Tissit

23.37

Helsingin Sanomat kertoi tänään Ruotsin mainosasiamiehen saaneen valituksen American Apparel-ketjun nettimainonnasta. Ruotsalainen bloggaaja Emilie Eriksson huomasi, että ketjun unisex-vaatteita myydään naisille ja miehille hieman erilaisilla kuvilla; miesmalleilla vaatteet pysyivät päällä, mutta naiset poseerasivat esimerkiksi ilman housuja.
http://www.hs.fi/ulkomaat/Vaateketjun+seksistinen+mainonta+suututtaa+Ruotsissa/a1368581755898

Sattumalta tänään kolahti myös uusi Costume postilaatikosta. Sivulta 50 alkaa muotieditoriali, joka käsittelee kesän 2013 rantatyyliä. "Aivot narikkaan. Rantalomalla ei haittaa, vaikka vähän vilauttaisi." Seuraavalla aukeamalla on kuva tytöstä, jolla on päällä Friis&Companyn bikinialaosa. Ei muuta. Eikä alaosaakaan pahemmin näy, koska malli istuu jalat koukussa ja on muutenkin hiekan peitossa. Kivat bikinit.

Miksi meille naisille myydään vaatteita seksillä? Miksi miestenvaatekatalogeissa ei näy paljasta pintaa, paitsi bokserimainoksissa? Miten tähän asiaan ei vakavemmin puututa, vaikka tasa-arvosta puhutaan paljon. Naisen on oltava seksikäs, ja näillä vaatteilla ja näillä tuotteilla se onnistuu - katso vaikka tätäkin mallia! Ja ei, en edes aio kommentoida mainonnan antamaa kuvaa siitä, minkä kokoinen tai näköinen naisen tulisi olla, sillä muuten tekään harvat ette jaksaisi tätä lukea. 

Alastomuus tietyissä yhteyksissä ei haittaa. Taidevalokuvissa se on hyväksyttävää, mainoskuvissa ei. Ai miksi? No siksi, että emme voi välttyä mainonnalta. Tämä koskee valitettavasti kaikkia, myös lapsia. Miten voi olla hyväksyttävää, että lapset katselevat kuvia alusvaatteisiin pukeutuneista naisista odottaessaan koulubussia? Tai kameralle viettelevästi poseeraavaa bikinimallia lempiohjelmansa mainoskatkolla? Kyse ei ole siitä, etteikö ongelmasta oltaisi tietoisia - sehän hyppää jokaisen silmille.

Tehkää joku jotain! Olkaa edes vihaisia.


You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe