Välkommen till Tårget

23.30

Linnankatu ja Aurakatu ovat ehdottomasti ne kadut joita kannattaa lähteä tallustamaan kun haluaa päätyä viihtyisään ravintolaan tai aurinkoiselle terassille. Linnankadun ihanuudet löytyvät lähinnä vähätorilta, ja vaikka siinä ravintolat ovat viime vuosina tiuhaan vaihtuneetkin, on taso pysynyt kovana. 

Tällä hetkellä ruokaa ja juomaa entisessä Yokissa,( joka sitä ennen oli kai Linnankatu 3, Rocca tai molemmat,) tarjoilee tänä päivänä Tårget, joka avasi tänään terassinsa. Voi olla että aurinkoinen ilma oli houkutellut noin suuren määrän Turkulaisia avajaisiin, mutta luulisin, että ravintolalla itselläänkin oli osuutta asiaan. Sisätilan pöydät oli ilmeisesti aikoja sitten varattu, ja terassikin täyttyi vauhdilla. 

Meidän oli tarkoitus alunperin vain käydä paikan päällä kurkkaamassa ja istahtamassa, sillä onhan minun hyvän ruuan ja ravintoloiden ystävänä tiedettävä kaikki nämä uudetkin paikat! Päätimme kuitenkin testata margeritan puoliksi, ja oikein hyväähän se oli! Viime kesänä hehkutin Tintån pitsoja Turun parhaiksi, mutta nyt on vaikeaa valita näiden kahden, ja Di Trevin Vegen välillä.

Mitä menuun tulee, se vaikutti nopealla vilkaisulla aika kattavalta. Herkullisten ja yllättävän kohtuuhintaisten pitsojen lisäksi noteerasin listalta ainakin pastat ja salaatit. Aion ehdottomasti myös ottaa selvää mitä ne herkullisen näköiset pienet leivät olivat, joita viereiseen pöytään tuotiin kun olimme jo lähdössä. Myös lasivitriinin toinen toistaan suloisemmat jälkiruuat vaativat lähempää tutustumista.

Jos vielä ruokalistan hehkutuksen jälkeen olet epäileväinen, ja mietit onko Tårget vierailemisen arvoinen paikka, voin tarjota vielä yhden syyn saapua paikalle; miljöön. Vähätorilla on helppo viihtyä, erityisesti aurinkoisella terassilla keskellä kauneinta Turkua. Siellä joki on riittävän lähellä ja liikenne riittävän kaukana. Eikä ole moittimista sisätiloissakaan, vaan vanha kaunis rakennus tarjoaa upeat puitteet lounaalle, illalliselle tai ihan vaan lasilliselle.You Might Also Like

1 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe