40. viikko ja kolme Kånkenia

20.26

Tässä sitä ollaan, viikko laskettuun aikaan! Olo on alkanut käymään yhä tukalammaksi ja vatsaa nipistellyt ja kiristellyt aina vain enemmän, joten kai se synnytys sieltä koko ajan lähenee, vaikkei muuten siltä tunnukaan. Olen saanut ajan aika kivasti kulumaan itseni hemmotteluun ja asioiden hoitamiseen, eikä kärsimättömyys ole päässyt niskan päälle, vielä. Tälläkin viikolla on vielä kivaa tekemistä luvassa ja ystäviä nähtävänä, joten vauva saa mun puolesta vielä hengailla mahassa jos siltä tuntuu!

Olen pikkuhiljaa keräillyt sairaalakassin sisältöä ja tänään 40. raskausviikon kunniaksi pakkasin sen vihdoin valmiiksi. Tai no lähes, perus kamerat, kännykät ynnä muut päivittäin käytössä olevat nappaan sitten vielä lähdön hetkellä mukaan. Ajattelin käydä sairaalakassin sisällön myös postauksen muodossa läpi, sillä vaikka näitä postauksia on varmaan lähes yhtä monta kuin perhebloggaajia, uskon että mulla on kolme synnytystä läpikäyneenä, joista yhden tukihenkilönä, ainakin muutama vinkki hihassa. Viimekertainen sairaalakassiesittely löytyy täältä.

Pakkasimme lasten kanssa myös heidän reppunsa valmiiksi äkkilähdön varalle, joten niistä myös muutama sana luvassa postauksen lopuksi.


Ensimmäisenä tietysti ne tärkeimmät, eli eväät! Oikeasti en synnytysten aikana ole juuri mitään syönyt, mutta smoothiet ja kivennäisvesi tulevat varmasti tarpeeseen jo synnytyksessä, sillä sairaalan makeat mehut ja jogurtit eivät oikein ole uponneet. Herkut ovat enemmänkin lapsivuodeosastoa ajatellen, niistäkin varmaan tulee syötettyä pähkinät Harrille ja suklaarusinat lapsille. Mutta arvatkaa kenellä on ikävä salmiakkia!


Pakkaan aina mukaan myös luettavaa, paperia ja kynän, mieluiten mustan tussin. En muista onko näille ollut ikinä mitään käyttöä, sillä aika ei ole yleensä synnärillä tullut pitkäksi. Ei edes silloin kun Felixiä odottaessa vietin yli vuorokauden osastolla ennen kuin pääsimme edes saliin asti. Neuvolakortti on myös muistettava synnyttämään lähtiessä.

Kaunis muistikirja saatu Luklabelilta.


Hygieniatarvikkeisiin pakkasin hiusharjan, ponnarin, käsi- ja kasvovoiteen, shampoon, hoitoaineen, suihkusaippuan, kasvojenpuhdistusaineen, deodorantinhammasharjan ja -tahnan, huulirasvan ja ihan muutaman meikin jos nyt sattuisi tulemaan sellainen olo että haluan sutia jotain väriä naamaan. Tuskin tulee.

Maria Nilan vegaaniset hiustenhoitotuotteet on saatu Hiusstudio Merinelliltä ja olen nimenomaan säästänyt niitä juuri tähän tarkoitukseen, koska kyllä sitä jotain pientä luksusta tuollaisen urakan jälkeen ansaitsee.


Pakkasin mukaan myös muutamat omat pikkarit, sukat ja tuollaiset saumattomat, pehmeät liivit. Liivinsuojat löytyvät tuosta pienestä pussukasta ja vauvalle otin mukaan ihanan, vähän paksumman harsonliinan. Tuon Stellan aikaisen sairaalakassipostauksen luettuani muistin tosiaan palelleeni osastolla Felixin synnytyksen jälkeen, joten taidan sujauttaa mukaan vielä jonkun neuletakin.

Liewoodin suloinen harso saatu Kukutista.


Pakkasin sekä minun että vauvan kotiutumisvaatteet erilliseen kassiin, jonka sulloin lämpöpussin kanssa turvakaukaloon, jotta Harrin on helppo sitten vaan napata koko paketti kotiutumispäivänä mukaan. Bodyja, housuja ja pipoja pakkasin kaikkia kaksi hiukan eri kokoista- ja mallista, kun tyypin kokoa on hiukan hankala etukäteen arvioida. Lisäksi kassista löytyy sukat, villapuku ja tuollainen topattu trikoinen pikku takki. Uskon näiden riittävän, kun meillä on kuitenkin sitten se lämpöpussi mukana.


Myös itselleni pakkasin kahdet eri housut ja t-paidat samasta syystä kuin vauvalle ja puen sitten ne kummat kiristävät vähemmän. Niiden päälle vetäisen pehmeän pörröneuleen. Ei mitään turhan hienoa vaan suosikkirötväilyvaatteet.

Näiden lisäksi tuli mieleen sujauttaa mukaan vielä ylimääräinen kangaskassi ja pieni muovipussi siltä varalta, että joku taas haluaa tuoda vauvalle jotain tai minulle kukkia. Ajattelin myös käydä ostamassa Harrille jonkun ruuan ja hän saa pakata itselleen vaihtopaidan ja -sukat. Siinä se sitten aika pitkälti olisi.


Mihin saadaan lapset kun tulee lähtö on varmaan suurin huolenaiheeni tällä hetkellä, vaikka meillä on kyllä tukiverkkoa tässä ihan hyvin saatavilla ja näistä kuvioista on jo etukäteen puhuttukin. Pyysin siis myös lapsia pakkaamaan omiin reppuihinsa yöpuvut, unikaverit, hammasharjat ja yhden vaihtovaatekerran. Lopputulos oli se, että Stellan reppuun oli nätisti pakattu kaikki pyydetty sekä taikasauva, jonka pakkaamiseen hän kysyi erikseen luvan, kun taas Felixin repusta löytyi vain kasa pikkuautoja. Täydensin tyypin reppua sitten hiukan, vaikkei hän noista mun listaamista jutuista olisi tarvinnut kuulema mitään.

Tekisi mieli sanoa että valmiina ollaan, mutta tyydytään sanomaan, että yksi asia vähemmän hoidettavana...

Mitäs te olette pakkailleet sairaalakassiin mukaan?
Tuleeko mieleen jotain mitä unohdin?

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää pakkailut! Tsemppiä oikein kovasti loppurutistukseen!

    VastaaPoista
  2. IIIIIIIIIIIK!!! Onko siihen enää viikko?!?!?! Apuaa!

    Ja mun pää on omassa pebassa koko ajan :D Shame on me.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO ON!! :O Ja eikä mitään shameja, sul on ollu aika paljon kaikenlaista nyt! <3

      Poista
  3. Itselläni mukana oli kohtuullisen pienesti tavaraa; sairaalasta lähtöä varten puhtaat vaatteet, hieman kosmetiikkaa ja hieman eväitä - mies toi sitten kotiutumispäivänä vauvalle tarvikkeet mukanaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taidan kyllä olla varautunut vähän kaikkeen. :D Mutta ajattelin että on ok niin kauan kun kaikki mahtuu tuohon yhteen reppuun.

      Poista
  4. Tsemppiä loppurutistukseen! :) Oot kyllä tosi perusteellisesti pakannut kassit! Mä en tainnut ottaa ollenkaan eväitä mukaan, kun en oo pystynyt mitään syömään synnytyksen yhteydessä, mutta jos vielä neljäs kerta tulee, niin smoothiet just on kyllä sellanen millä saa helposti paremman olon itselle :)

    VastaaPoista
  5. En ole koskaan ajatellut että näin valmiina pitäisi olla. Ei ole itselle ollut ajankohtaista (edes tukena), joten eihän sitä välttämättä osaa ajatella :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
  6. Iiiik, kohta pieni jo syntyy.♥
    Pitäisköhän sitä itsekin alkaa pakkaamaan jo sairaalakassia..jotenkaan en ole täysin sisäistänyt sitä, että lähtö synnärille voi tulla koskaa vaan. :D

    VastaaPoista
  7. Enpäs itse osannut kahdelle edes noin hyvin varautua. Mukana taisi olla ekalla kerralla vaihtoalusvaatteet ja hyvgieniatarvikket vatsan ja miehen lisäksi. Toisella kerralla lähdettiin yhtä vähillä kantamuksilla. Mies toi mitä tarvitsin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe