Joko mennään?

14.37

En ole aivan varma pakkasinko sairaalakassia viimeksi etukäteen ollenkaan, mutta en kyllä ainakaan tehnyt sitä näin huolella ja hartaudella kuin nyt. Viime kerralla Harri toi käydessään ohjeideni mukaan jotain, ja loppujen lopuksi turhaa tavaraakin kertyi. Felixin kotiutumisvaatteet olin sentään pakannut, ja ne tuotiin vasta lähtöhetkellä sairaalaan.

Nyt vähän viisaampana, tältä näyttää sairaalakassini sisältö:


Viimeksi vietin osastolla kaksi yötä ennen kuin pääsin synnyttämään, ja päivä näiden kahden yön välissä oli pitkä. Nyt pakkasin mukaan vihon, kynät ja Trendin jota olen sairaalaa varten säästellyt. Harri saa tuoda mukanaan padin, mikäli tilanne kääntyy samaan suuntaan kuin viimeksi. Laturin ja kameran nappaan sitten lähtiessä mukaan, kun niitä kuitenkin käytän päivittäin. Ja sitten tietysti neuvolakortti.



Tämä on aika selkeä homma, eli hygieniatarvikkeet. Pakkasin mukaan hammasharjan ja -tahnan, deodorantin, shampoon, hoitoaineen, kasvojenpesuaineen, vitamiinit, kosteusvoiteen, hiusharjan ja ponnarin. Tigerista sai tällaisia käteviä pikkupulloja kolmella eurolla, niin ei tarvitse mitään isoja purkkeja raahata. Meikeistä pakkasin mukaan vain puuterin, ripsivärin ja huulirasvan, mutta tuskinpa niillekään käyttöä tulee.


Synnytyskoru. Tytöt toivat babyshowereille kaikki omalla pienellä tarinallaan varustetun helmen, josta kokosin tällaisen rannekorun. Lisäsin mukaan Harri-helmen, ja loput pikkuhelmet ovat äidin vanhoista koruista, joten hän tavallaan sitoo koko jutun yhteen. Koru ei tietenkään ole mikään välttämättömyys, mutta se on minulle tärkeä.


Alusvaatteet ja liivinsuojat. Viimeksi minulla ei tainnut olla imetysliivejä mukana, mutta onhan liivit päällä aika paljon ryhdikkäämpi olo kuin ilman. Omat sukat ovat myös ehdoton juttu! Että ne sairaalan sukat ovat kamalat jalassa. Pakkasin mukaan myös muovipussin pikkupyykkejä varten.


Vaihtopaita ja sukat Harrille. Ei voi koskaan tietää paljonko siellä sairaalassa joutuu aikaa viettämään, joten nämäkin on ihan kiva olla mukana. Synnytysvalmennuksessa aikoinaan neuvottiin ottamaan isälle löysä pehmoinen puuvillapaita, jotta lapsi pääsee sen alle ihokontaktiin.

Itse käytän sairaalassa tietysti sairaalan vaatteita, mutta mukavan neuletakin pakkasin mukaan, sillä viimeksi palelin öisin sen pyyhkeen alla, joka minulle tuotiin kun pyysin peittoa.


Eväiksi minulle ja Harrille ajattelin pakata mukaan pähkinöitä, salmiakkia ja kivennäisvettä, jotka keräilen tänään mukaan kaupasta. Pakkasin mukaan myös muutaman teepussin, sillä sairaalan valikoimasta löytyy ainoastaan tavallista Liptonia. Vadelmanlehtiteen pitäisi ilmeisesti tehostaa supistuksia, ja tämä toinen taas auttaa nukahtamiseen. Tehoavat tai eivät, hyviltä ne ainakin maistuvat.



Kotiutumisvaatteet äidille.


 Peitto ja riepu vauvalle.


Hulinan kotiinlähtövaatteet pakkasin erilliseen kassiin. Mukaan tulee pari erikokoista bodyä, parit housut, sukat, neuletakki, tossut, myssy, tumput ja lämpöinen haalari, kun näitä toukokuun säitä on vähän hankala arvioida.

No, joko sitten mennään?

You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Oot ihan valmis! onnenpotku ja menoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt on eväätkin hankittu! Hulina vaan viihtyy tyytyväisenä masussa. :D

      Poista
  2. Mulla vasta Tontun vaatteet kasassa, mutta eipä tuossa kauaa mee ku omat kamat saa kasaan. Malttais vaan pakata. Menee varmaan ihan viimiseen asti ku ei tässä tajua kuinka lähellä synnytys onkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei mene onneksi, viimeksi oon tainnut lähtöhetkellä heitellä kamat kassiin. :) Mä oon taas jättänyt kaikenlaista hommaa niin viimetippaan, et vähän kauhistuttaa, mut toisaalta tää loppuaika kuluu tässä onnellisena hääräillessä.

      Kuinkas lähellä sulla on synnytys? :)

      Poista
  3. Tsemppiä tulevaan !
    Kiva tuo sun vaal.pun. paita. Mistä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, löysin vasta äsken sun kommentin roskapostispämmin joukosta! No mut tsempit on onneksi ollut matkassa mukana, ja hyvin meni. :)

      Paita on mangosta, ostettu viime kesänä. :)

      Poista
  4. Muruseni,salmiakki nostaa verenpainetta,tiesitkös? Se oli 30 vuotta sitten kielletympi kuin vaikka olut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on niin matala verenpaine, että voin kuulema huoletta syödä. :) Ja noi onkin synnytyksen jälkeiseksi evääksi. ;)

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe