Isoveli

23.27Näin paljon kiinnosti pikkusisko toisella vierailulla sairaalassa. Oli se jo vähän edistystä, kun ensimmäisellä kerralla Felix vaikutti lähinnä järkyttyneeltä, ja melkein meinasi itku tulla kun vauva päästi parkaisun. No ihan ymmärrettävää, kun äiti oli ihan oudossa paikassa, ja noin pieni ihminen paidan sisällä piilossa.

Toisena päivänä Felix uskalsi jo tulla lähemmäs katsomaan, omilla ehdoilla tietysti. Kun äiti koitti ojentaa siskoa silitettäväksi, Felix pisti jalan eteen ja sanoi "ei." Paljon kiinnostavampia olivat esimerkiksi värikkäät pilleripurkit ja siskon saama unikaveri.

Felix oli hirveän reipas koko viikonlopun jonka vietin sairaalassa. Lähdimme yöllä sairaalaan, mutta herra ei ollut millänsäkään vaikkemme olleet kotona hänen herätessään. Yhden yön hän vietti vaarin luona, toisen mummilla, ja sieltä kotiutuessa olimme jo vauvan kanssa kotona.

Näiden sisarusten välinen suhde kehittyy hitaasti mutta varmasti. Felix seuraa vaipanvaihdot ja imetykset tarkasti, ja pysähtyy paikalleen kuuntelemaan kun vauva itkee. Hän taputtele ja silittelee siskoa mielellään, välillä vähän ronskilla otteella tosin. Myös suukkoja on sisko saanut.

Suloisin huomionosoitus oli kuitenkin tänään, kun luimme yhdessä kirjaa. Felix halusi laittaa kirjan Hulinan syliin, jotta siskokin näkee kirjan kuvat. Kyllä näitä kahta seuraillessa sydän sulaa. Varmasti edessä on vaikeitakin asioita, mutta uskon tämän pienen ikäeron olevan hyvä juttu. Toivottavasti nämä lapset oppivat rakastamaan ja arvostamaan toisiaan.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Voi että...kyllä itelläänki jännittää kovasti tuleva ja miten tulleepi menemään. 3 viikkoa laskettuun ja ikäeroa on se 1v10kk. tää meijjän neiti on niin äitin tyttö että...edelleenkin on esim pakkonpäästä vessaan mukkaan aina ja roikkuu aina sylissä. entä sitten kun siinä on vauva tissillä?? Pittää vaan toivoa että kaikki totutaan hyvin tilanteeseen ja saadaan tasapuolisesti rakkautta :)
  Onnea vielä uudesta perheenjäsenestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset onneks (näköjään) sopeutuu älyttömän hyvin uusiin tilanteisiin. :) Itse ainakin ajattelen et paras keino välttää mustasukkaisuutta on ottaa isompi sisarus vauvan hoitoon mukaan ja kehua paljon. :) Kyllä kaikki sujuu teilläkin varmasti hyvin, kun tämä meidänkin rasavilli äidin poika on sopeutunut jo näin hyvin!

   Kiitos. :)

   Poista
 2. Täält saa ainaki sit vertaistukee niihin vaikeihin juttuihinki xD<3 Mut ihanaa tää on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä just kävin kommentoimassa samaa sun blogiin! :D

   Poista
  2. Hahaha joo nauroin just ku kävin vastaas xD

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe