Sämpylöitä ja ensiaskeleita

23.57



Hartsa on tehnyt tällä viikolla pitkää päivää töissä, ja sen myötä minullakin on ollut aika rankka viikko. Viimeiset kolme päivää ovat oikeastaan olleet siinä määrin raskaita, että itseä on pakko hemmotella jo puolessa välissä viikkoa, eikä ainoastaan viikonloppuna. Niinpä olinkin sitten oikein unelmavaimo, ja leivoin porkkanasämpylöitä, joita Harri kehui vaatimattomasti parhaaksi maistamakseen leiväksi.

Sillä aikaa kun minä ylitin itseni, ja kokkasin sämpylöitä ties kuinka monen vuoden tauon jälkeen, päätti Felixkin tehdä jotain merkittävää. Keittiön laatikossa olevat vispilät ja kauhat kiinnostivat siinä määrin, että poika otti ensimmäiset askeleensa niitä kohti! Kolme tai neljä tukevaa askelta hän ehti ottaa, ennen kuin sai laatikon reunasta kiinni. Hiukan rohkeutta ja kannustusta, niin meillä kävelläänkin jo ihan täyttä päätä!



Porkkanasämpylöiden ohje

2 dl    maitoa
2 dl    kauramaitoa
1 pss  kuivahiivaa
2 dl    porkkanaraastetta
1 rkl   riisisiirappia (sokerikin käy)
1 tl     suolaa
1 dl    kaurahiutaleita tai/ja leseitä
1 rkl   pellavansiemeniä 
5 dl    vehnäjauhoja
5 dl    grahamjauhoja

1. Lämmitä maidot vähän kädenlämpöä kuumemmaksi ja sekoita kuivahiiva joukkoon.
2. Lisää porkkanaraaste, riisisiirappi ja suola. Sekoita.
3. Lisää hiutaleet ja siemenet taikinaan ja sekoita.
4. Sekoita puolet jauhoista, lisää öljy, ja sekoita loput jauhot.
5. Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia.
6. Leivo sämpylät, anna nousta pellillä liinan alla 20 minuuttia ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. No jopas on kiireessä kirjoitettu! Hyvä kun huomasit kysyä niin korjaan tähän. :D Mutta 5 dl vehnäjauhoja ja 5 dl grahamvehnäjauhoja. :)

      Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe