Täydellisiä päiviä osa II

20.19

Viime lauantai-iltana tosiaan saavuimme raskaan mutta ihanan reissun päätteeksi anoppilaan lasten luo ja pääsiäisen viettoon. Saimme nauttia Suomen monimuotoisesta talvisäästä vielä näin keväälläkin, enkä edes sano tätä mitenkään sarkastisesti! Auringonpaistetta ja lumiukkokelejä vuoron perään, what´s not to love? Ainoastaan ajamiseen sää oli alkuviikosta huono, josta johtuen palasimme Turkuun vasta keskiviikkona puolilta päivin.


Sunnuntaina nukuttiin pitkään, syötiin rauhassa aamupalaa ja järjestettiin lapsille munajahti. Sää oli sellainen semihyvä, välillä paistoi aurinko ja sitten hetken päästä taas ei. Yritettiin ajoittaa ulkoilut aurinkoisiin hetkiin ja viihdyttiinkin useampi tunti, kun keksittiin mielekästä tekemistä.


Maanantain sää taas olikin sitten aika mielenkiintoinen. Ainakin Salon seudulla lunta tuli ihan lakkaamatta, päivän aikana noin 20 cm yhteensä. Moni tuttu tuntui kiroavan sakeaa lumisadetta, mutta me kyllä nautimme täysin rinnoin ja rakensimme iloisen lumiukon sekä heti perään hienon lumilinnan. Tuntien ulkoilun jälkeen nauratti kömpiä pääsiäissaunaan, joka tuli juuri sillä hetkellä niin tarpeeseen.


Tiistaina lumipilvet olivat tiessään ja luonto alkoi sulattaa eilisiä tuotoksiaan. Lumiukkomme koki jonkinlaisen kevätmasennuksen ja romahti päivän päätteeksi. Ei kyllä mikään ihme, talon seinustalla auringossa oli niin lämmin, että istuskelin siinä kirjoineni, teekuppeineni ja lapsineni tyytyväisenä pelkissä sisävaatteissa. Lapset rakensivat tyytyväisinä sohjolumesta kakkuja ja keräsivät ränneistä valuvaa vettä, mikä sopi minulle täysin, sillä eiliset rakennusprojektit kyllä tuntuivat koko kropassa.

Katsokaa nyt noita kuvia! Niin käsittämätöntä että ne on otettu vain kolmen päivän sisään, että oli vaan ihan pakko tallentaa tämäkin pääsiäinen. Voidaan sitten lasten kanssa muistella näitäkin ihania päiviä vielä vuosien päästä. Mikä onni onkaan mummola maalla!

You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Pääsiäinen oli kyllä oikein kruunu tälle talvelle! Auringonpaistetta, hankia ja kinoksia.
    Mutta mä jäin nyt jumiin tuohon ruokakuvaan :D Mitä ihanaa tuossa lautasella on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääk olen ihan unohtanut vastata! Siinä on ihan salaattia, öljyssä paistettua broccolinia, paahdettuja pähkinöitä, tuoreita yrttejä, mangoa, granaattiomenan siemeniä, parmesaania ja kastikkeessa oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Tosi hyvää! :)

      Poista
  2. Ihanaa! Kyllä lumesta pitääkin aina ottaa ilo irti, silloin kun sitä on :)

    VastaaPoista
  3. Aivan upeita kuvia! <3 Täytyy muuten myöntää, että olen tosi onnellinen siitä, ettei lunta enää ole juuri yhtään. Kevät on täällä, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, tuo yksi viimeinen suojalumikeli oli hauska, mutta jos noita kuuroja olisi tullut useampi ei ehkä olisi enää ollut niin innoissaan. :D

      Poista
  4. Täällä oli pääsiäisenä aivan loistava sää, auringonpaisteesta nautti täysin rinnoin <3 Lumesta en kyllä itsekään niin innoissani ole, täällä suunnalla kinokset ovat niin valtaisat, että voisi sinne eteläänkin antaa osan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, täällä elellään jo täysillä kevättä, joten ei enää lunta tännekään kiitos. :D

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe