Vuonna 2013

22.48

Tänään olen muistellut viime uuttavuotta, joka oli elämäni jännittävin, ja samalla emme tehneet mitään ihmeellistä. Katselimme Harrin kanssa kotona elokuvia vuodesohvalla loikoillen, herkuttelimme juustoja ja katseimme raketteja ikkunasta, samalla kun tunnustelin supistusten tulemista ja menemistä. Tänä vuonna vietämme Felixin ensimmistä uuttavuotta Tampereella ystäväperheemme kanssa. Kumpikin päivä tulee varmasti jäämään mieleen kauniina muistona, kuten moni hetki kuluneena vuotena.

Vuoden 2013 tammikuun ensimmäisenä päivänä kävimme vielä muutaman kaverin kanssa syömässä, ja illalla minut otettiinkin vesien menon takia sisään TYKSiin. Parin unettoman yön ja tuntien supistelujen jälkeen syntyi Felix, tasan laskettuna päivänä. Facebook päivittyi myöhemmin: "Uskomatonta! Meistä tuli tänään aivan mahtavan pienen miehen vanhemmat! onko elämä upeeta vai mitä?? Siinä hän nyt tuhisee, eikä voi muuta kuin ihailla." Ei varmaan tarvitse kertoa, että se oli elämäni kaunein ja merkittävin päivä.

03/01/2013

Helmikuun lopulla tapahtui toinen elämäni mullistava asia, kun pitkän taistelun jälkeen jouduin hyvästelemään rakkaan äitini lopullisesti. Surun keskellä minua lohdutti tieto siitä, että äiti ehti pitämään pientä poikaamme sylissään ennen lähtöään. Äiti jätti jälkeensä tyhjän paikan, jota ei täytä mikään eikä kukaan, mutta myös paljon tärkeitä muistoja.

Felix 1kk
Maaliskuussa poikamme sai nimen Felix Urho Michael, ja saimme juhlia tärkeää päivää tärkeiden ihmisten kanssa. (Pahoittelut heille, kiitoskortit ovat vasta työn alla.) Iloista juhlapäiväämme seurasi hautajaispäivä. Muistotilaisuus oli kaunis, ja paikalla oli valtava joukko äidin läheisimpiä ystäviä. Pidin ensimmäisen virallisen puheeni vaikeimmassa tilanteessa minkä voin kuvitella. Jännityksestä huolimatta sain sanottua kaiken mitä halusin.
Felix 2kk
Huhtikuussa Harri järjesti minulle ihanat syntymäpäiväjuhlat, ja sain ensimmäistä kertaa onnistuneet aikuisten synttärit. Perustin blogini, jonka alkuperäinen nimi oli White stripes.

Felix 3kk

Toukokuu kului kouluhommia tehdessä, kun opinnäytetyön deadine kävi päälle. Onneksi Felix viihtyi sitterissä, ja kasvatti samalla ensimmäisen hampaansa. Kun lintsasin koulutöistä istuin Tintån terassilla. Toukokuussa juhlimme myös Harrin syntymäpäiviä, ensimmäistä äitienpäivääni ja Felixin ensimmäistä vappua.

Felix 4kk
Kesäkuussa sain olla ylpeä itsestäni, kun valmistuin media-assistentiksi, ja pääsimme Harrin kanssa ihan kahden kesken syömään Svarte rudolfiin. Viikon päästä vietin itse valmistujaisia, ja sain vastaanottaa ihania vieraita, jotka niin ikään eivät vielä kiitoskorttia ole saaneet.

Felix 5kk

Heinäkuussa Felix täytti puoli vuotta, ja juhlistimme päivää pienimuotoisesti muutaman kaverin kanssa. Felix oppi ryömimään. Minä ja Harri vietimme ensimmäistä hääpäiväämme Helsingissä.

"Vuosi sitten en voinut uskoa todeksi, että olin menossa naimisiin ihanan miehen kanssa, jonka kanssa halusin (ja haluan) viettää mun loppuelämän. Nyt meidän ikimuistoisesta päivästä on kulunut jo vuosi, ja aikamoinen vuosi se on ollutkin - täynnä iloa, onnea, surua ja haikeutta. 

Olen kuitenkin onnellinen just nyt, just tässä. Elämä on yhtä juhlaa, kun sen saa jakaa ihmisen kanssa jota rakastaa. Tänään aurinko paistaa meille.
"


Felix 6kk

Elokuussa Harri oli paljon töissä, ja minä vietin paljon aikaa Felixin kanssa. Kävimme jopa Tampereella ihan kahdestaan, ja samalla todistin itselleni olevani edelleenkin itsenäinen ihminen. Elokuussa ikävöin raskausmasuani, ja salaa epäilin kasvattavani sellaisen pian uudelleen...

Felix 7kk


Syyskuun alussa vahvistin epäilyni positiivisellä raskaustestillä, ja iloitsimme asiasta ihan vain oman perheen kesken. Felix oppi kuun aikana hurjasti uusia asioita, kuten seisomaan tukea vasten ja istumaan.

Felix 8kk


Lokakuussa lomailimme ulkomailla ensimmäistä kertaa lapsiperheenä. Matka oli myös ensimmäinen ja viimeinen pakettimatka, jonka tulen tekemään. Häpeäkseni joudun myöntämään, että Felix pääsi ensimmäistä kertaa keinumaan vasta tässä kuussa, vaikka puistoissa tulikin kesällä rymyttyä, lähinnä nurmikolla köllötellen kylläkin.

Felix 9kk
Marraskuussa Felix oppi kävelemään tukea vasten, ja sain taas kauhistella ajan nopeaa kulumista. Ensimmäistä isänpäivää Felix sai viettää isin ja vaarin kanssa. Marraskuussa paleltiin myös ensimmäisissä pakkasissa, mutta lumesta ei ollut tietoakaan.

Felix 10kk


Joulukuussa jouduin elämäni ensimmäistä kertaa leikkaukseen, josta huolimatta sain joululahjat ostettua ja joulukortit ja häiden kiitoskortit laitettua postiin. Päivää ennen Felixin ensimmäistä jouluaattoa kuulimme saavamme hänelle pikkusiskon.

Piparirosvo 11kk


Tämä vuosi kokonaisuudessaan on muuttanut koko elämäni, ja kasvattaut minua ihmisenä valtavan paljon. Olen saanut kokea suurinta mahdollista iloa ja syvintä surua, mutta tällä hetkellä olo on tasapainoinen ja onnellinen. Toivon ensi vuodelta vähän vähemmän vastoinkäymisiä, ja yhtä paljon oppimista, ymmärrystä ja viisautta.

Opettavaista, rikasta ja iloista vuotta 2014 juuri sinulle, toivottavasti se on onnea täynnä!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Siis uskomatonta, että olen käyttänyt omassa vuoden muistelussani ihan samoja sanojakin, tätä etukäteen lukematta! Sulla on ollut niinikään aika mullistusten vuosi, raskas ja silti niin rakas. Minusta me ollaan selvitty aika hienosti <3 Onnellista tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Oon aivan samaa mieltä. Ei ole maailmassa monta yhtä vahvaa asiaa kuin äidit!

   Poista
 2. Ainiin, tuo Felixin 7kk kuva on kauneimpia koskaan näkemiäni valokuvia, aivan uskomattoman hieno. Kuten tietysti kaikki teidän kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä ja mun kamera ei kyllä tykätä tästä harmaasta pimeydestä yhtään! Tulee tummia ja rakeisia kuvia. :(

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe