No miten meni?

9.15

Tänään se alkaa. Virallisesti. Oikeasti. Päiväkoti. Fiiliksiä on vaikeaa pukea sanoiksi kuulostamatta hölmöltä itkupilliltä, ja let´s face it, sellainen mä kyllä olenkin. Tämä tuleva viikko tulee olemaan tässä blogissa varmaan aika päiväkotipainotteinen, joten kohtalotoverit, tää viikko pyyhitään silmäkulmia sitten yhdessä!


Ensimmäinen

Eka tutustumispäivä. En voi uskoa miten paljon mua jännittää, ihan naurettavaa. Onneksi Harrikin halusi tulla mukaan, se tuntuu tosi hyvältä. Olen onnellinen siitä, että tällaiset jutut ovat hänellekin tärkeitä. Päiväkodin lapset ovat jo pihalla, mutta tuttuja aikuisia ei näy. Onnistumme silti toimittamaan Felixin oikeaan paikkaan isojen pihalle, josta Stellaa onkin sitten vaikea saada lähtemään, sillä hyvät leikit käynnistyvät heti. Onneksi ei ole kiire. Vaihdamme muutaman sanan hoitajien kanssa.

Neiti ei innostu, kun siirrymme pienten pihalle, mutta löytää äkkiä sieltä ensin auton, sitten kiipeilytelineen ja lopulta kaverin. Leikitään. Sitten käydään sisällä katsomassa paikkoja. Sekin harmittaa ensin, mutta uteliaisuus vie taas voiton. Pikkuautoja, vessassa on potta, laukku joka näyttää ihan pehmokoiralta, nukkekoti... Lapsen nimellä varustettu lokero tekee kaikesta niin todellista. Leikitään vielä hetki pihalla ja lähdetään, kun lapset suuntaavat puolestaan sisään lounaalle. 

"Äiti missä Peelis on?"
"Felix jäi päiväkotiin vielä joksikin aikaa."
"Minäkin jään huomenna."


Toinen

Tänään leikitään sisällä, sillä ulkona sataa. Ensin Stella ujosti herättää kaikki nuket ja peittelee samantien takaisin unille, mutta ei mene kauaa, kun hän uskaltautuu mukaan pikkuautoleikkiin ja lopulta siellä kikatetaan ja kieritään lattialla uuden kaverin kanssa. Päästään viettämään myös syntymäpäiviä, jolloin valojen sammuttaminen tuntuu hiukan jännittävältä ja äidin syli parhaalta tarkkailupaikalta. Kotiin lähdetään lyhyen neuvottelun jälkeen sovussa, ja eteisessä näytetään vielä tulevalle hoitajalle, miten hienosti ne kengät sujahtavatkaan jalkaan.


Kolmas

Suuntaamme noin kello yhdeksäksi kirjoittamaan hoitosopimusta, mutta Stella pääseekin isoveljen mukaan leikkimään sormiskeittilaudoilla ja pikkulegoilla. Sopimus saadaan kirjoitettua leikkien sujuessa viereisessä huoneessa. Kun on aika lähteä, itku tuleekin Felixillä, jonka bongaan myöhemmin pihalta iloisesti juosten ja kiljuen kavereidensa kanssa. Kaikki hyvin.

Aurinko paistaa ja jäämme taas pienten puolen pihalle leikkimään. Viisivuotias tyttö juoksee lastentarhanopettajan luo ja vetää ilmaa keuhkoihinsa niin, että sieraimet litistyvät. "No mutta kato tätä", opettaja vastaa, ja imaisee posket sisään näyttäen kultakalalta. Tänne on hyvä jättää omat kullanmurut. Täällä osataan heittäytyä leikkeihin. Täällä välitetään.Päiväkotiin tutustuminen sujui siis hyvin. Tänään ollaan juotu aamukahvit rauhassa, syöty aamiaissämpylät kotona, katsottu aamupiirretyt, halittu, pakattu reput, ja nyt on aika suunnata päiväkotiin. Huh. Wish us luck.

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe