Ruhjottu mama

10.16

Nyt on taas tätä pientä äitiä koeteltu, kun äkillisen pahoinvoinnin, supistusten ja kovien vatsakipujen syyksi lopulta todettiin umpilisäketulehdus, ja leikkaukseen - elämäni ensimmäiseen - kiidätettiin sunnuntaina tunnin varoitusajalla. Äidin päällimmäisenä huolena olivat tietysti lapset, jotka olivat myös heräämössä ensimmäisinä mielessä. Onneksi vauvalla oli mahassa koko ajan kaikki hyvin, samoin kuin Felixillä vaarin luona.

Olosuhteisiin nähden voin hyvin, ja pääsen kotiin ihan näillä hetkillä. Olen kiitollinen siitä, että oireisiini löytyi syy ja hoito, vaikka leikkauksesta toipuminen viekin aikaa. En saa nostaa Felixiä ainakaan kolmeen viikkoon, joten arjen käyntiin pyöräyttäminen jännittää aika paljon.

No entäs se joulu? En ole ehtinyt ostaa vielä yhtäkään joululahjaa, enkä tässä kunnossa paljon kaupoissa pääse juoksemaankaan. Joulukuusta en tänä vuonna viitsi hankkia, sillä Felix olisi koko ajan sen kimpussa. Myös joulusiivous saa nyt jäädä. Joulutunnelmaan on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen vaikeaa päästä.

Olen sitä mieltä, että tämä sairaalareissu oli merkki siitä, että nyt olisi aika ottaa vähän rennommin. Joulu ja siihen kuuluva tunnelma on tullut joka vuosi ennenkin, joten en aio stressata siitä nytkään. Minun jouluni rakentuu tänä vuonna pienemmistä asioista, mutta eiköhän lopputulos ole ihan yhtä hyvä.

Ajattelin aloittaa joulumielen hankkimisen antamalla. Olen itse kokenut niin suurta kiitollisuutta ja iloa ihan vaan siitä, että ystäväni ovat taas olleet tukenani, ja luvanneet auttaa minua. Jos niin pienellä teolla, kuin tekstiviestin lähettämisellä voi jakaa hyvää mieltä, teen sen oikein mielelläni. Haastan myös sinut tekemään jollekulle hyvän mielen loppuvuoden jokaisena päivänä, sillä me kaikki olemme sen arvoisia!


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Tsemppiä ja jaksamisia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :) Veikkaan että menee pari päivää ja oon taas oma itseni!

   Poista
 2. AAA... Mä en ole kiireiden takia ehtinyt lukea mitään blogeja ja olen täällä et iik ihanaa :) vauva tulossa <3 ihan kauheeta tuo umppari ja olet varmaan ollut tosi shokissa kun kivut iski :/ ittelläni leikattiin umppari 2012 syksyllä. Olin kotona (yksin) kun kivut alkoivat ja uskoin sen johtuvan siitä, että olin juonut pannullisen kahvia enkä syönyt mitään. Ajattelin vielä, että en ota mitään kipulääkettä, että kyllä se siitä parissa tunnissa lähtee. Parin tunnin päästä tuntui siltä kun joku olisi puukottanut minua ja makasin sängyllä tuskissani. Mieheni tuli kotiin hieman aikaisemmin kun olin soittanut, että nyt on joku hullusti ja saattuu. Kun hän tuli kotiin ja katsoi minua sanoi hän nämä sanat "kulta, jos sua vaan närästää mä tuon sulle maitoa" siinä kohtaan en enää tiennyt itkeä vai nauraakko. Samalla hetkellä hän tiesi, että nyt pitää oikeasti lähteä päivystykseen. Matkalla päivystykseen kivut olivat niin kovat, etten saanut enää henkeä ja kun päädyimme päivystykseen taju pois ja seuraavaksi heräsin ambulanssissa matkalla turkuun tyksiin. Sielä vasta olikin kivaa, kun eivät meinanneet edes uskoa sen olevan umppari kun epäilivät olevan jotain naisten vaivoihin liittyvää. Siinä mä paareissa reissasin naistentautipoliklinikan ja kirurgisen osaston välissä kunnes seuraavana päivänä päättivät leikata. Heti leikkausesta seuraavana aamuna lähettivät kotiin ja mukaan sain 600 buranaa ja voin sanoa, että se viikonloppu oli yhtä tuskaa. Millaisia kipulääkkeitä itse sain ja vahvuuksia? Olet kuitenkin raskaana, joten voiko tuosta olla mitään haittaa raskaudelle tai vauvalle? Ja onneks olkoon ihan kauheasti. Itselläkin pien vauva kuume menossa :) mutta ensin opiskelut alta pois.

  -Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :) Niinhän ne sanoo tosta vauvakuumeesta, ettei siihen oo kuin yksi lääke. ;)

   Kuulostaa aika tutulta! Mä luulin taas ensin et mulla on ruokamyrkytys, vaikka ihmettelinkin et mistä olisin sen saanut. Harri oli tietty Helsingissä just sinä päivänä, ja varmaan ihan paniikissa mun itkuisista puheluista. Onneksi mulla oli meidän isä täällä suurena apuna Felixin kanssa ja myös sairaalassa.

   Ambulanssilla mutkin haettiin lauantaina kolmen aikaan ja supistuksia tuli puolen minuutin välein pahimmillaan. Koko ilta ja yö tutkittiin ja iltapäivällä yhden maissa tehtiin leikkauspäätös. Osastolla pari päivää ja ihan perus Panadolia mukaan.

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe