Puolivälissä

17.13

Aika kuluu kyllä ihan hurjaa vauhtia! Raskausviikkoja tuli tänään täyteen tasan 20, eli puolivälissä ollaan. Seuraava etappi onkin rakenneultra, joka on jo maanantaina, päivää ennen jouluaattoa. Saan samana päivänä myös tikit pois, ja täytyy sanoa, että sitäkin odotan kyllä todella paljon.

Tosi monella tuntuu olevan tulossa vauva huhti-toukokuussa. Yhdellä hyvällä ystävälläni on ennestään tyttö, ja heidän toisen lapsensa laskettu aika on viikon ennen meidän palleroa. Olemme ihmetelleet mahojamme ja arvailleet heille poikaa ja meille tyttöä. Pari päivää sitten selvisikin, että heille on tulossa pikkuveli, joten enää jännitetään suostuuko meidän vauva paljastamaan sukupuolensa.

Minulle on oikeastaan ihan sama onko vauva poika vai tyttö. Pystyn hyvin näkemään itseni kahden pojan äitinä, ja olen joskus toivonut saavani kaksi poikaa, ja kolmantena ja viimeisenä perheen pikku-prinsessan. Toisaalta olisi ihanaa saada tyttö, ja varmistua samalla siitä, että saan olla myös tytölle äiti.

On ihan mahtavaa odottaa ystävän kanssa samaan aikaan! Ei kenenkään toisen kanssa voi samalla tavalla jakaa ensimmäisiä potkuja tai nauraa hölmöille itkukohtauksille, joita tulee muuten paljon. Raskaana on ihan ok itkeä, jos mehujäät ovat loppu. Tai jos mainoksessa on surullinen musiikki. Mahtavaa on myös se, että saamme yhdessä viettää äitiyslomaa ja seurata vauvojemme kehitystä.

Leikkauksen jäljiltä täällä on pärjäilty ihan hyvin. Haava on päivä päivältä vähemmän kipeä, mutta illalla kun turvottaa, tikit kiristävät inhottavasti. Olen onnistunut pysymään positiivisena, ja ajatellut että kaikki järjestyy. Tänään kuitenkin pääsi itku, kun kaiken tämän päälle Harri tuli kipeäksi. Kyllä se siitä.

Onneksi meillä ei kuitenkaan ole hätää, vaikka joskus vähän itkettäisikin. Felixin kummitäti kävi eilen auttamassa pojan hoitamisessa, ja sitä ennen toinen ystäväni tuli ihan yllättäen meille siivoamaan, ja vei vielä roskatkin mennessään. Tänään taas saan kaupassakäyntiapua. Ihanaa huomata, että meillä on loppujen lopuksi aika toimiva tukiverkosto ympärillä, joka näyttäytyy heti tarpeen tullen.

Taisi tulla aika sekavaa juttua, mutta toisaalta se vastaa hyvin tätä olotilaa.
Ihanaa viikonloppua, ja joulun loppuodotusta!


You Might Also Like

2 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe