Kuten Harri sen sanoisi

21.42

Kuva vuodelta 2011, Harrin valmistujaisista. Kuvaa on käsitelty, miehen toimesta tietty.

Minä suunnittelen työkseni pelejä, ja koska suunnitellakseen pelejä tarvitsee tietää yhtä ja toista, olen opiskellut aika paljon tarinankerrontaa ja sitä kautta uskottavien hahmojen kirjoittamista. En sanoisi olevani aiheen ammattilainen tai siihen hirveän syvällisesti erikoistunut, mutta ymmärän siitä aika paljon, koska työni sitä osittain vaatii. 

Luodakseen uskottavan sankarin on yleensä luotava sankarille uskottava vastavoima. Se voi olla mikä tahansa, mutta jos ongelma on toinen hahmo, olisi toivottavaa tarinan kannalta, että näiden hahmojen motiivit vastustaisivat toisiaan, koska silloin tarinaan on helpompi synnyttää pidemmän tähtäimen konflikti. Uskottavan motiivin saavuttaakseen hahmon taustatarinan pitäisi korostaa sitä mitä tämä eniten haluaa. Batmanin menetetty perhe korostaa halua suojella viattomia, ja Jokerin epätoivoinen lapsuus on tehnyt hänestä luonnonvoiman, joka haluaa kaaosta ja tuhoa. Ainut ulospääsy tilanteesta on taistelu. 

En näe itseäni mitenkään erikoisena miehenä. Seuraan poikkeuksellisen vähän urheilua, mutta muuten olen aika tavallinen. Hoidan ostokseni ja asiani tehokkaasti, en kiertele vaan pyrin päämäärääni suorinta mahdollisinta tietä. Minua ajaa sama motiivi, joka on ajanut tuhansia miehiä sukupolvien ajan.  Yritän tehdä kaikki pakolliset asiat niin nopeasti kuin mahdollista, vain saadakseni maksimimäärän aikaa olla tekemättä mitään. 

Tekemättömyys on yksi parhaita asioita joita tiedän. Minusta tuntuu, että yhteiskunnassa ei osata riittävästi arvostaa sitä, miten ylivoimaisesti mukavinta on olla tekemättä yhtään mitään. En ole koskaan ollut varsinaisesti laiska, koska olen aina halunnut tehdä töitä. Nykyisin teen niitä niin paljon, että minun on oltava erikoistehokas voidakseni olla tekemättä mitään.

Minun ja vaimoni konflikti kärjistyy usein tähän samaan motiiviin. En ole täysin selvillä siitä, mitä vaimoni elämältä eniten haluaa, mutta alkaa vaikuttaa siltä, että hän ei arvosta yhtä paljon tekemättä olemista kuin minä. Hän aina silloin tällöin muistaa, että meidän pitäisi tehdä enemmän jotain. Hän ei varsinaisesti tiedä mitä se olisi mutta jotain olisi kuulemma tehtävä, koska me emme tee kuulemma ikinä mitään. 

Elämässäni on muitakin ajavia motiiveja, koska en ole yksiulotteinen elokuvahahmo - kuten on vaimollanikin. Meidän molempien motiivit synnyttävät konflikteja, koska jos me haluaisimme aina samoja asioita olisi todennäköistä, että toinen olisi todella pahasti tossun alla. Jokaisen parisuhteen ongelmat alkavat siitä kun päädytään yhteen ja siitä alkaa matka, jonka konflikti on paljon vaikeampi kuin Batmanin ja Jokerin. Puolisoaan ei voi mukiloida ja laittaa putkaan konfliktitilanteissa. Siitä joutuu itse putkaan ja tilanne pahenee entisestään. 

Jos yrittää voittaa puolisonsa voittaa vain etäisyyttä. Ja vaikka etäisempi suhde vaimooni antaisi paljon enemmän aikaa olla tekemättä mitään, minun ja vaimoni taustatarina antaa minulle vielä suuremman motiivin pitää vaimoni niin lähellä kuin voin ja myöntyä jopa niin alhaisiin tekoihin hänen puolestaan, että kirjoitan vaikka päivän naisten liibalaabablogia, vaikka se onkin vastoin kaikkea mitä miehisyydessä ja tehokkudessani edustan.

-Harri

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. No nyt oli hyvin sanottu! Miehes pitäisi kirjotella enemmänkin, oli nasevaa tekstiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin pitäis, mut epäilen et se suostuu vaan painostuksen alla. :D

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe