Säästökohteena pomppulinna

22.31

Kävimme tänään Kupittaalla puistossa leikkimässä, ja kiitin onneani, etteivät lapseni vielä ymmärrä pomppulinnojen ja liikennepuistojen päälle. Kolme euroa kymmenen minuutin hyppimisestä on mielestäni lievästi sanottuna ylihinnoiteltua. Liikennepuiston jonossa taas olisi saanut odotella moninkertaisen ajan verrattuna siihen aikaan, minkä itse polkuautoilla sai ajella. Olen alkanut harkita säästötilin avaamista, jotta minulla on sitten muutaman vuoden päästä varaa kustantaa tällaisia kymmen- ja viisitoistaminuuttisia.


Puistonpenkillä Hulinaa imettäessä ja Felixin leikkejä seuraillessa keskustelin aiheesta erään isoäidin kanssa. Hän harmitteli sitä, että täytyy kovin tarkkaan miettiä missä lastenlasten kanssa kulkee, kun kaikki lapsille suunnattu on niin kallista. Onhan se kurja sanoa lapselle, että voisitko ottaa tuon hiukan yksinkertaisemman jäätelöannoksen, kun se on aika paljon halvempi. Ja siitä herra jäätelökauppias osaa kyllä ottaa kaiken hyödyn irti.


Minulle kyse on periaatteesta. Mielestäni muovisen auton heilutuksessa istuminen minuutin ajan ei ole euron arvoinen asia. Haluan kuitenkin olla sellainen äiti, joka tarjoaa lapsilleen virikkeitä ja järjestää kivaa tekemistä. Kaikeksi onneksi siihen ei vaadita huvipuistolaitteita ja ilotulituksia, eihän lapsi ymmärrä mitä mikäkin maksaa.


En nyt lähde tekemään listausta kaikista erilaisista edullisista jutuista mitä lasten kanssa voi tehdä. Tai ehkä teenkin, mutta joku toinen kerta. Suosittelen kuitenkin tsekkaamaan oman paikkakunnan ilmaistapahtumia netistä.


Kaupungeilla on omilla sivuillaan tapahtumakalentereita, samoin kuin monilla matkatoimistoilla, mutta itse tykkään käyttää monille vielä tuntematonta whatsup-sivustoa. Sieltä voi etsiä Facebookissa ilmoitettuja tapahtumia kaupunkikohtaisesti, ja tapahtumia on helppo selata. Sivulta olen monet kerrat keksinyt tekemistä; viimeksi eilen päädyimme ihan extempore Forum Marinumille SPR:n järjestämään lastentapahtumaan.

Käykää tekin kokeilemassa onneanne!


You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe