Sillä jokainen joka apua saa

12.40

Joulu on antamisen aikaa, ja moni haluaa joulun alla ilahduttaa omien läheistensä lisäksi vähäosaisempia niin Suomessa kuin kauempanakin. Tämä on mielestäni hieno juttu, ja toivottavaa tietysti olisi, ettei avun tarve unohtuisi pyhien jälkeenkään.


Opiskelijoilla, työttömillä ja perheellisillä ei välttämättä ole huikeita summia hyväntekeväisyyteen lahjoittaa, vaikka halua olisikin. Oma panos voi tuntua pieneltä, mutta se ei silti tee sitä mitättömäksi. Jos miljonääri lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tuhat euroa, ja pienituloinen kymmenen, on matemaattinen fakta, että kymmenen euron panostus on tässä vertailussa vähintään yhtä suuri. Sitäpaitsi, pienistä puroista syntyy joki. Pelkän rahan lahjoittamisen sijaan voi tehdä muutakin, ja silloin itsellekin apu tuntuu konkreettisemmalta.

On myös erilaisia tapoja yhdistää hyväntekeväisyys ja läheisten ilahduttaminen. Itse esimerkiksi olen ostanut joululahjoiksi muunmuassa Ahkeroiden Kerttujen käsin kutomat villasukat ja lapaset, joiden tuotto menee syöpäyhdistykselle. Yhtä hyvin lahjaostoksilla voit tukea jotain hyväntekeväisyysjärjestöä, tai vaikkapa jotain pienituloista käsityöläistä. Tällaisia myyntipisteitä löytyy monista kauppakeskuksista.

Jos olet unohtanut lähettää joulukortit, voit vielä pelastaa tilanteen lähettämällä jouluntoivotukset tekstiviestillä, ja samalla kertoa lahjoittavasi kortteihin ja postimerkkeihin normaalisti menevän summan hyväntekeväisyyteen. Ja sitten tietysti tehdä niin.

Myös joululahjarahat, tai ainakin osan niistä voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Monilla on varmaan sukulaisia, joille on hirveän vaikeaa keksiä lahjaa, ja toisaalta heillä on jo kaikkea. Sen sijaan että ostaisi heille jotain turhaa, joka luultavammin jää käyttämättä voi ilahduttaa toisenlaisella lahjalla. Tänä vuonna jotkut läheiseni saavat turhakkeen sijasta kortin, jossa kerrotaan että hänen lahjarahoillaan saadaan tänä vuonna vettä katastrofialueille, tai puun taimia kehitysmaihin. Tämän lahjan takia ei myöskään tarvitse sukeltaa kauppakeskuksen ihmisvilinään.

Jos näistä vinkeistä ei löytynyt sinulle mitään sopivaa auttamismuotoa, tai budjetti on todella niukka, voit aina hymyillä vastaantulijoille. Hymyt tulevat suureen tarpeeseen monille jouluruuhkissa surffailijoille, ja suurin osa heistä tulee siitä niin iloiseksi, että he levittävät eteenpäin sitä hyvää, jonka sinä olet heidän kanssaan jakanut.

Kuvat on lainattu osoitteesta http://www.toisenlainenlahja.fi/lahjat/

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe