Arki-illan suloinen sekamelska

16.44

Useissa asioissa on yhtä monta katsontakantaa, kuin asianosaisiakin. Yksi hyvä esimerkki voisi olla eilinen ilta, jonka suhteen minun ja Felixin näkemykset varmaankin eroavat toisistaan.

Äiti

Huh mikä ilta! Päätin leipoa mokkapaloja, ja yritin samalla siivoilla. Felix taas oli ilmeisesti päättänyt sotkea mahdollisimman paljon, ja kaikki keittiön laatikot tyhjenivätkin tosi näppärästi. Siivoaminen tuntuu toisinaan aivan turhalta, kun toinen levittää tavaroita samaan tahtiin kuin minä korjaan.

Keksin sitten antaa Felixin treenata lusikalla syömistä, mutta lusikka tietysti oli hänestä ihan turha. Sen sijaan syöminen sujui käsillä, ja sosetta oli tietysti ihan joka paikassa! Oli pakko heittää kaikki vaatteet pyykkiin ja poika kylpyyn. Felix viihtyy kylvyssä tosi hyvin, ja suuttuu aina, kun hänet ottaa sieltä pois. Kertaakaan ei ole käynyt niin, että hän itse näyttäisi merkkejä siitä, että haluaa jo nousta ammeesta.

Olin muutenkin jo aivan loppu, ja tietysti Harrilla meni taas myöhään töissä. Yritin parhaani mukaan olla kiukkuinen, mutta eihän siitäkään mitään tullut, kun herra käveli ovesta kukkakimpun ja lempisuklaani kanssa. No, ainakin mokkapaloista tuli hyviä, ja keittiöstäkin saatiin katastrofin jäljet korjattua.

Huom! Tämä ohje on hyvä, mutta kuorrutukseen kannattaa laittaa vähemmän nestettä, tai enemmän sokeria - reilusti enemmän!


Felix

Äiti aina laittaa tavarat laatikoihin. Mitä ihmeen iloa niistä siellä on, eihän niitä voi sieltä käsin tutkia! Olen yrittänyt opettaa äidille, että esimerkiksi vispilöiden ja kauhojen paikka voisi hyvin olla keittiön lattialla, ettei niitä tarvitsisi joka kerta laatikosta kaivaa, mutta eihän se mitään tajua! Ei, vaikka menen äidin kanssa samaan aikaan siihen laatikolle ja koitan näyttää mallia. Toivotonta!

Eilen sain syödä hedelmäsosetta ihan itse, kun äiti taas pyöri keittiössä ympyrää. Koitin kyllä ensin syödä lusikalla, mutta käsillä homma sujui loppujen lopuksi paljon paremmin. En ymmärrä miksi äiti yritti estellä käsin syömistäni. Miksi aina pitää tehdä asioista niin hankalia? Oli muuten tosi hyvää sosetta, joten nuolin loputkin lautaselta ja vähän pöydältäkin.

Syömisen jälkeen äiti laittoi minut kylpyyn, voitteko kuvitella? Eikä ollut vielä edes iltatoimien aika. Se suihku on kauhean hauska juttu, kun sieltä tulee vettä. Koitin vähän suihkuttaa sitä naamaankin, ja se tuntui tosi hassulta. Vettä on muutenkin kiva roiskia, ja minulla on aina hienoja veneitä siellä ammeessa mukana. Valitettavasti äiti ei tajua, että minä haluan olla siellä kylvyssä pitempään, esimerkiksi tunnin tai kaksi.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hihii, kyllä vaan voi ilta näyttäytyä eri valossa - riippuu siitä kuka sitä kuvailee! Nami mokkapaloille, hymy ehtiväiselle ja jaksavaiselle äidille, aplodit ajattelevaiselle Herra Hoolle ja etäpaijaus pikkuiselle yyybersöpölle sosenaamalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikkien osapuolien puolesta. :)

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe