Raportti ruuasta

11.48

Pari viikkoa sitten päätin, että meillä aletaan suunnitella viikon ruuat etukäteen. Tavoitteena oli myös se, ettei meillä menisi enää ruokaa roskikseen. Yleisön (Erikan) pyynnöstä raportoin nyt, miten tämän uudistuksen viimeiset kaksi viikkoa ovat sujuneet.


Ensimmäinen viikko

Maanantaina kävimme kauppatorilla ostamassa vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä, ja loput ruokatarvikkeet hankimme Citymarketista. Ostosreissuun meni yhteensä vähän yli 40 euroa. Kärryt näyttivät melko tyhjiltä normaaliin verrattuna, ja yleensä emme edes hanki viikon ruokatarvikkeita kerralla. Ostimme lähinnä luomua, joten ostosten yhteishintaa nostivat esimerkiksi maito ja munat. Illalla iski hirveä irtokarkkihimo. En tiedä mistä se oikein tuli, mutta sellaista herkkunälkää en ole kokenut kuin pari kertaa raskausaikana. Kymmenen euroa meni (turhaan) herkutteluun ja jauhelihaan.

Viikon aikana meiltä litrahuulilta loppui maito pariin otteeseen. Huomasin myös heti viikon alussa, että olin suunnitellut Felixin lounaat omien ruokiemme mukaan, ja aamupuurot ja hedelmäsoseet olivat unohtuneet kokonaan. Näitä hankintoja tehdessä kaupasta tarttui mukaan myös säilykkeitä ja oliiviöljyä, joka myös oli päässyt lopahtamaan. Viikon ostosten yhteissummaksi kertyi noin 80 euroa.

Heti tiistaina Felix päätti sabotoida hienoa suunnitelmaani siitä, ettei ruokaa enää menisi hukkaan, ja kieltäytyi syömästä tekemäni soseen. Harri taas valitti, että torilta ostetut tomaatit haisivat kalalle, eikä suostunut syömään niitä, vaikka nyrkkiä pöytään hakaten kiljuin, ettei meillä heitetä ruokaa enää pois. Torilta ostetut tomaatit olivat edullisia, mutta muutama niistä oli aika huonokuntoinen. Muuten pysyttiin aika nollalinjalla.

Oli reilusti omenoita, joten niistä syntyi piirakka.


Toinen viikko

Maanantaina kävimme lounaalla keskustassa, joten kävimme kaupassa vasta tiistaina. Sinne meni 35 euroa. Emme käyneet torilla, mutta Citymarketissa oli paljon edullisia vihanneksia. Lisäostoksiin (lähinnä maitoon) ja kavereiden kanssa tehdyn mustikkapiirakan aineksiin meni noin 25 euroa. Yhteissummaksi tuli 60 euroa.

Roskakoriin päätyi jääkaappiin aivan täysin unohtunut nuudeli tomaattikastikkeella ja puolikas kermapurkillinen. Mutta ei kai sitä yhdessä yössä tarvitse muuttuakaan, eihän? Suunta on ainakin oikea.

Säästöä kertyi, kun sain aina edellisen päivän ruuan pakattua Harrille evääksi töihin. Toisaalta rahaa kului ulkona syömiseen, jota tulee näköjään kesällä harrastettua vähän enemmän. En nyt puhu mistään pihvi-illallisista, mutta voiko aurinkoisena päivänä muka kieltäytyä kavereiden terassilounaskutsuista?

Loppujen lopuksi nämä pari viikkoa menivät aika hienosti, ja aion jatkaa samalla linjalla. Entä teillä? Minulla ei ole oikeastaan mitään vertailupohjaa. Olivatko ruokaan kuluneet summat kohtuullisia vai kauhistuttavia? Paljonko teillä menee viikossa ruokaan?

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe