Kiljuva kirjafani

23.43

Kyllä se aika vaan kuluu niin kamalan nopeasti! Felixin mittariin pyörähti pari päivää sitten ikää vuosi ja kolme kuukautta!

Felix tykkää tällä hetkellä hirveästi kirjoista. Usein jo heti aamusta hän tuo minulle kirjan, ja käpertyy kainaloon selaamaan sitä. Hän kääntelee sivuja, osoittelee kuvia ja kuuntelee tarkkaan kun luen loruja tai kerron mitä kuvassa on.

Lukijalla ei ole oikeutta päättää koska kirjaa on luettu tarpeeksi. Ihan turha koittaa laittaa kirjaa syrjään ja koittaa jatkaa päivän muita toimia. Siitä nousee kiukku, ja Felix tunkee kirjan takaisin syliin, tai vaikka naamalle asti, jos tarve vaatii.


"Kiija" oli yksi Felixin ensimmäisistä sanoista. Nyt hän kuljettelee opuksia ympäriinsä toistelleen ylpeänä hauskaa sanaa. Myös kaikkia leluja nimitetään samalla sanalla. Kun kirjan kannet menevät kiinni, se on "poppu."


Felixin lempikirja on leppäkerttukirja, jonka jokaisella sivulla yksi kymmenestä leppäkertusta tapaa uuden ystävän. Hän osoittelee sivuja ja äiti toistaa kerta toisensa jälkeen "kala, lintu, heinäsirkka, perhonen..." Ahkeran lukemisen jäljiltä kirja kaipaa jo kovasti kontaktimuovia.Kuvat on otettu kaupunginkirjastossa pari viikkoa sitten. Enpä olisi arvannut, että se on oikein hyvä paikka viettää taaperon kanssa päivää. Leikkipaikka, kirjahyllyjen labyrintti ja lattiaan upotetut "ikkunat", niiden parissa viihtyy yllättävänkin pitkiä aikoja...


You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe