Viikonloppu kiteytettynä

23.10

Felix lähti lauantaina mummin luo yökyläilemään, ja jätti taakseen kaaoksen. Ainaisen siivoamisen sijaan päätimme tehdä samoin, ja kulutimme vapaamme ulkona nauttien auringosta ja hyvästä ruuasta, pelaten minigolfia ja kävellen jokirannassa. Viikonlopun aikana on ehditty jopa juhlia parit tuparit. Koti on edelleen aivan sikin sokin, mutta hauskaa meillä on ollut.

Nautin ihan täysillä näistä helteistä, mutta välillä on päästävä hiukan viilentymään. Mutta missä sen voisi tehdä, kun kotona on ihan yhtä kuuma kuin ulkonakin? Ja minne juuri nyt kannattaa mennä, jos tykkää käydä taidenäyttelyissä? Tai vaikka vähän vierastaisikin niitä?

Turussa Wäinö Aaltosen museossa on esillä nykytaidetta Pietarista. Tarkempi määritelmä taidesuunnalle on nekrorealismi - taide, jonka tarkoitus on kuvata hetkeä kuoleman kynnyksellä. Näyttely on saanut nimekseen Kiteymiä erään yrityksen, joka kiteyttää vainajien tuhkasta timantteja, innoittamana.

Näyttely oli kiinnostava ja monipuolinen, kuten WAM:in näyttelyt yleensä. Tämä näyttely on myös sellainen, jossa lapsetkin (ja sellaiset aikuiset, joiden mielestä taidenäyttelyt ovat ihan blääh) voisivat viihtyä, mutta kovin pieniä tai herkkiä lapsia en sinne veisi. Toisaalta voimakkaampia kohtauksia sisältävän videoinstallaation ajaksi lapset voi viedä vaikka työpajalle, joka oli muuten tosi kiva idea!

Itse tykkäsin näyttelystä, vaikka totta puhuen en olisi sitä käynyt edes katsomassa ellei isäni olisi sitä kehunut. Pidin erityisesti pienoismalleihin sijoitelluista videoteoksista. Ai mistä? No käykää katsomassa!


Ja joo, oli se työpaja tarkoitettu ihan kaikenikäisille. Arvaatteko mikä karhu on minun?

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe