Pidä huolta itsestäs

0.05

Ei varmaan tarvitse edes sanoa, mutta tämä harmaus on aika masentavaa. Tänään paistoi pitkästä aikaa aurinko, joka ehti kuitenkin piiloutua paksujen sadepilvien taakse ennen kuin sain lapset puettua ulkovaatteisiin.

Ahdistaa, väsyttää ja tekisi vain mieli maata peiton alla koko päivä, mikä tietenkään ei sattuneesta syystä oikein onnistu. Nyt kun oikein asiaa ajattelen, muistan, etten viime vuonna viitsinyt juuri liikkua ulkona ennen pimeää. Silloin sentään kaupungin valot näyttävät kauniilta.


Koitan fiilistellä tulevaa joulua. Koitan ulkoilla. Koitan nauttia lasteni seurasta. Selviydyn vähistä yöunista kahvilla, ja liiasta tekemisestä menemällä liian myöhään nukkumaan. Ei toimi tämä homma nyt kuulkaas.

Uskon, että vastaus ongelmiini löytyy ihan niistä ihmisen perustarpeista, eli ruuasta, liikunnasta ja no, unesta. Valitettavasti olen tosi huono näkemään vaivaa oman hyvinvointini edistämiseksi. Siitä kertoo muunmuassa ainainen valitukseni kipeästä selästäni, vaikka sillekin asialle joku fiksu varmaan tekisi jotain.

Eipä täällä päässä taas ollut mitään järkevää sanottavaa. Tai olisi, mutta nyt ei vaan jaksa.
Sen sijaan tulin kysymään teiltä vinkkejä. Mikä teitä motivoi liikkumaan ja syömään terveellisesti? Entä miten osaatte mennä ajoissa nukkumaan, tai ylipäänsä huolehtia itsestänne? Kaikki vinkit ovat nyt tervetulleita, vaikka ihan konkreettiset ruokaohjeet!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ensiksi kannattaa ainakin hakea D- ja C-vitamiinia kaupasta :) Ruokaan paljon kasviksia ja proteiinia (lihaa/raejuustoa/rahkaa ym). Muista syödä 5 kertaa päivässä niin energiatasot ei ehdi laskemaan liikaa. Raitis ilma tietty tekee hyvää vaikkei mihinkään himolenkille jaksaisi mennäkään. Ja mulla myös tulee selkä heti kipeäksi jos liikaa makaan sohvalla/tietokoneella. Itse käyn säännöllisesti hierojalla ja tietty netistä löytyy jotain perusliikkeitä millä saa vetreytettyä selkää (itse kyllä aika huonosti viitsin tehdä...). Onneksi pian joulun jälkeen alkaa taas olla valoisampaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa odotellessa! No sitä odotellessa taidan kokeilla noita sun vinkkejä. :) Kiitos paljon! Noilla saa varmasti jo paljon aikaan.

   Poista
 2. Selätin auttaa mut pitää käyttää 😊 ja vettä pitää juoda paljon,plus Katin ohjeet...melatoniini auttaa,että saat unen,ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta! :) Melatoniinia onkin kaapissa, täytyy pistää kokeiluun...

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe