Hyvää

23.06

Lasten ravitsemus on viime aikoina ollut pinnalla, ja ihan aiheesta. Milloin ollaan oltu kauhuissaan, kun nykyajan vanhemmat eivät osaa tehdä lapsilleen ruokaa, ja milloin huolestuttu siitä, ettei päiväkodeissa ja kouluissa pystytä tarjoamaan lapsille riittävän monipuolista ravintoa. 

Minulle terveellinen ruoka on todella tärkeä juttu, varsinkin lasteni kohdalla. Meillä suositaan luomuruokaa ja vältellään lisäaineita, ja nyrkkisääntönä pidetään sitä, ettei lapsille tarjota mitään mitä ei itsekään söisi. Paitsi jos kyse on jostain terveellisestä ja omasta nirsoudesta. 

Ei lapsiperheen ruuanlaitto ole yhtään sen ihmeellisempää kuin itselleen kokkaaminen, paitsi että nykyään ruokailut sujuvat aika paljon säännöllisemmin. Felix syö samaa ruokaa kuin minä, ja tuurilla se menee alas kummallekin. 

Tämän päivän kokkailut ovat erityisen maininnan arvoisia, sillä tänään Felix sanoi ensimmäisen kerran "hyvää" työntäessään haarukkaa pikkuiseen suuhunsa, ja arvatkaa vaan kaksi kertaa olinko otettu. No mikä siis oli näin herkullisen reaktion aiheuttanut lounas? Päivän sapuskat näyttivät tältä:

 Yhteinen aamupalalautanen, jossa kummallakin omat suosikkinsa.

Röstiperunat ja jauhelihakastike, eli lounas ja päivällinen. 

Felixin välipala. 

Äidin iltapala, Felix söi puuroa.

No okei, meni ilapalan päätteeksi vähän suklaatakin.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Olin ihan varma, että postauksessa mainitaan myös papaija! :D Se jäi jotenkin niin elävästi mieleen.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! No kyllä meillä sitäkin tulee (edelleen) aika usein syötyä. :D Aika papaijahirmu kyllä on toi poika.

   Poista
 2. Täällä myös yksi terveellisen ruuan ystävä. Meillä yksi lapsista on jo koululainen ja syö siis lounaan koulussa. Arvostan toki kouluruokailua, mutta harmittelen sitä, että lapsille syötetään niin paljon eineksiä, ja nakkeja tai makkaraa lähes viikottain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sun murheen ihan täysin, koska stressaan tota jo etukäteen. :/ Meillä menee makkaraa varmaan kerran vuodessa, ja sekin huonon omantunnon kanssa.

   Onko ihme, että meillä Suomessa yhä nuoremmilla on ylipaino-ongelmia, kun lapsesta asti totutetaan eineksiin? Toivon että nää kokkiohjelmat sais yhä enemmän lapset ja nuoret innostumaan ruuanlaitosta ja ravinnosta yleensä. :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe