Dream a little dream

0.07

Tein tänään aikamatkan tulevaisuuteen. Olin hakemassa lapsia päiväkodista pitkän mutta antoisan työpäivän jälkeen. Minulla oli hyvä fiilis, sillä olin ollut todella tuottelias ja tehokas koko päivän ajan. Pakatessani muksuja tilavaan valkoiseen autoomme vilkaisin aikuismaisesti rannekelloani, ja suunnittelin kokkaavani päivälliseksi kaikkien alle 120-senttisten lempiruokaa, spagettia ja jauhelihakastiketta, kunhan pääsisimme siistiin kotiimme.

Sitten heräsin todellisuuteen, jossa istuin taaperoni kanssa lattialla syömässä pullaa kahden tunnin nukahtamisharjoitusten jälkeen. Miten siihen tila-autoon ja omakotitaloon tuntuukin olevan niin pitkä matka? Olen lasten kanssa kotona vielä ainakin vuoden, ja sen jälkeen pitäisi opiskella pieni ikuisuus.


Ala-asteella halusin lastentarhanopettajaksi, ja pääsin välillä kesälomalla "töihin" päiväkotiin, jossa äiti oli johtajana. Yläasteella tajusin, että levottoman luonteeni takia työssäni pitäisi olla enemmän vaihtelua. Silloin päätin, että haluan työskennellä mainostoimistossa.

Päätöksestäni on nyt seitsemän vuotta. Siitä on kuljettu pitkä matka, mutta koko ajan olen pikkuhiljaa tavoitellut unelmaani, josta en yhtäkkiä olekaan aivan sataprosenttisen varma. Ei sillä, että haluaisin sitä yhtään vähemmän, mutta olisi niin monta muutakin kiinnostavaa juttua, mitä haluaisin tehdä.

Olen mahdoton haaveilija. Minulla on koko ajan niin monta projektia meneillään, että saan niistä jopa stressin aikaiseksi, vaikka kukaan ei odota minulta mitään. Tavoitteiden saavuttaminen tekee ihmisen onnelliseksi, epäonnistuminen aiheuttaa pettymyksen tunteen. Pitäisi osata asettaa itselleen sellaiset tavoitteet, joissa on sopivasti haastetta, mutta joiden toteuttaminen on mahdollista.

Tästä lähtien tavoitteeni on ottaa joka päivä askel lähemmäs unelmiani. Askel saa olla pieni, sillä minulla ei ole mikään kiire. Kun katse on kohotettu päämäärään, matkan merkitys usein unohtuu. Kuten joku viisas on joskus sanonut; vauhdilla ei ole väliä, kunhan ei pysähdy.


Kuvat on lainattu Pinterestistä.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. http://elsanblogitus.blogspot.fi/2014/02/9836725-246-mur.html

  Omistettu sinulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, selvä homma! :D Koitan tehdä asialle jotain lähiaikoina.

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe