Puiston säännöt

22.23


Mikä olisikaan parempi paikka viettää näitä lämpimiä päiviä, kuin leikkipuisto? Siellä taapero viihtyy, ja se on äidillekin suht helppo vaihtoehto. Plussaa on myös se, ettei kukaan voi katsoa lapsiperheitä kieroon, kun itsekin kuuluu sellaiseen!

Olemme viime aikoina viettäneet paljon aikaa testaillen Turun eri leikkipuistoja, ja täytyy sanoa, ettei tarjonta ole ollenkaan hassumpaa! Testaillessa on myös tullut vastaan jos jonkinmoista leikkikaveria ja vanhempaa, ja olen tullut siihen tulokseen, että puistokäyttäytymiselle pitäisi olla oma säännöstönsä. Aloitetaan nyt vaikka näillä muutamalla ohjeella.

1. Älä tupakoi puistossa. Älä edes sen läheisyydessä.
2. Kerää roskat!
3. Valvo mitä lapsesi puuhaa - vaikka lapsesi pärjäisikin itse.
4. Isoilla lapsilla ei ole asiaa puistoon näyttämään potkimisen ja lyömisen mallia.
5. Kaikilla lapsilla on samat oikeudet.
6. Ketään ei saa kiusata tai syrjiä.
7. Älä kutsu nuorta äitiä tädiksi, pliis.


Eli ihan perusjuttuja, ei mitenkään vaikeaa! Eniten harmittaa joidenkin isompien lasten ikävä suhtautuminen näihin pienempiin. Koska nehän aivan varmasti pilaavat kaikki leikit, ja jo etukäteen kostoksi on kiva olla iloisesti lähestyvää taaperoa kohtaan nuiva, sanoa ikäviä juttuja ja juosta edeltä juuri siihen keinuun, jota kohti taaperon hiukan hitaammat jalat ovat matkalla. Ei yhtään kiva, varsinkin kun vanhemmat juoruilevat keskenään, eivätkä puutu asiaan.

Onneksi puistossa on pääosin fiksua porukkaa. Voi kun kaikki kunnioittaisivat toisiaan, ja opettaisivat lapsilleenkin saman. Olisi aika paljon kivempi paikka tämä maailma.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Voi niin totta! Luulen pystyväni noihin sääntöihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, sitten voit tulla mun kanssa samaan aikaan puistoon! ;)

   Poista
 2. Voi kun mä tykkään sun postauksista! Ne on niin iloisia :) tuli taas vaan kovempi ikävä teitä! Nähdään pian! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Subscribe