Kahet yksveet

13.57

Tänään me leivomme rinkeleitä,
tänään ei mikään huoleta meitä.
Tänään mehumaljoja juomme,
sankarille lahjoja tuomme.
Kakkuun me laitamme mansikoita.
Mikään ei näitä juhlia voita!
Tittamari Marttinen


Stellan synttäreitä, kuten lähes kaikkia muitakin juhlia meidän perheessämme, juhlittiin kahdessa osassa. Helatorstaina saimme kylään sukulaisia, ja aurinkokin muisti sankaria hyvällä ilmalla. Pöytään katettiin suolaista kasvispiirakkaa ja raikasta salaattia, jotka jo hyvän aikaa ovat olleet suosikkiyhdistelmäni tällaisilla hiukan rennommilla kekkereillä. Makeiden kanssa heittäydyin suosiolla vähän laiskaksi, kun edeltävänä päivänä olin tehnyt pitkän työpäivän. Kynttilä puhallettiin siis valmiskakun päältä, jonka lisäksi sai napostella keksejä, vaahtokarkkia ja suklaata. Lasten ehdoton suosikki olivat kuitenkin hedelmävartaat, johihin melonit ja ananakset painelin leivosmuotilla sydämen muotoisiksi. 

Varsinaisena juhlapäivänä, sunnuntaina, saimme kylään kavereita. Tälläkin kerralla olisi ollut fiksua laittaa pöytään edes jotain valmista, mutta tietysti piti ottaa ykköskierroksen vahinko takaisin ja tehdä kaikki itse. Tämä tietysti aiheutti ajan loppumisen kesken, ja tuttuun tapaan kaverit joutuivat häärimään hetken keittiössä, ennen kuin saivat syödäkseen. Lopputulos oli mielestäni kuitenkin todella onnistunut, ja voin vain toivoa, että vieraat ja erityisesti synttärisankari viihtyivät yhtä hyvin kuin minä.

Pöytään katettiin siis ne tutut sulaiset, piirakka ja salaatti, sekä leipäjuustoa ja ruisnappeja tonnikalatäytteellä. Makeaan nälkään löytyi mutakakkua, ihan mieletöntä suklaajuustokakkua (Ohje Valion sivulta) ja gluteeniton täytekakku, jonka päälle askartelin yömyöhällä sokerimassakoristeita. Tuli niistä sentään parempia kuin edellisten ykkössynttäreiden väkerrykset, mutta kyllä näki ettei siinä välissä oltu paljoa harjoiteltu! Juhlajuomana toimi tietysti vaaleanpunainen Pommac.

Sankarin juhla-asuna toimi torstaina Gapin suloinen farkkumekko ja hennesin sukkikset, ja sunnuntaina ihana Zaran pitsimekko. Mustat sukkahousut löytyivät pitkän etsinnän jälkeen Stockalta, ja kiiltonahkakengät ovat omat ensimmäiset juhlakenkäni!

Kiitos kaikille juhlijoille ja juhlissa avustaneille henkilöille. Lähetän työtodistukset pikimmiten!

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe