Torikammo

1.06


Nyt täytyy myöntää eräs aika ikävä asia. Meiltä lentää ruokaa roskikseen. Joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta noloa se joka tapauksessa on. Eikä kyseessä yleensä ole mikään makaroonilaatikon loppu, joka unohtui jääkaappiin, kun seuraavana päivänä tehtiinkin nakkikastiketta. Roskikseen saattaa päätyä vanhentunut (avaamaton) maitorahka, puolikas tölkillinen jogurttia tai joskus harvemmin jopa jauheliha, joka unohdettiin laittaa pakastimeen.

Tämän asian myöntäminen on vaikeaa, sillä itseäni ruuan pois heittäminen ottaa päähän. Yle tiedotti reilu vuosi sitten, että suomalaisilla kotitalouksilla hukkaan menee noin 120 - 160 miljoonaa kiloa ruokaa vuosittain. Lisäksi kaupat, ravintolat ja laitokset lisäävät tilastoihin omat järkyttävät lukunsa, mutta silti meillä Suomessa nähdään myös nälkää.

Sitäpaitsi voisin yhtä hyvin heittää rahani suoraan roskikseen. Eipähän tarvitsisi siinä välissä kantaa kauppakasseja!

Ongelma ainakin omalla kohdallani johtuu siitä, että kaupassa myydään nykyisin niin huonoa ruokaa. Oikeasti. En ole mikään ravintoekspertti, mutta pyrin syömään mahdollisimman terveellistä ja puhdasta ruokaa. Siellä siis seison kärryjeni kanssa, katselen puolelta toiselle ja mietin, mitä voisin syödä. Ihmettelyn jälkeen teen pikaisia ostopäätöksiä hetken mielijohteen ja päivän tarjousten mukaan. Kotona ruuat unohtuvat jääkaapin perälle, sillä minulla ei ole hajuakaan mitä aion niistä tehdä!

NO MORE sanon minä! On aika olla omien sanojensa ja arvojensa mittainen. Suunnittelin viikon ruuat etukäteen. Tein kauppalistan. Selätin torikammoni ja lähdin ruokaostoksille Kauppatorille, eikä se niin kamalaa ollut! Loput tarvikkeet hain kaupasta, ja näillä pitäisi pärjätä perjantaihin. Lupaan, että meidän jääkaapistamme ei mene enää ruokaa roskikseen. Ota haaste vastaan ja tee samoin!


You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe