Lahja- ja menovinkkejä jos jonkinmoisia

15.43Mulle on jo lapsuudesta jäänyt mieleen, kun pääsimme isän kanssa Vanhan suurtorin joulumarkkinoille, ja ostin sieltä omilla viikkorahoilla pienen tonttutytön äidille joululahjaksi. Siitä lähtien kaikenlaiset markkinat ja myyjäiset ovat tuoneet aina sitä oikeaaa joulun tunnelmaa. Nyt aikuisena taas olen oppinut arvostamaan kotimaista designia, tuotantoa ja yrittäjyyttä, joten joululahjojen hankkiminen suomalaisilta yrittäjiltä on mun mielestä paras lahjavinkki ikinä!

Eilen kävin Turun taideakatemian joulumyyjäisissä, jotka ovat avoinna Köysiratagalleriassa Linnankadulla aina sunnuntaihin asti. Jos viikonlopuksi ei ole vielä tekemistä, on keskustasta aika kiva matka kävellä joen vartta pitkin Varvintorille myyjäisiin, ja poiketa siinä matkalla vaikka Rantakerttuun lounaalle. Tuota keskusta-Varvintori-väliä tuli kesällä kuljettua, ja se onkin muodostunut mulle yhdeksi lempijutuksi tässä kotikaupungissani. Matkan varrella oleva Barkerin puisto on kylläkin kesän jälkeen pistetty remonttiin, mutta näillä keleillä sitä melkein mieluummin juo kupillisen kahvia vaikka juuri Rantakertussa, sillä aikaa kun lapset leikkivät junaradalla.

Ja mitä tulee sitten siihen joululahjapuoleen, taideakatemian myyjäisistä löytyy varmasti lahjaideoita, erityisesti maalaustaiteen ja taidegrafiikan ystäville. Maalaukset olivat niitä hintavampia tuotteita, mutta oli siellä myynnissä myös postikortteja ja edullisempaakin lahjatavaraa. Itse mietin pitkään söpöjen käsintehtyjen vihkojen ostamista, mutta kun en keksinyt niille sopivaa käyttötarkoitusta nappasin kuitenkin mukaan vain suloisen mekon Stellalle, joka varmasti tulee kuvissa vilahtelemaan vielä jonakin päivänä, mutta sovitusvaiheessa malli tahtoi olla mieluummin sylissä kuin kuvattavana.

Jos nyt oikein innostuu markkinahumusta, on Turussa tänä viikonloppuna tarjolla myös ihastuttavan Turku Design Now -porukan joulumyyjäiset, Tuulenpesän järjestämä käsityöläisten joulutori Hansassa sekä Vanhan Malmin joulumarkkinat Paraisilla. Tampereella taas on tarjolla Tallinpihan joulu sekä niin ihanalta vaikuttava Designtori, että melkein harmittaa lähteä Helsinkiin, mutta onneksi siellä ihan kivana reboundina odottavat ainakin Tuomaan markkinat ja eräässä FB-ryhmässä minulle vinkattu Xmas Garage. Ei mikään huono kattaus ollenkaan!

Nyt jos koskaan on paras hetki vinkata ne kaikkein parhaat myyjäiset ja markkinat, ja ilmiantaa toimivimmat lahjavinkit. Mistä siis paras joulutunnelma? Ja mitä lahjaksi sille, jolla on jo kaikkea?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. mä tein saippuaa joululahjaks äitille, jolla on jo kaikkea! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyl hyvä! Mä oisin kans mielellään tehnyt itse kaikkea, mut meni vähän hankalaksi noiden ipanoiden kanssa. :D

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe