaan asiat eri tavalla, joten on ihan normaalia myös olla nauttimatta raskaudesta. Toivotaan että loppuaika sujuu sulla nopsaan, keep your eyes on the prize. :)

   Poista
 4. Tsemppiä viimeisiin viikkoihin (tai päiviin) :) mulla aikoinaan myös kolmas raskaus oli erilainen kuin ekat kaksi, sekä fyysisesti että henkisestikin. Joskus olen haikein mielin siitä etten raskautta enää koe, mutta ihanaa kun tulee uusia vaiheita siihen tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Jep, nyt juuri on vaikea uskoa että tätä kaikkea tulisi ihan hirveä ikävä, mutta samalla olen ihan varma että tulee. :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No niinpä. <3 Ja silti sitä on vielä niin vaikea käsittää!

   Poista
 6. Ihana että on mennyt noin leppoisasti ja odottelet tulokasta jo innolla! Tsemppiä! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 7. Oi ihanaa pian hän on täällä ❤️
  Tsemppiä tulevaan synnytykseen :)

  VastaaPoista
 8. Ihania ja onnellisia kuvia <3 Onnea loppuodotukseen, kohta hän on sylissäsi.

  VastaaPoista
 9. Ihania, raikkaita kuvia! Onnea loppuodotukseen

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe