Jättesöt

22.53

Torstain taiteiden yö muuttui yllättäen pakkaamisen yöksi, kun päätimme ihan extempore lähteä viikonloppulomalle Tukholmaan. Kahdelta yöllä mietin, että jos tässä elämässä kaikella on tarkoitus, niin mikä ihmeen tarkoitus on sillä, ettei se helkkarin passi tahtonut löytyä mistään.

Aivan liian lyhyiden yöunien jälkeen matkustimme bussilla satamaan, ja hyppäsimme Vikingin aamulaivaan. Koko päivä meni leppoisasti reissatessa, ja illalla hotellilla tuuletin, että ehdimme juuri sopivasti sadetta ennen sisään - kunnes tajusin, että kauppaan oli vielä lähdettävä. Reissaaminen sujui kyllä niin hienosti, että olin todella ylpeä meidän koko porukasta!

Yövyimme satamassa Firsthotels-nimisen ketjun Reisen-hotellissa. Ketju ei ollut minulle ennestään tuttu, mutta sen ideana ilmeisesti oli tarjota hotellipalveluita uniikeissa ja vähän erikoisemmissa lokaatioissa. Hotelli oli upea, mutta ei todellakaan mikään perhehotelli. Voin kertoa, että herkullisin ja monipuolisin näkemäni hotelliaamiainen ja kiljuva Felix ei ollut toimiva yhtälö. Varsinkin kun ympärillä oli lähinnä jakkupukuisia bisnesihmisiä. Mutta keskenään matkustaville aikuisille suosittelen, ja lämpimästi.

Joku muuten osasi ottaa kaiken ilon hotellin kylpyammeesta irti!


Viimeksi lapsena Tukholmassa käyneenä en muistanut kaupungista juuri mitään, mutta nyt voin sanoa olevani rakastunut! Erityisesti vanha kaupunki ja kaikki se säilytetty upea arkkitehtuuri teki vaikutuksen. Suomen 70-luvun betonilaatikoita kauhistelleena en osannut ajatellakaan, että naapurimaassa talot olisivat noin värikkäitä ja söpöjä.

Söpöjä olivat myös kaikki ihanat pikku ravintolat, kahvilat ja terassit, mutta tietysti päädyimme varmaan koko kaupungin huonoimpaan ravitsemusliikkeeseen. Tämä on meille reissussa tosi tyypillistä. Bongailemme potentiaalisia ruokapaikkoja, kunnes lopulta on niin nälkä (tai pissahätä), että on pakko mennä sinne, joka sillä hetkellä on lähimpänä. Varsinainen oireyhtymä.

Harkitsimme kaikenlaista tekemistä, kuten esimerkiksi museoita, huvipuistoa tai sightseeing-risteilyä, ja sitten vilkaisimme pientä matkakaveriamme, joka olisi ollut enää musta piste kaukaisuudessa, ellei häntä vasten tahtoaan olisi pidetty koko ajan kädestä kiinni. Siispä me kävelimme, kävelimme ja ihailimme ihanaa Tukholmaa. Ja päätimme tulla uudelleen, ihan kahdestaan museoihin, piirtämään, syömään konditorioiden pikku suklaapalloja ja kävelemään vähän lisää.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hei oliks nuorimmallakin jo oma passi vai pääseekö Ruotsiin ilman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stellalla ei oo vielä passia, eli ihan kela-kortilla mentiin. :) Laivalla matkustaessa ei tarvii välttämättä passia, Hartsallakin oli vaan ajokortti.

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe