Mistä tuntee joulun?

0.09

Postaus on julkaistu myös Taikaliemeen pudonneita ihmelapsia -blogissa kuukauden blogivieras-kirjoituksena. Ihana Krista lupaili kirjoittaa myös oman vastineensa, joten kannattaa klikkailla hänen bloginsa puolelle TÄSTÄ.


Minun jouluni ei enää koskaan tule olemaan samanlainen. Viime vuonna vietimme ensimmäistä kertaa joulua ilman äitiäni, perheen omistautuneinta jouluihmistä. Viime joulu oli myös Felixin ensimmäinen, ja tänä vuonna lahjapapereita rapisuttamassa ja kalkkunaa maistelemassa on jo kaksi ipanaa. Pikkuhiljaa he alkavat muistaakin asioita, joten nyt on aika vähitellen pohtia, minkälaisen joulun haluamme perheellemme tehdä.

Listasin viisi asiaa, jotka haluan sisällyttää meidän joulutraditioihimme. 

1. Joulusaunassa en ole käynyt sen jälkeen, kun muutin kotoa pois. Meillä oli tapana käydä aatonaattona saunassa, ja parhaassa tapauksessa napostelimme siellä kynttilän valossa jäisiä mansikoita. Odottakaas vaan kun joskus muutamme jonnekin, missä on sauna, nimittäin sitten en kyllä muuta teekään!

2. Haluaisin, että jouluostokset tehtäisiin yhdessä perheenä, ilman stressiä. Käytäisiin välillä katsomassa Stockan jouluikkunaa, piipahdettaisiin joulutorilla ja hörpättäisiin glögit piparilla. Ylipäänsä haluaisin, että joulu olisi kiireetön ja stressitön, mutta siihen minulla on niin pitkä matka, että paras tarttua haasteeseen vähän pienemmissä paloissa.

3. Joululahjojen, -korttien ja leivonnaisten valmistaminen itse voisi olla kivaa yhteistä tekemistä. Voisi olla. Jos vihaa askartelua ja stressaa sotkua, ei mielestäni ole mitään järkeä pakottaa itseään sellaiseen. Itse olen onneksi sellainen DIY-keiju! Yhdessä tekeminen on kuitenkin se juttu, ja jotta se olisi positiivinen kokemus, kannattaa tehdä jotain, josta kaikki pitävät.

4. Jouluaaton tärkeisiin traditioihimme on aina kuulunut jouluevankeliumi. Se on jotain, jonka haluan myös lasteni kanssa jakaa, sillä sehän on se joulun perimmäinen sanoma. Joulukirkkoonkin jos ehtisi, niin sepä olisi sitä rauhoittumista parhaimmillaan. Siis jos menisi ilman lapsia...

5. Joulupukin kuumalinja on jo lapsena mielestäni ollut jotain niin turhaa ja typerää, mutta Lumiukon katson edelleen joka vuosi!You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe