Vanhempien laatuaika

23.06

Nyt en puhu siitä hetkestä, kun pinnasänky illalla hiljenee ja voi pyhittää muutaman tunnin ihan vaan itselleen. Todellista laatuaikaa minulle on lapseni kanssa vietetty aika. Päivän paras hetki on aamulla, kun heräilen rauhassa Felixin möyriessä ja höpöttäessä kainalossa.

Koko perheen yhteinen aika on kaikille tärkeää, ja Felixin ja Harrin yhteiset leikit saavat minut hymyilemään joka kerta. Halailu ja pusuttelu on sekä minulle että taaperolle mieluista puuhaa, vaikka se tarkoittaakin käytännössä koko äidin naaman kuolastamista. Välillä viihdymme ihan vaan hiljaa sylikkäin.


Pienen lapsen tunteet ovat ihailtavan aitoja. Kun häntä harmittaa, hän itkee. Kun hän on iloinen, hän hymyilee. Kun hän on hirmuisen kiinnostunut jostain, kaikki muu sulkeutuu ulkopuolelle. Parasta tässä kaikessa on se, että lapsen kanssa pääsee osalliseksi hänen maailmaansa, ja voi luvan kanssa sulkea omat murheet hetkeksi mielestään.

Ei se elämä tässäkään osoitteessa aina ole niin pumpulista. Välillä turhauttaa, väsyttää ja itkettääkin, mutta lapsen kanssa vietetty aika ei mene koskaan hukkaan, vaan tekee arjesta ihan ihanaa. Uskon että minun pieni poikani opettaa minulle paljon enemmän kuin minä hänelle.


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Ihailen tapaasi kirjoittaa! Itse en ole koskaan hyvä tuottamaan tekstiä, joten arvostan toisten taitoa kirjoittaa.
  Tekstisi sisältävät hienoja oivalluksia ja arjen iloja, joten blogiasi on ihana seurata! Odotan innolla tulevia tekstejä ja ihania kuvia! Hyvää syksyn jatkoa teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva saada piristävää palautetta. Hyvää syksyä myös sulle. :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe