All we want for christmas

23.25

Joku voisi väittää, että tämä päivitys tulee nyt tätä vuotta ajatellen hiukan myöhässä, mutta satunpa tietämään, että lähipiirissämme on toisinaan tapana jättää lahjojen hankkiminen viime hetkeen. Tai ehkä tämä onkin syntymäpäivätoivelistaus, Felixillähän on synttärit heti alkuvuodesta, ja meillä muillakin kevään aikana. Ja oikeastihan meille vanhemmille paras lahja on se, että joku muu leikittää lapsia välillä, ja me saamme vain käpertyä sohvalle katselemaan heidän riemuaan. Yhtään liioittelematta.

Lahjojen hankkiminen, antaminen ja tietysti saaminenkin on kivaa. Kaunis käyttöesine - nuo sanat päässäni olen kiertänyt lahjaostoksilla. Olen päättänyt, että jollei noita kriteereitä täyttävää esinettä löydy, ilahdutan läheisiäni mieluummin jollain aineettomalla lahjalla. Maailmassa on aivan riittävästi krääsää ja roinaa, eikä meidän perheessä haluta tukea niiden tuottamista ostamalla huonolaatuista tai turhaa tavaraa. Ja nämä samat kriteerit ovat meidän perheen lahjatoive numero yksi. Ei turhuuksia.


Siispä päinvastoin, tarpeellisten tavaroiden listaltani löytyy sadetakki, jotta voin iloisin mielin ulkoilla lasten kanssa säällä kuin säällä, perhekalenteri, joka on yksinkertaisesti fiksu ratkaisu arjen hallitsemiseen sekä mortteli, jota olen silloin tällöin huomannut keittiössä kaipaavani. Marimekon lahjakortti olisi myös mieluinen lahja, jolla hankkisin varmaan raidallisen kylpypyyhkeen tai Kaivo-pussilakanasetin meillä asustavien parittomien kappaleiden kavereiksi.


Felix näkee toisinaan pahaa unta ja herätessään hipsuttelee sänkyymme. Muistan miten pimeä pelotti lapsena, joten yövalo olisi mielestäni fiksu hankinta meidän perheeseemme. Muumeja ei näe Netflixistä, Areenasta eikä edes kakkoselta nykyään, joten DVDt taitavat olla ainoa vaihtoehto niiden katseluun. Nalle-unikaveri taas on ollut pojan ainoa joululahjatoive, ja siksi aion sen toteuttaa, vaikka pehmoleluja meillä riittääkin. Felix ilahtuisi myös lisäpaloista Brion junarataan ja äiti ihan tavallisista collegehousuista ja leggingseistä.


Stella aloittaa alkuvuodesta päiväkodin, ja tarvitsee sinne tietysti repun. Felix sai kaksivuotislahjaksi Fjällrävenin Mini Kånkenin, ja se on meillä kyllä tykätty ja tietysti ihan överisöpö. Isolle tytölle tarvittaisiin myös isojen tyttöjen astioita, kun vanhat muoviset tuntuvat jo hiukan kömpelön vauvamaisilta. Yöpuku taas on meidän toivelistalla lähes aina, kummankin lapsen kohdalla, ja se toive onkin helppo heittää jokaiselle kysyjälle, sillä se on mielestäni kohtuuhintainen, helppo lahja. Stella tarvitsisi myös pitkähihaisia paitoja ja sukkahousuja.


No entäs sitten meidän perheen isi? Se, jolle keksii aina lahjaksi ne samat jutut  - sukat, kahvimukin ja kuulokkeet. Ja nekin jäävät käyttämättä tai häviävät johonkin. Mutta Harri on mies, joka ei tarvitse muuta kuin sukat, nappikuulokkeet, lehtiön ja tusseja. Niinpä olenkin melkein joka vuosi ilahduttanut häntä myös aineettomalla lahjalla, kuten purkillisella treffi-ideoita, ja ne ovatkin kuulema olleet niitä parhaita lahjoja. Ehkä luotan niihin tälläkin kertaa.

Minkälainen lahjapolitiikka teillä on? Mitä te olette hankkineet miehillenne?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihanat piirrokset! :) mun vakiolahja miehelle on kirja - niin tänäkin jouluna :D mulla on aina vaikeuksia, kun osuu isänpäivä, synttärit ja joulu ihan lähekkäin... Itse oon kans turhaa krääsää vastaan, mutta tollaiset aineettomat lahjat on kyllä kans kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Mua niin ahdistaa kaikki saatu krääsä, se on ku jotain ydinjätettä, eikä tiedä mihin sen vois tunkea. :D Onneks siltä vältyttiin tänä jouluna!

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe