Vauva kahvilassa

0.23

Kun saa lapsen 20-vuotiaana voi käydä niin, etteivät kaverit vielä harkitsekaan perheen perustamista. On hauskaa että kaikki ovat kiinnostuneita ja innoissaan Felixistä, mutta välillä olisi kiva jakaa kokemuksia vauva-arjesta muiden äitien kanssa. Eikä haittaisi yhtään, jos Felixillä olisi välillä oman ikäisiä leikkikavereita.

Ehdotuksistani huolimatta ystäväni eivät ole - ainakaan vielä - alkaneet hankkia lapsia, joten nähtävästi tämä ongelma on minun itseni ratkaistava. Mutta on se kyllä hankala tutustua muihin äiteihin, jos ei käy sellaisissa paikoissa, joissa heitä voisi tavata.

Olen ollut viimeisen viikon aikana hurjan rohkea. Olen liittynyt Facebookissa turkulaisten äitien ryhmään ja jutellut siellä täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, tarkoituksenani ihan oikeasti tutustua näihin tyyppeihin. Kaiken huippu oli eilinen vierailu Heidekenin vauvakahvilaan, jota uusi Facebook-kaverini suositteli.

"Mikä on vauvakahvila?" on kysymys, jonka olen nyt parin päivän aikana kuullut monesti. Miten sitä voisi kuvailla? Se on paikka, jossa äidit voivat käydä vauvojen kanssa. Sieltä saa kahvia. Siellä on tilaa leikkiä ja ryömiä, eikä siellä ketään haittaa jos hiukan itkettää, tai tekee mieli kiljua riemusta. Sinne voi mennä viettämään aikaa muiden äitien ja lasten kanssa. Siellä on rentoa, turvallista ja kivaa.

Parasta vauvakahvilassa on se, että siellä on aika vaikea olla juttelematta muiden kanssa. Ja kun heidän kanssaan juttelee, huomaa, ettei ole ainoa joka on uusi, tai ainoa jota vähän jännittää. Olin aluksi hieman (todella) kauhuissani, kun saavuimme leikkihuoneeseen, joka oli täynnä porukkaa. Istuimme ihmettelemään kaikkea näkemäämme sohvalle huoneen reunaan, josta laskeuduimme varovasti lattialle ja siitä Felix lähtikin seikkailemaan, ja minunhan ei auttanut kuin seurata perässä. Eikä se niin vaikeaa ollut.

Vauva väsyneenä leikkimisen jälkeen


Olen niin iloisesti yllättynyt vierailustamme vauvakahvilassa, että aion ehdottomasti keksiä meille lisää vauvaharrastuksia, joissa Felix saa toimia äidin omana pikku-"wingmanina." Haluan rohkaista kaikkia vertaistukea vailla olevia äitejä rohkeasti lähtemään tutustumaan muihin, sillä uskokaa huviksenne, ette ole yksin! Ainoa asia joka harmittaa on se, etten ole tehnyt tätä aikaisemmin.

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe