61 suloista päivää

14.47

Stellan syntymästä tulee tänään täyteen jo kaksi kuukautta, enkä voi lakata toistelemasta kaikkien äitien mantraa: miten ihmeessä aika kuluu niin nopeasti? Ja toisaalta mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut, ei olla vielä käännytty, kasvatettu hampaita tai opittu laulamaan Ukko Nooaa.

Nämä kuluneet kaksi kuukautta ovat sujuneet hyvin, ehkä jopa odotettua paremmin. Viimeisin ja ainoa kokemuksemme vauva-arjesta oli Felixin vauva-aika, ja ne läpi yön valvomiset ja masukivut kummittelivat edelleen mielessä. Stella löysi oikean unirytmin kuitenkin huomattavasti nopeammin kuin Felix, ja suuremmilta mahavaivoiltakin tyttö on säästynyt.


Stella on hirmuisen tyytyväinen ja hymyilevä vauva. Huomaan hänessä myös pieniä drama queen-ominaisuuksia, ja joskus hän työntää alahuulen rullalle ja alkaa kitistä kun Felix menee liian lähelle. Ja kun Stellaa harmittaa, se ei jää kyllä huomaamatta!

Felix on suhtautunut pikkusiskoon todella hyvin, ja on ihan käsittämätöntä huomata, miten näiden kahden välinen suhde on kehittynyt jo nyt! Stella katselee hymyillen Felixin touhuja, kun hän taas haluaisi selvästi ottaa siskon jo mukaan leikkeihin. Valitettavasti puolitoistavuotiaan on vielä aika vaikea ymmärtää ettei pieni vauva kestä esimerkiksi päälle istumista...


Töistä kotiin tullessaan Harri kysyy oliko meillä kiva päivä. Yleensä vastaus on "kyllä, mutta raskas." Kun minulta kysytään oliko tämä ikäero mielestäni hyvä, en osaa vastata. En ainakaan vielä. Elämä näiden kahden äitinä on välillä vaikeaa, enimmäkseen ihanaa, joskus stressaavaa mutta aina palkitsevaa. Vaikka välillä tunnen olevani aivan loppu, ja ettei minulla ole juuri ollenkaan omaa aikaa, en vaihtaisi tätä mihinkään.

Olisi hauska kuulla minkälaisilla ikäeroilla teillä on lapsia? Tai minkälainen väli olisi teidän mielestänne sopiva?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Meillä tähdätään 3v ikäeroon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ja mun veljellä on kolme vuotta. :) Mä uskon et kaikenlaisissa ikäeroissa on puolensa, ja joillain varmaan toimii paremmin pitempi, ja joillain lyhyempi ikäero.

   Poista
 2. Mikä söpöliini! :) me ajateltiim ensin että pieni ikäero olisi hyvä, muttanyt mun ajatukset ovat muuttuneet suurempaan ikäeroon päin. Mitä suurempi, sitä helpompaa kun toinen on itsenäisempi. Kai? :D toisaalta ei liian suuri, ehkä 3 vuotta olisi maksimi jotta lapsista on seuraa toisilleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän on meidän hurmuri. <3 Mä luulen et jokainen tietää mikä itselle sopii, ja kaikkeen myös sopeutuu. :) Loppujen lopuksi se, minkälaiset suhteet sisaruksilla ja koko perheellä on riippuu niin monesta tekijästä!

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe