Vielä hetken

21.22

Vielä hetken kuuluu lastenhuoneesta rauhallinen höpötys, ja sinäkin möngit siinä kainalossa ihan vähän vielä. Vielä hetken voimme katsella kuvakirjaa. Vielä hetken pyydän osoittamaan kirjan sivulla lentävää lintua, mutta sinä osoitatkin taivaalle, fiksu tyttö. Hetken katsomme toisiamme silmiin ja annamme vielä päivän viimeiset suukot, sinä vaaleanpunaisen tuttisi läpi. 

Kun vihdoin nukahdat viereeni, vielä hetken ihailen sinua, täydellistä lastani, ennen kuin kannan sinut sänkyysi nukkumaan. Sen jälkeen ehdimme hetken jutella isäsi kanssa, ja minä kerron sinun ja veljesi päivän aikana tekemänne jäynät ja oppimanne uudet asiat. Kerron myös sen, miten kaikki tuntui tänään niin uuvuttavalta, että itkin ihan vähän, ja sinä laskit pienen kätesi pääni päälle ja muutit kaiken taas hyväksi.

Kun olemme valvoneet vielä hetken, toisen ja kolmannen menemme nukkumaan liian myöhään, ja päätämme ettemme enää ikinä tee samaa virhettä. Vielä ehdimme kuitenkin nukkua hetken, ennen kuin veljesi kantaa unisena peittonsa ja tyynynsä sänkymme vierelle, ja kiipeää väliimme. Aamulla tahtoisin nukkua vielä hetken, mutta sinun mielestäsi on aika aloittaa uusi päivä, ja käydä tämä kaikki taas uudestaan. Kahvikupillisen jälkeen se on minullekin ihan okei.
You Might Also Like

2 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe